Ухвала
від 24.12.2019 по справі 754/17931/19
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 1-кс/754/4876/19

Справа № 754/17931/19

У Х В А Л А

24 грудня 2019 року м. Київ

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, по матеріалах досудового розслідування, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017220000000201 від 08.11.2017 року, за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

16.12.2019 р. до Деснянського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів, що містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з можливістю їх вилучити.

Клопотання слідчим подане в рамках кримінального провадження за № 32017220000000201 від 08.11.2017 року, за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 205-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи, перебуваючи на території м. Києва, в травні 2017 р. внесли завідомо неправдиві відомості до реєстраційних документів відносно керівника та засновника TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що подаються державному реєстратору для реєстрації та/або перереєстрації юридичних осіб.

З матеріалів досудового розслідування та в ході огляду Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що засновником TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 є ОСОБА_5 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході огляду АІС «Податковий блок», встановлено, що ОСОБА_5 є посадовою особою на наступних підприємствах: TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), TOB " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), TOB " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код НОМЕР_3 ), TOB " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код НОМЕР_4 ), TOB " ІНФОРМАЦІЯ_6 " ( НОМЕР_5 ).

В подальшому встановлено та допитано в якості свідка засновника TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 , який показав, що TOB « ІНФОРМАЦІЯ_2 », TOB " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", TOB " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", TOB " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", TOB " ІНФОРМАЦІЯ_6 " йому не відомі, та він не має жодного відношення до ведення фінансово-господарської діяльності даних підприємств.

При цьому встановлено, що TOB " ІНФОРМАЦІЯ_3 " під час здійснення фінансово-господарської діяльності та розрахунків з контрагентами використовувало банківські рахунки, які відкриті у AT « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_6 ), а саме: № НОМЕР_7 , № НОМЕР_8 (УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО).

Також встановлено, що TOB « ІНФОРМАЦІЯ_5 » під час здійснення фінансово-господарській діяльності та розрахунків з контрагентами теж використовувало банківські рахунки, які відкриті у AT « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_6 ), а саме: № НОМЕР_9 (УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР СІЛА, ЄВРО), № НОМЕР_10 (УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, ЄВРО)

З метою встановлення руху коштів по даному підприємству, а також відповідно до науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів, слідчий просить клопотання задовольнити та надати тимчасовий доступ до оригіналів документів по рахункам зазначених підприємств.

Клопотання розглянуте на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, без виклику представника АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у володінні якого знаходиться інформація, а також у відсутності слідчого, від якого надійшла заява з відповідним проханням.

Дослідивши клопотання та долучені до нього матеріали, приходжу до висновку, що клопотання слідчого не підлягає задоволенню за наступних підстав.

Слідчий у своєму клопотанні зазначає, що в ході досудового розслідування виникла необхідність в тимчасовому доступі до документів, що знаходяться в банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по рахункам клієнтів TOB« ІНФОРМАЦІЯ_2 »,TOB" ІНФОРМАЦІЯ_3 ",TOB" ІНФОРМАЦІЯ_4 ",TOB" ІНФОРМАЦІЯ_5 ",TOB" ІНФОРМАЦІЯ_6 ", які містять банківську таємницю, з метою встановлення руху коштів по даним підприємствам, а також з метою призначення судових експертиз та експертних досліджень, для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів.

Проте,слідчим уклопотанні ненаведено фактичних доказівта обґрунтованихдоводів необхідностіотримання тимчасовогодоступу дооригіналів документівз можливістюїх виїмки,які містятьбанківську таємницю та стосуються відкриття, обслуговування та руху грошових коштів, яке саме доказове значення вказані у клопотанні документи мають самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами для встановлення важливих обставин, які підлягають доказуванню в даному кримінальному провадженні, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Також зі змісту клопотання вбачається, що слідчим призначено почеркознавчі експертизи, але дані які це підтверджують до клопотання не долучені.

На підставі викладеного та керуючись 159-164, 166 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Відмовити взадоволенні клопотаннястаршого слідчоготретього слідчоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 32017220000000201 від 08.11.2017 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя -

Дата ухвалення рішення24.12.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —754/17931/19

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Бабайлова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні