Ухвала
від 26.12.2019 по справі 202/8603/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/8603/19

Провадження № 1-кс/202/13194/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 грудня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12019040660001884 від 10.12.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до обставин злочину, що містяться в заяві ОСОБА_5 , 02.12.2019 року останній внаслідок вживання напівфабрикатів пельменів, та подальшого отруєння був госпіталізований до установи охорони здоров`я через можливе порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням).

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_5 пояснив, що 27.11.2019 року ним в одному з магазинів м. Дніпра придбано харчову продукцію (напівфабрикати), а саме пельмені марки «Золота Рибка», які поклав у себе вдома в морозильну камеру. Через деякий час, а саме наприкінці дня 01.12.2019 року, ним особисто вжито вказані напівфабрикати. Надалі в ночі з 01.12.2019 року на 02.12.2019 року ОСОБА_5 стало зле, з`явилась різка біль в районі живота, нудота, піднялась температура, у зв`язку з чим в ранці 02.12.2019 року потерпілий звернувся до КЗ «Дніпропетровська шоста міська клінічна лікарня» Дніпропетровської обласної ради, розташованого за адресою: м. Дніпро, вул. Батумська, 13, до якого останнього госпіталізували з діагнозом хронічний панкреатит в фазі загострення (відповідно до виписки з медичної картки стаціонарного хворого № 1437219 1х/о від 09.12.2019 року). Під час допиту потерпілий також зазначив, що нічого, окрім приготовлених у вечорі 01.12.2019 року напівфабрикатів, а саме пельменів марки «Золота Рибка», не вживав, зберігав та готував їх відповідно до інструкції.

11.12.2019 року слідчим на підставі заяви про добровільну видачу було складено протокол огляду чеку від 27.11.2019 року щодо придбання потерпілим ОСОБА_5 вказаної продукції, а саме пельменів марки «Золота Рибка».

16.12.2019 року додатковим допитом потерпілого ОСОБА_5 встановлено, що останній після видужання та подання заяви до правоохоронних органів повернувся до того самого продовольчого магазину, в якому 27.11.2019 року придбав пельмені марки «Золота Рибка», з метою встановлення їх виробника. За результатами звернення до вказаного продовольчого магазину потерпілим здійснено фотознімок обгортки пельменів марки «Золота Рибка», де серед іншого мались відомості щодо виробника та його адреси. Надалі вказаний фотознімок на підставі заяви передано слідчому Індустріального ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровської області для його приєднання до матеріалів кримінального провадження № 12019040660001884.

16.12.2019 року слідчим на підставі заяви про добровільну видачу було складено протокол огляду фотознімків упаковки пельменів «Золота Рибка», за результатом чого встановлено, що виробником вказаної продукції є ТОВ ВКП «ВАЛИД» (код ЄДРПОУ: 13443064).

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № 1006107020 від 18.12.2019 року засновником та керівником ТОВ ВКП «ВАЛИД» (код ЄДРПОУ: 13443064) є ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_1 ; місце проживання: АДРЕСА_1 ).

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за місцем фактичного проживання засновника та керівника ТОВ ВКП «ВАЛИД» (код ЄДРПОУ 13443064) ОСОБА_6 , а саме: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, тобто відповідати ознакам речового доказу.

Зазначені вище обставини та доводи надають обґрунтовану підставу вважати про необхідність проведення обшуку за місцем за місцем фактичного проживання засновника та керівника ТОВ ВКП «ВАЛИД» (код ЄДРПОУ 13443064) ОСОБА_6 , а саме: АДРЕСА_1 , оскільки в інший спосіб не можливо підтвердити або спростувати фактичні обставини скоєння злочину посадовими особами ТОВ ВКП «ВАЛИД» (код ЄДРПОУ 13443064), через існування ризиків знищення речей та документів, що містять фактичні дані, на підставі яких є змога встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта об`єкт нерухомості квартира, розташована за адресою: АДРЕСА_1 , належить на праві приватної власності ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_1 ).

Тому слідчий просила надати дозвіл на проведення обшуку квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_1 ), з метою відшукання та вилучення: документації щодо придбання сировини для виготовлення кінцевого продукту напівфабрикатів; документації, що підтверджує якість та безпечність сировини, яка використовується для виготовлення кінцевого продукту напівфабрикатів; документації щодо додержання вимог забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів (експлуатаційний дозвіл, державна реєстрація потужностей, відомості про забезпечення простежуваності тощо); документації, що визначає джерело походження сировини, яка використовується для виготовлення кінцевого продукту напівфабрикатів; документації щодо реалізації кінцевого продукту напівфабрикатів (товарно-транспортні накладні, накладні на продукцію тощо); документації, що підтверджує якість та безпечність кінцевого продукту напівфабрикатів (протоколи та сертифікати якості тощо); документації щодо правових підстав використання приміщень, де виробляється кінцевий продукт напівфабрикати, а також визначають цільове призначення приміщення; посадових інструкцій та наказів про призначення на посади службових осіб та робітників ТОВ ВКП «ВАЛИД», документів щодо проходження медичного огляду співробітниками вказаного підприємства.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12019040660001884 від 10.12.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинене зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що в квартирі, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_1 ), можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділення Індустріального відділення поліції ДВП ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , іншим слідчим, що входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні № 12019040660001884 від 10.12.2019 року, дозвіл на проведення обшуку квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_1 ), з метою відшукання та вилучення:

- документації щодо придбання сировини для виготовлення кінцевого продукту напівфабрикатів;

- документації, що підтверджує якість та безпечність сировини, яка використовується для виготовлення кінцевого продукту напівфабрикатів;

- документації щодо додержання вимог забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів (експлуатаційний дозвіл, державна реєстрація потужностей, відомості про забезпечення простежуваності тощо);

- документації, що визначає джерело походження сировини, яка використовується для виготовлення кінцевого продукту напівфабрикатів;

- документації щодо реалізації кінцевого продукту напівфабрикатів (товарно-транспортні накладні, накладні на продукцію тощо);

- документації, що підтверджує якість та безпечність кінцевого продукту напівфабрикатів (протоколи та сертифікати якості тощо);

- документації щодо правових підстав використання приміщень, де виробляється кінцевий продукт напівфабрикати, а також визначають цільове призначення приміщення;

- посадових інструкцій та наказів про призначення на посади службових осіб та робітників ТОВ ВКП «ВАЛИД», документів щодо проходження медичного огляду співробітниками вказаного підприємства.

Строк дії ухвали до 25 січня 2020 року включно.

Ухвала надає право на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення26.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86626190
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/8603/19

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні