Ухвала
від 23.12.2016 по справі 201/17754/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа №201/17754/16-к

Провадження 1-кс/201/10438/2016

У Х В А Л А

23 грудня 2016 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю:

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в м. Дніпро клопотання у кримінальному провадженні № 12016040650005313 від 20 грудня 2016 року, старшого слідчого Соборного ВП ДВП ГУНП ОСОБА_4 , погодженим з прокурором Дніпропетровської прокуратури №2 Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про арешт майна.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що до Соборного ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області надійшла заява від директорів ТОВ «МАЛБІ ФУДС» (код 32998661), ТОВ «МАЛБІ-Україна» (код 37150787), ТОВ «ОПТ РІТЕЙЛ» (код 38835542), ТОВ «ШОКОЛАДНА КОМПАНІЯ «МИР» (код 32140004), ТОВ «ХАРЧЕПРОМ» (код 30838195). Із заяви стало відомо про те, що невстановлена особа використала завідомо підроблені пакети документів шляхом надання їх державному реєстратору, що стало підставою незаконної зміни учасників та виконавчих органів вищевказаних товариств, тим самим вчинивши шахрайство у великих розмірах.

За даним фактом СВ Соборного ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області внесено відомості до ЄРДР за №12016040650005313 від 20.12.2016 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Із інформації, наданої заявниками, встановлено, що 20.12.2016 їм стало відомо про незаконну зміну інформації, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а саме: шляхом проведення незаконних дій змінено учасників та виконавчі органи в особі директорів ТОВ «МАЛБІ ФУДС» (код 32998661), ТОВ «МАЛБІ-Україна» (код 37150787), ТОВ «ОПТ РІТЕЙЛ» (код 38835542), ТОВ «ШОКОЛАДНА КОМПАНІЯ «МИР» (код 32140004), ТОВ «ХАРЧЕПРОМ» (код 30838195), (далі- Товариства).

Як повідомили заявники, 19.12.2016 приблизно о 15:00 вищезазначені реєстраційні дії проведені державним реєстратором «Реєстраційного центру «КОММУНІТАС» Чумаківської сільської ради Дніпропетровського району ОСОБА_5 . Разом з тим, жодних рішень Загальними Зборами учасників Товариств стосовно продажу корпоративних прав чи зміни директорів не приймалися,тобто вищевказані реєстраційні дії вчинені незаконно.

21.12.2016 слідчим Соборного ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області допитано в якості свідка ОСОБА_6 , 1991 р. н., який повідомив, що він працює помічником адвоката ОСОБА_7 , робоче місце якої розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , офіс № 11, другий поверх. Свідок ОСОБА_6 повідомив, що він особисто у грудні 2016 за усною вказівкою свого керівника ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_1 готував у електронному вигляді документи щодо зміни власників та засновників суб`єктів господарської діяльності.

Жодних договорів про відчуження часток у статутному капіталі Товариств, довіреностей на ці або аналогічні дії, рішень власників (протоколи) про продаж частки та зміну власника, про зміну директора, реєстраційних карток за підписом директорів та печаткою підприємств ніхто із власників Товариств не підписував та не погоджував,.

Ні Товариства, ні легальні та легітимні директори Товариств жодних документів щодо зміни складу учасників та керівних органів Товариств не підписували та державному реєстратору не надавали.

Відповідно до пункту 20 ч.1 ст. 1 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» визначає, що кінцевий бенефіціарний власник (контролер) це фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо або через інших осіб, що здійснюється, зокрема, шляхом реалізації права володіння або користування всіма активами чи їх значною часткою, права вирішального впливу на формування складу, результати голосування, а також вчинення правочинів, які надають можливість визначати умови господарської діяльності, давати обов`язкові до виконання вказівки або виконувати функції органу управління, або яка має можливість здійснювати вплив шляхом прямого або опосередкованого (через іншу фізичну чи юридичну особу) володіння однією особою самостійно або спільно з пов`язаними фізичними та/або юридичними особами часткою в юридичній особі у розмірі 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі.

Відповідно до статті 64-1 Господарського кодексу України усі підприємства, крім державних та комунальних підприємств, зобов`язані встановлювати свого кінцевого бенефіціарного власника, регулярно оновлювати і зберігати інформацію про нього та надавати її державному реєстратору, у випадках та в обсязі, передбачених законом.

Згідно діючого законодавства України, зокрема Цивільного кодексу України, законів України «Про господарські товариства», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань і статутних документів підприємства здійснюється за власною волею та за дорученням власника підприємства. Зміна власника підприємства здійснюється виключно за добровільною угодою про відчуження частки.

Крім того, порядок проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та внесення даних до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань передбачено Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб , фізичних осіб підприємців та громадських формувань». Так, згідно із пп. 1, 2, 3, 4, 7, 8 та 10 ч. 4 ст. 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» для державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів юридичної особи, подаються такі документи:

1) заява про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі;

2) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру, крім внесення змін до інформації про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) її засновника, якщо засновник - юридична особа, про місцезнаходження та про здійснення зв`язку з юридичною особою;

3) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) протоколу засідання керівного органу громадського формування, на якому відповідно до установчого документа було скликано засідання вищого органу управління, - у разі державної реєстрації змін до відомостей про громадське формування;

4) документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення відповідно до статуту громадського формування про внесення змін до Єдиного державного реєстру, - у разі державної реєстрації змін до відомостей про громадське формування;

7) документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбачених статтею 36 цього Закону;

8) установчий документ юридичної особи в новій редакції - у разі внесення змін, що містяться в установчому документі;

10) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про вихід із складу засновників (учасників) та/або заява фізичної особи про вихід із складу засновників (учасників), та/або договору, іншого документа про перехід чи передачу частки засновника (учасника) у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) юридичної особи, та/або рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про примусове виключення із складу засновників (учасників) юридичної особи або ксерокопія свідоцтва про смерть фізичної особи, судове рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою - у разі внесення змін, пов`язаних із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи..

На підставі викладеного, слідчий просив суд заборонити всім особам, які перебувають у трудових відносинах із суб`єктами державної реєстрації, державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, державним та приватним нотаріусам вчиняти будь-які реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «ШОКОЛАДНА КОМПАНІЯ «МИР» (код юридичної особи 32140004, місцезнаходження: 49010, Дніпропетровська область, місто Дніпро, вулиця Марії Кюрі, будинок 5).

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 107 КПК України судовий процес технічними засобами не фіксувався.

Власник майна на підставі ч.2 ст.172 КПК України у судове засідання не викликався у зв`язку з необхідністю забезпечення арешту майна.

Відповідно до ч. 10 ст. 170 КПК України, арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Вислухавши думку прокурора, а також дослідивши матеріли клопотання та надані суду матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою встановлення відомостей про обставини вчинення зазначеного кримінального правопорушення даний захід є необхідним.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 168-169, 170-173 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Заборонити всім особам, які перебувають у трудових відносинах із суб`єктами державної реєстрації, державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, державним та приватним нотаріусам вчиняти будь-які реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «ШОКОЛАДНА КОМПАНІЯ «МИР» (код юридичної особи 32140004, місцезнаходження: 49010, Дніпропетровська область, місто Дніпро, вулиця Марії Кюрі, будинок 5).

Зобов`язати уповноважену особу КП «Реєстраційного центр «КОММУНІТАС» Чумаківської сільської ради Дніпровського району (Дніпропетровська область, Дніпровський район, с. Чумаки, вулиця Шкільна, буд. 13) внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про цю ухвалу щодо заборони реєстраційних дій.

Строк оскарження ухвали протягом п`яти днів з моменту її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.12.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу86593625
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —201/17754/16-к

Ухвала від 23.12.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні