Ухвала
від 12.10.2016 по справі 201/14301/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/14301/16-к

Провадження № 1-кс/201/8514/2016

УХВАЛА

12 жовтня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором, про дозвіл на обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що у провадженні слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області перебувають матеріали досудового розслідування №42016040000000832 від 22.09.2016 за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Дніпропетровської міської ради які умисно, в інтересах третіх осіб, забезпечують функціонування злочинної схеми з розкрадання бюджетних коштів, що спричиняє тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до бюджету грошових коштів

Так, посадові особи Комунального виробничого житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства Індустріального району (код ЄДРПОУ 05432916) та Комунального виробничого житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства Жовтневого району (код ЄДРПОУ 05451351), які у період 2016 року перерахували бюджетні грошові кошти у сумі 39370418,8 грн., отримані від Департаменту житлового господарства ДМР та населення м. Дніпропетровська, в якості сплати за комунальні послуги за виконання робіт по технічному огляду електромереж, силових установок, технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем тепловодопостачання, водовідведення і зливної каналізації, несучих та захисних конструкцій, ліквідацію аварій у внутрішньоквартирних мережах, промивку систем опалення, проведення поточних та капітальних ремонтів житлових будинків, тощо на підприємства з ознаками «фіктивності»: ТОВ «Дніпрокомфортсервіс» (код ЄДРПОУ 39759536), ТОВ «Жовтневе житлово-експлуатаційне підприємство» (код ЄДРПОУ 39099089) та ТОВ «Маркон Компані» (ЄДРПОУ 40123046).

КВЖРЕП Індустріального району та КВЖРЕП Жовтневого району є підпорядкованими підприємствами Департаменту житлового господарства ДМР та отримують кошти з місцевого бюджету на проведення поточних та капітальних ремонтів житлових будинків.

З 19.12.2012 р. у відношенні КВЖРЕП Індустріального району Господарським судом Дніпропетровської області порушено справу №29/5005/10280/2012 про банкрутство та до теперішнього часу триває процедура санації. 27.12.2013 у відношенні КВЖРЕП Жовтневого району Господарським судом Дніпропетровської області порушено справу №904/1933/13-г про банкрутство та до теперішнього часу триває процедура санації.

Встановлено, що КВЖРЕП Індустріального району розташоване за адресою: м. Дніпро, просп. Петра Калнишевського (вул. Косіора), 11. Крім того, встановлено, що КВЖРЕП Жовтневого району розташоване за адресою: м. Дніпро, Крутогорний спуск (вул. Рогальова), 9. При цьому, депаратамент житлового господарства ДМР розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська (Леніна), 16.

Здійснення тимчасового доступу до первинних бухгалтерських документів або застосування інших заходів забезпечення провадження, приведе до обізнаності осіб, задіяних у протиправній схемі злочинної діяльності, щодо наявності інформації у правоохоронних органів про дану діяльність, та надасть можливість змінити зміст документів, знищити їх, змінити фактичне розташування офісу, припинити на деякий час злочину діяльність або іншим чином перешкодити встановленню істини у кримінальному провадженні.

На теперішній час, з метою виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також відшукування знарядь кримінального правопорушення необхідно провести обшук приміщення КВЖРЕП Індустріального району за адресою: м. Дніпро, просп. Петра Калнишевського (вул. Косіора), 11, оскільки є достатні підстави вважати, що за вказаною адресою зберігаються статутні документи, фінансово-господарські документи, оригіналів договорів про виконання робіт, бухгалтерських документів, чорнових записів, актів виконаних робіт, у тому числі прихованих робіт, локальних кошторисів та іншої документації, яку можливо буде використовувати у ході проведення досудового розслідування, податкова та інша звітність, печатки, чекові книжки, комп`ютерна техніка, на якій виробляються документи, що стосуються фінансово-господарської діяльності КВЖРЕП Індустріального району, ТОВ «Дніпрокомфортсервіс» та ТОВ «Маркон Компані», грошові кошти, і будь-які інші речі, предмети, документи, здобутих злочинним шляхом або тих, що заборонені в обігу, а також ті які мають значення для досудового розслідування, в т.ч. магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались у злочинній діяльності, чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, комп`ютерна техніка, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів, карти пам`яті, флеш накопичувачі, банківські картки та інші предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування, чи цінності здобуті злочинним шляхом, які можуть знаходиться у приміщеннях офісів.

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку усіх приміщень за адресою: м. Дніпро, Крутогорний спуск (вул. Рогальова), 9 - з метою відшукання, виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також відшукання та вилучення речей і оригіналів документів, договорів про виконання робіт, бухгалтерських документів, чорнових записів, актів виконаних робіт, у тому числі прихованих робіт, локальних кошторисів та іншої документації, яку можливо буде використовувати у ході проведення досудового розслідування, податкову та іншу звітність, чекові книжки, комп`ютерну техніку, на якій виробляються документи, що стосуються фінансово-господарської діяльності КВЖРЕП Жовтневого району, ТОВ «Жовтневе житлово-експлуатаційне підприємство» та ТОВ «Маркон Компані» та інших контрагентів, будь-які документи зі зразками підписів посадових осіб вказаних підприємств та осіб, що могли здійснювати підроблення зазначених підписів, усі наявні грошові кошти, свідоцтва на реєстрацію транспортних засобів, якими здійснюється перевезення коштів, особисті сумки, рюкзаки, будь-які інші речі, предмети, документи, здобуті злочинним шляхом або ті, що заборонені в обігу, а також ті які мають значення для досудового розслідування, в т.ч. магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались у злочинній діяльності, чорнові записи, печатки, штампи, незаповнені бланки з відбитками печаток, комп`ютерну техніку, мобільні телефони присутніх осіб, сім-картки мобільних операторів, карти пам`яті, флеш накопичувачі, банківські картки та інші предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування, чи цінності здобуті злочинним шляхом, які можуть знаходиться у обшукуваних приміщеннях.

Згідно ч.3ст.234КПК України,у разінеобхідності провестиобшук слідчийза погодженнямз прокуроромабо прокурорзвертається дослідчого суддіз відповіднимклопотанням,яке повинномістити відомостіпро: найменуваннякримінального провадженнята йогореєстраційний номер; короткийвиклад обставинкримінального правопорушення,у зв`язкуз розслідуваннямякого подаєтьсяклопотання; правовукваліфікацію кримінальногоправопорушення ззазначенням статті(частинистатті)закону Українипро кримінальнувідповідальність; підставидля обшуку; житлочи іншеволодіння особиабо частинужитла чиіншого володінняособи,де плануєтьсяпроведення обшуку; особу,якій належитьжитло чиінше володіння,та особу,у фактичномуволодінні якоївоно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно доч.5ст.234КПК України,слідчий суддявідмовляє узадоволенні клопотанняпро обшук,якщо прокурор,слідчий недоведе наявністьдостатніх підставвважати,що: буловчинено кримінальнеправопорушення; відшукуваніречі ідокументи маютьзначення длядосудового розслідування; відомості,які містятьсяу відшукуванихречах ідокументах,можуть бутидоказами підчас судовогорозгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Вивчивши матеріали клопотання по вказаному кримінальному провадженню № 42016040000000832, приходжу до висновку, що в задоволенні останнього слід відмовити, виходячи з нижчевикладеного.

В матеріалах клопотання відсутня копія інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна та відсутні будь-які відомості на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в тому числі й відомості щодо права власності на зазначене майно.

Крім того, в клопотанні не наведено жодних належним чином доведених доказів, які підтверджують, що зазначена квартира використовувалося саме підприємствами, які зазначені в клопотанні, у зв`язку із чим слідчий суддя не знаходить підстав дійти до висновку, що проведення зазначеної слідчої дії, є доцільним та необхідним, а тому клопотання не підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволені слідчого в ОВС першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.10.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу86593486
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/14301/16-к

Ухвала від 12.10.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні