Ухвала
від 24.12.2019 по справі 710/1678/19
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/1678/19

Провадження № 2-а/710/27/19

УХВАЛА

24.12.2019 м. Шпола

Суддя Шполянського районного суду Черкаської області Побережна Н.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Курінної Людмили Миколаївни (вул. Смілянська,131, м. Черкаси, 18000, код ЄДРПОУ 39765890) в особі в.о. головного державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Шполянському районі - заступника начальника відділу у Шполянському районі Курінної Людмили Миколаївни про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення від 03.12.2019 №443-ДК/0388По/08/01/-19,

ВСТАНОВИВ:

24.12.2019 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшов позов ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в особі в.о. головного державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Шполянському районі - заступника начальника відділу у Шполянському районі Курінної Людмили Миколаївни про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення від 02.12.2019 №443-ДК/0388По/08/01/-19.

Предмет позову: скасувати постанову постанови про накладення адміністративного стягнення від 02.12.2019 №443-ДК/0387По/08/01/-19. Підставою подачі позову вказано, що постанову про накладення адміністративного стягнення від 02.12.2019 №443-ДК/0388По/08/01/-19 винесено після спливу двохмісячного терміну встановленого ст.38 КУпАП.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 КАС України, подана уповноваженою особою. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Підстави для повернення позовної заяви позивачеві, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Відповідно до ч.8 ст. 169 КАС України, питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом п`яти днів з дня надходження до адміністративного суду позовної заяви, заяви про усунення недоліків позовної заяви у разі залишення позовної заяви без руху, або отримання судом у порядку, визначеному частинами третьою - шостою цієї статті, інформації про місце проживання (перебування) фізичної особи.

Пунктом 4 ч. 9 ст. 171 КАСУ передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно п.6 ч.6 ст. 12 КАС України справами незначної складності є справи щодо оскарження рішення суб`єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів у сумі, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Позивачем заявлено вимогу щодо скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, а тому її розгляд повинен здійснюватись за правилами спрощеного позовного провадження з урахуванням особливостей, визначених статтею 286 КАС України.

Керуючись ст.ст.12, 19, 31, 159- 164, 169,171, 257-262, 286, 294, 295, 297 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Курінної Людмили Миколаївни (вул. Смілянська,131, м. Черкаси, 18000, код ЄДРПОУ 39765890) в особі в.о. головного державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Шполянському районі - заступника начальника відділу у Шполянському районі Курінної Людмили Миколаївни про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення від 03.12.2019 №443-ДК/0388По/08/01/-19.

Розгляд адміністратвиної справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження, з повідомленням сторін.

Призначити судове засідання на 15.01.2020 о 11:30 годині в приміщенні Шполянського районного суду Черкаської області (адреса: вул. Соборна, 36 б, м.Шпола, Черкаська область).

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до дня судового засідання.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (ч.ч. 3, 4 ст. 162 КАС України).

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом трьох днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, а відповідач заперечення протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив. До відповіді на відзив та заперечень застосовуються правила, встановлені ч.ч. 2, 4 ст. 162 КАС України.

Роз`яснити сторонам, що подання заяв по суті справи (позовна заява, відзив на позовну заяву (відзив)) є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6 ст.162 КАС України).

Згідно із ст.44 КАС України учасники справи зобов`язані, зокрема, сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; подавати наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ст.79 КАС України учасники справи разом із заявами по суті справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч.9 ст. 120 КАС України строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява, скарга, інші документи чи матеріали здано на пошту чи передано іншими відповідними засобами зв`язку.

У разі своєчасного виконання сторонами своїх прав та обов`язків щодо подання та направлення до суду у встановлених КАС України випадках заяв по суті справи (відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) з доказами по справі не шляхом здачі вказаних заяв до канцелярії суду, а шляхом відправки його до суду у встановлений строк засобами поштового зв`язку, необхідно про надіслання відповідних заяв засобами поштового зв`язку повідомити суд на його електрону адресу, телефон, факс.

У разі неотримання судом відповідних заяв та доказів з урахуванням встановлених нормативів та відсутності повідомлень іншими засобами зв`язку, суд буде вирішувати питання про подальший розгляд справи у встановлені судом в ухвалі суду строки.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://sh.ck.court.gov.ua .

Копію даної ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності (п. 5 ч. 1 ст. 294 КАС України) в порядку та строки встановлені ст.ст. 293-295 КАС України. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шполянського

районного суду Н.П. Побережна

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення24.12.2019
Оприлюднено25.12.2019
Номер документу86580628
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —710/1678/19

Рішення від 29.01.2020

Адміністративне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 24.12.2019

Адміністративне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні