Ухвала
від 06.01.2017 по справі 201/378/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВЫЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/378/17

провадження № 1-кс/201/654/2017

УХВАЛА

06 січня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про здійснення тимчасового доступу до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

06 січня 2017 року слідчий звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором, про здійснення тимчасового доступу до речей та документів.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016040000000722 від 22.08.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 ч. 1 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи, які діяли від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) за період січня-серпня 2016 року безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ при взаємовідносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), який використали для подальшого формування податкової вигоди іншим підприємствам, що завдало збитків Державному Бюджету на загальну суму 1 776 513.85 грн, що є значним розміром.

Також, в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що невстановлені особи на території Дніпропетровської області створили (придбали) суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи): ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код НОМЕР_19 ) з метою прикриття незаконної діяльності, використовуючи реквізити зазначених підприємств, в схемах незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат підприємствам реального сектору економіки.

Крім того, встановлено, що вищезазначені підприємства не мають основних засобів, власних або орендованих офісних та складських приміщень, працівників, тобто всіх складових частин для забезпечення проведення законної фінансово-господарської діяльності.

Викладене ставить під сумнів фактичне проведення господарських операцій зазначеними суб`єктами господарювання, достовірність їх відображення у податковому обліку та обґрунтовує необхідність проведення слідчих та процесуальних дій, спрямованих на належне фіксування доказів у кримінальному провадженні, виявлення та вилучення документів та інших носіїв інформації, в яких зафіксовані відомості про фінансово господарську діяльність вказаних суб`єктів підприємницької діяльності.

Крім того, в ході досудового розслідування, проведеним аналізом за даними АІС «Податковий блок» та відомостями щодо руху грошових коштів за рахунками зазначених суб`єктів підприємницької діяльності встановлено вигодонабувачів, серед яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ), які відобразили господарські операції з придбання товарів/робіт/послуг від вищевказаних підприємств з ознаками фіктивності, тим самим мінімізували власні податкові зобов`язання.

На підставі викладеного, в ході досудового розслідування виникла необхідність у вилученні у службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ) первинних документів, що фіксують та підтверджують господарські операції, а саме постачання товарів/робіт/послуг на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ) від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ) за період з 01.01.2016 року по теперішній час.

Виходячи з викладеного, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин вчиненого злочину, їх належної правової оцінки, визначення вірної кваліфікації вчиненого злочину, підтвердження або спростування фактів фінансово господарських відносин між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ) достовірності відображених службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ) даних у податковій звітності, а також з метою проведення у подальшому необхідних документальних досліджень та судових експертиз, в ході досудового слідства виникла необхідність у витребуванні у службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ) первинних документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин з зазначеними суб`єктами господарювання.

Вказані документи мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази. Зокрема, відомості та документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати, підтверджуватимуть або спростовуватимуть встановлені досудовим розслідуванням способи вчинення злочину, учасників злочинної діяльності, інші дані, що мають суттєве значення у провадженні. Крім того, вищезазначені документи у повному обсязі підлягають дослідженню в ході судових експертиз та документальних перевірок, у зв`язку з чим підлягають вилученню саме в оригіналах.

На підставі викладеного слідчій для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, просив суд надати тимчасовий доступ до документів, що перебувають в розпорядженні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ).

Дослідивши матеріали кримінального провадження № 42016040000000722, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки, враховуючи потреби досудового розслідування, дані, викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що речі та документи про надання тимчасового доступу до яких ставиться питання у клопотанні слідчого мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст. ст. 110, 163166, 309, 369372 та 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити старшому слідчому з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що перебувають в розпорядженні службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ), тобто можливість ознайомитись та вилучити у службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ) оригінали первинних та інших документів фінансово господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_20 ) в частині взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_13 ) за період з 01.01.2016 року по теперішній час, в оригіналах, у повному обсязі, у тому числі всіх укладених договорів з додатками та доповненнями, додаткових угод з додатками, специфікацій до договорів та угод, заявок на поставку, актів прийому передачі, актів виконаних робіт, видаткових, прибуткових, податкових накладних, технічної документації на предмети договорів при її наявності, договорів щодо транспортування, товарно транспортних накладних, путівок автотранспорту, книг обліку виїздів автотранспорту та інші документів, що підтверджують перевезення товару, платіжних доручень, довіреностей щодо ведення господарської діяльності від імені підприємства або отримання товарно матеріальних цінностей тощо, листування та інших документів, що відображають фінансово господарські відносини.

Доручити тимчасовий доступ до речей і документів, слідчим слідчої групи, прокурорам групи прокурорів по кримінальному провадженню № 42016040000000722, визначеним відповідним дорученням, щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 36, 40, 41 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її оголошення. У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд в порядку ст.166 КПК України має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.01.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —201/378/17

Ухвала від 06.01.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні