Постанова
від 25.02.2010 по справі 2а-1126/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-1126/10/1270

Категорія 6.6.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

      Іменем України

25 лютого2010 року                    

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

            головуючого-судді: Твердохліба Р.С.,

            при секретарі судового засідання: Чукіній А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Ленінської міжрайонної державної податкової інспекції у місті Луганська до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донбастехпром» про припинення юридичної особи, -

встановив:

11 лютого 2010 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Ленінської МДПІ у м.Луганську до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донбастехпром» про припинення юридичної особи , в якому зазначено, що ТОВ «Донбастехпром» зареєстровано відділом ліцензування, державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради 23.05.2001 року за №25370169Ю0021358. Але, в порушення  ст.9 Закону України «Про систему оподаткування» відповідач більше року не подає до податкової інспекції документи фінансової звітності, а саме з 19.06.2002 року. У зв’язку з чим позивач просив припинити юридичну особу відповідача.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, просив суд їх задовольнити, дав пояснення, аналогічні викладеним у позові.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, про місце, дату та час розгляду справи був повідомлений належним чином, що підтверджується копією поштового реєстру (аркуш справи 20), причини неприбуття суду не доповів.

                Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

       Судом встановлено, підтверджується матеріалами справи, що відповідач - Товариства з обмеженою відповідальністю «Донбастехпром» про припинення юридичної особи , в якому зазначено, що ТОВ «Донбастехпром» зареєстровано відділом ліцензування, державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради 23.05.2001 року за №25370169Ю0021358 (аркуш справи 6).

Висновком ДПІ в Артемівському районі м.Луганська №7036/10 від 25.02.2010 року підтверджується, що відповідач як платник податків не звітує до податкової інспекції з червня 2002 року, заборгованість по платежам у бюджет відсутня (аркуш справи 23).  

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та інших обов’язкових платежів.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України від 15.05.2003р. № 755 – IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» підставою для постановлення судового рішення про припинення  юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідач більше року не подає органам державної податкової інспекції документів фінансової звітності, то це є підставою для припинення його підприємницької діяльності.  

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, ст. ст. п.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування», суд, -

постановив:

Адміністративний позов  Державної податкової інспекції в Артемівському районі м.Луганська до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донбастехпром» про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю «Донбастехпром» - код ЄДРПОУ 31530563, яке зареєстроване за адресою: 91000 м.Луганськ, вул.Советська, 76/1421.    

Копію постанови направити Виконавчому комітету Луганської міської ради (м.Луганськ, вул. Коцюбинського, буд.14), після набрання постановою законної сили.

      Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку  до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі  в 10-денний строк з дня проголошення постанови заяви про апеляційне оскарження, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу – з дня складання в повному обсязі, і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги.  Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

       Якщо постанову  було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі,   то   строк   подання  заяви  про  апеляційне  оскарження обчислюється  з  дня  отримання  нею  копії  постанови.

     Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

 

Суддя                                                                                   Р.С. Твердохліб                            

   

Дата ухвалення рішення25.02.2010
Оприлюднено05.07.2010

Судовий реєстр по справі —2а-1126/10/1270

Постанова від 25.02.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Твердохліб Роман Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні