Ухвала
від 26.12.2019 по справі 705/5981/19
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/5981/19

2/705/2704/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

26 грудня 2019 року місто Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Корман О.В., вивчивши матеріали позовної заяви за позовом ОСОБА_1 до Уманської міської ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом на земельні ділянки,

В С Т А Н О В И В:

До Уманського міськрайонного суду Черкаської області звернулася ОСОБА_1 з позовом до Уманської міської ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом на земельні ділянки.

Вивченням позовної заяви та доданих до неї документів, встановлено, що позивачем не дотримано вимоги ст.175 ЦПК України.

Пункт 5 ч.3 ст.175 ЦПК України визначає, що позовна заява повинна містити: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

У позовних вимогах позивач просить визнати за нею право власності на дві земельні ділянки (з різними кадастровими номерами), які розташовані по АДРЕСА_1 , обидві площею по 0,0166 га. При цьому, обґрунтовуючи свої позовні вимоги, позивач посилається лише на одну земельну ділянку площею 0,0166 га та на іншу земельну ділянку площею 0,0523 га.

Також, позивачем не викладено обставини, з посиланням на докази, які б підтверджували, чи набув спадкодавець право власності не земельні ділянки, які є предметом позовних вимог, якими правовстановлюючими документами підтверджується право власності спадкодавця на земельні ділянки на час його смерті, з яких причин позивач не могла надати нотаріусу правовстановлюючі документи на земельну ділянку для оформлення спадщини.

Згідно вимог ч.1, ч.2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Позивачу необхідно у строк, визначений судом, усунути недоліки позовної заяви, які викладені вище в цій ухвалі, так як згідно ч.3 ст.185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.175, ст.185 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву за позовом ОСОБА_1 до Уманської міської ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом на земельні ділянки, залишити без руху.

Визначити позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви - десять днів з дня вручення їй ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Копія ухвали направити позивачу.

Роз`яснити позивачеві, що якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала набирає законної сили після підписання її суддею та не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Суддя О.В. Корман

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.12.2019
Оприлюднено27.12.2019
Номер документу86656639
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —705/5981/19

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні