Ухвала
від 16.12.2019 по справі 127/33652/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/33652/19

Провадження №1-кс/127/18274/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2019 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором ОСОБА_4 , мотивуючи свої вимоги тим, що Відділом розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12018020000000327, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.08.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі ІНФОРМАЦІЯ_2 ) організували злочинну схуму з метою систематичного отримання неправомірної вигоди від фізичних та юридичних осіб за сприяння в укладенні договорів на проведення будівельних та ремонтних робіт об`єктів нерухомості, розташованих на території ІНФОРМАЦІЯ_2 та своєчасного проведення розрахунків за виконані роботи.

На підставі чого, дані відомості 08.08.2018 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018020000000327 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

При цьому, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 здійснюють привласнення бюджетних коштів шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів, пов`язаних з нібито виконанням робіт по укладених договорах з комунальним закладом « ІНФОРМАЦІЯ_3 (ясла-садочок) загального розвитку « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Для забезпеченняпроведення повного,всебічного танеупередженого досудовогорозслідування повказаному кримінальномупровадженні,виникає необхідністьу здійсненнітимчасового доступудо документівкомунального закладу« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (кодЄДРПОУ: НОМЕР_1 ),який розташованийза адресою: АДРЕСА_1 ,з метоювилучення оригіналівнаступних документів,а саме: договорів пропроведення будівельнихта ремонтнихробіт за2018-2019роки,укладених ізфізичною особою-підприємцемОСОБА_5 , директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ) - ОСОБА_6 , фізичною особою - підприємцем ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , директором ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 ) та фізичною особою-підприємцемОСОБА_9 ; розрахунків загальновиробничих та адміністративних витрат, визначених на підставі обґрунтованої їх величини і структури, яка склалася у виконавця робіт за звітні періоди, що передували виконанню робіт та його завантаженості, тощо.

Для забезпечення проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженні, виникає необхідність у здійсненні тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів, які знаходяться у володінні комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Зважаючи на викладене, а також те, що іншим чином довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів неможливо, тому на підставі ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий звернувся з даним клопотанням до суду.

В судове засідання слідчий не з`явився. Надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність. Клопотання підтримав у повному обсязі.

Представник комунального закладу« ІНФОРМАЦІЯ_4 »в судове засідання не з`явилися про причини неприбуття суд не повідомив, хоча про місце та час розгляду справи був повідомлений своєчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у їх відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 5, 6 ст. 163 КПК України Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що запитувані документи, перебувають у володінні комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_4 », сукупність інших заходів, застосованих слідчим підтверджує факт неможливості отримання вказаних відомостей іншим способом, запитувані документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 107, 159, 162, 163, 164, 165, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , учасникам слідчої групи у кримінальному провадженні, дозвіл на здійснення тимчасового доступу до документів комунальногозакладу « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (кодЄДРПОУ: НОМЕР_1 ),який розташованийза адресою: АДРЕСА_1 ,з метоювилучення оригіналівнаступних документів,а саме: договорів пропроведення будівельнихта ремонтнихробіт за2018-2019роки,укладених ізфізичною особою-підприємцемОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ) - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , фізичною особою - підприємцем ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , директором ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 ) та фізичною особою-підприємцемОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_9 ; проектно-кошторисної документації щодо проведення будівельних та ремонтних робіт на території ІНФОРМАЦІЯ_2 за 2018-2019 роки (робочі проекти, кошториси, договірна ціна, підсумкові відомості ресурсів, паспорти на обладнання, інші наявні документи, договори на виготовлення ПКД, акти здачі-прийняття, документи щодо оплати); документації, що стосується проведення технічного та авторського нагляду на об`єкті будівництва, ремонту, виготовлення робочого проекту, проведення розрахунків (договори, акти прийому-передачі робіт, послуг, документи що підтверджують розрахунки, тощо); актів приймання виконання виконаних робіт за 2018-2019 роки, форма КБ-2в, які стосуються проведення будівельних та ремонтних робіт, підсумкові відомості ресурсів до них за 2018-2019 роки, де виконавцямивиступають фізичнаособа -підприємецьОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ) - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , фізична особа - підприємець ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , директор ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 ) та фізична особа-підприємецьОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , у тому числі виконавці за договором найму/піднайму з вказаними особами; первинні бухгалтерські документи (прибуткові накладні, договори, платіжні доручення, специфікації, гарантійні листи) до підсумкових відомостей ресурсів за 2018-2019 роки; довідки про вартість виконаних будівельних, ремонтних робіт та витрати за 2018-2019 роки, форма КБ-3, відповідно до наявних договорів; розширених розрахунків загальновиробничих витрат до актів приймання виконання виконаних будівельних робіт за 2018-2019 роки; розрахунків загальновиробничих та адміністративних витрат, визначених на підставі обґрунтованої їх величини і структури, яка склалася у виконавця робіт за звітні періоди, що передували виконанню робіт та його завантаженості.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення16.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86659605
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/33652/19

Ухвала від 16.12.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні