Ухвала
від 23.12.2019 по справі 202/7634/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7634/19

Провадження № 1-кс/202/12685/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

23 грудня 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040000000877 від 28.10.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

09 грудня 2019 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 09 грудня 2019 року.

Згідно з матеріалами клопотання, 18.06.2019 року після процедури проведення тендерних торгів ІНФОРМАЦІЯ_1 , код НОМЕР_1 , в особі ОСОБА_5 , та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код НОМЕР_2 , в особі директора ОСОБА_6 , укладено договір № 18/06 щодо надання послуг з поточного ремонту елементів благоустрою по просп. Миру у м. Дніпрі на загальну суму 996 868,20 грн., а також 15.07.2019 року та 18.07.2019 року здійснено оплату вказаних робіт (наданих послуг) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на загальну суму 991 586,5 грн.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що об`єм робіт, який зазначений в актах № 1, № 2 (форми КБ-2в) приймання виконаних будівельних робіт за червень-липень 2019 року на послуги з поточного ремонту елементів благоустрою по просп. Миру у м. Дніпрі, відповідно до проведеної судово-будівельної експертизи № 4552-19 від 16.10.2019 року виконано не в повному обсязі. Таким чином, ОСОБА_5 , будучи службовою особою, а саме начальником ІНФОРМАЦІЯ_1 , використовуючи своє службове становище, умисно, всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди юридичною особою - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », вчинив зловживання службовим становищем шляхом службового підроблення, а саме засвідчив та видав вищевказані акти, чим завдав істотної шкоди громадським інтересам, а саме інтересам територіальної громади Індустріального району в особі ІНФОРМАЦІЯ_3 у загальному розмірі 100 947,67 грн.

Також 30.10.2019 року у відношенні ОСОБА_5 скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Подальшими слідчими діями виділено в окреме провадження № 12019040000000877 матеріали щодо привласнення бюджетних коштів посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Так, встановлено, що з 16.04.2019 року, директором та засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код НОМЕР_2 , являється ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , при цьому відповідно до інформації з ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_6 у період укладання вищевказаного договору та складання актів № 1 та № 2 форми КБ-2в, перебувала на території України, де відповідно до розпорядження № 1085 від 07.11.2014 року «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження», а отже, слідством виявлено можливу противоправну схему по виведенню бюджетних коштів через ряд підприємств нереального сектору економіки та оформленню документальних операцій по виконанню вищевказаних робіт (надання послуг).

Встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код НОМЕР_2 , для здійснення фінансово-господарської діяльності було відкрито рахунки № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження та доказування протиправної діяльності, першочергове значення мають документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 юридичному оформленню (відкриттю) рахунків, документи (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по рахунках зазначеного підприємства в прибутковій і видатковій частинах із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу і документи, що послужили підставою для видачі готівки коштів з рахунків. Також інформація доступу до бази «Клієнт - Банк», з повною розшифровкою ІРадрес або груп адрес, номерів мобільних та стаціонарних телефонів користувачів, з яких в адресу АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , здійснювалось формування та відправлення в банківську установу платіжних доручень та інше, надасть можливість встановити фактичне місце розташування підприємства, оскільки за юридичною адресою: АДРЕСА_3 , вищевказане підприємство відсутнє.

Речі та документи, до яких планується отримати тимчасовий доступ слугуватимуть важливими доказами у кримінальному провадженні, тобто фактичними даними, які будуть встановлювати наявність чи відсутність факту господарських операцій, проведених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з підприємствами-контрагентами, а також обставин, що мають значення для кримінального провадження та тих обставин, які підлягають доказуванню, в тому числі шляхом проведення експертних досліджень.

У зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу з можливістю вилучення копій документів, що містять банківську таємницю, по банківським рахункам № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , що відкриті в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , та належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код НОМЕР_2 , а саме до наступних документів:

- платіжних документів, на підставі яких здійснювалися зарахування і списання засобів з вказаного рахунку/рахунків/ чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін., у т.ч. документів на отримання наявних грошових коштів (у т.ч. готівкою) за період з 20.08.2019 до часу пред`явлення ухвали до виконання;

- відомостей (реєстр) про рух грошових коштів по банківським рахункам № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , а саме: банківської роздруківки на паперовому та магнітному носії (у форматі Microsoft Excel (.xlsx) про рух грошових коштів по вказаним банківським рахункам, що належать АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , з розшифровкою вхідних і вихідних платежів, зазначенням дати, обсягів, призначення платежу, банківських рахунків, кодів та назв контрагентів, інших документів, які повною мірою відображають проведення операцій за вищевказаними рахунками за період з 20.08.2019 до часу пред`явлення ухвали до виконання;

- відомостей щодо реєстрації клієнтів на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузла ISP (Internet Service Provider) із зазначенням телефонних номерів та повних реквізитів Інтернет-провайдера з моменту відкриття вищевказаного рахунку по момент виконання ухвали слідчого судді;

- інформації та роздруківки з повною розшифровкою ІР-адрес або груп адрес, номерів мобільних та стаціонарних телефонів користувачів, з яких в адресу АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , на підставі угод системи дистанційного обслуговування «Клієнт-Банк» здійснювалось: формування та відправлення в банківську установу платіжних доручень; здійснення платежів в національній або іншій валюті в межах України з поточних рахунків; отримання копій вхідних та вихідних SWIFT - повідомлень, підтвердження платежів від підприємств, з моменту укладення угод системи «Клієнт-Банк» по момент виконання ухвали слідчого судді.

З метою запобігання можливої зміни або знищення документів, до яких планується отримати тимчасовий доступ, слідчий просить розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав заяву, в якій просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав вважати, що в результаті надання доступу до документів, що містять банківську таємницю, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , може бути отримана необхідна інформація, яка сама по собі або в сукупності з іншими доказами у кримінальному провадженні, в межах якого подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 159-166, 309, 369-372, 395 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » надати (забезпечити) слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_3 , іншим слідчим - членам слідчої групи, тимчасовий доступ до оригіналів документів (з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій), що містять банківську таємницю, по банківським рахункам № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , що відкриті в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , та належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код НОМЕР_2 , а саме до наступних документів:

- платіжних документів, на підставі яких здійснювалися зарахування і списання засобів з вказаного рахунку/рахунків/ чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів та ін., у т.ч. документів на отримання наявних грошових коштів (у т.ч. готівкою) за період з 20.08.2019 до 23.12.2019 року;

- відомостей (реєстр) про рух грошових коштів по банківським рахункам № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , а саме: банківської роздруківки на паперовому та магнітному носії (у форматі Microsoft Excel (.xlsx) про рух грошових коштів по вказаним банківським рахункам, що належать АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , з розшифровкою вхідних і вихідних платежів, зазначенням дати, обсягів, призначення платежу, банківських рахунків, кодів та назв контрагентів, інших документів, які повною мірою відображають проведення операцій за вищевказаними рахунками за період з 20.08.2019 до 23.12.2019 року;

- відомостей щодо реєстрації клієнтів на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузла ISP (Internet Service Provider) із зазначенням телефонних номерів та повних реквізитів Інтернет-провайдера з моменту відкриття вищевказаного рахунку по 23.12.2019 року;

- інформації та роздруківки з повною розшифровкою ІР-адрес або груп адрес, номерів мобільних та стаціонарних телефонів користувачів, з яких в адресу АТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_5 , на підставі угод системи дистанційного обслуговування «Клієнт-Банк» здійснювалось: формування та відправлення в банківську установу платіжних доручень; здійснення платежів в національній або іншій валюті в межах України з поточних рахунків; отримання копій вхідних та вихідних SWIFT - повідомлень, підтвердження платежів від підприємств, з моменту укладення угод системи «Клієнт-Банк» по 23.12.2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк виконання ухвали до 22 січня 2020 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/7634/19

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 23.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 12.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ісаєва Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні