Ухвала
від 24.12.2019 по справі 554/11469/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 24.12.2019 Справа № 554/11469/19

Провадження № 1кс/554/17806/2019

УХВАЛА

Іменем України

про проведення обшуку

24 грудня 2019 р. слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

за участю слідчого ОСОБА_2

за участю секретаря ОСОБА_3

розглянувши в залі суду в м. Полтава клопотання старшого слідчого СВ Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 про проведення обшуку

матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018171010000311 від 30.10.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області перебуває кримінальне провадження за №42018171010000311 від 30.10.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Так, під час досудового розслідування з`ясовано, що ФОП ОСОБА_4 на замовлення Департаменту будівництва містобудування і архітектури ЖКГ Полтавської ОДА виконано роботи з розробки проектно-кошторисної документації по капітальному ремонту мосту через річку Сула автомобільної дороги місцевого значення О1713357 Лубни- Засулля-/М-03/, у с. Засулля, Лубенського району, Полтавської області з загальною вартістю будівельних робіт на суму 65389 678,00 грн.

Установлено, що 16.03.2018 між Департаментом будівництва містобудування і архітектури ЖКГ Полтавської ОДА та ТОВ «Компанія Рембудгарант» укладено договір підряду №03-18/2018 на виконання робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт мосту через річку Сула на км 1+593 автомобільної дороги місцевого значення О1713357 Лубни- Засулля-/М-03/ у с. Засулля Лубенського району, Полтавської області з ціною договору 44608000 грн..

Також, 11.04.2019 між Департаментом будівництва містобудування і архітектури ЖКГ Полтавської ОДА та ТОВ «Компанія Рембудгарант» укладено додаткову угоду №4, згідно якої договірна ціна робіт по вказаному об`єкту складає 27345602,70 грн.

Крім цього встановлено, що ТОВ «Компанія Рембудгарант» на замовлення Департаменту будівництва містобудування і архітектури ЖКГ Полтавської ОДА, одночасно із капітальним ремонтом мосту через річку Сула, виконує роботи по будівництву амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Велика Круча Пирятинського району Полтавської області на суму 7187386 грн., будівництво амбулаторії по вул. Центральній в с. Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області на суму 7479367 грн., амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Засулля Лубенського району Полтавської області на суму 13603774 грн., термомодернізацію Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру Полтавської обласної ради по вул. Миколи Дмітрієва, 7А м. Полтава на суму 19254571,42 грн.

Директором ТОВ «Компанія Рембудгарант» (код ЄДРПОУ 41006023) є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканець м.Харків.

Фактично під час досудового розслідування установлено, що службові особи ТОВ «Компанія Рембудгарант» вносять завідомо недостовірні відомості до документів про виконання робіт по вказаних об`єктах, які виконано не було, тим самим привласнюючи бюджетні кошти.

Таким чином, під час досудового розслідування установлено, що службові особи ТОВ «Компанія Рембудгарант» шляхом зловживання своїм службовим становищем, вносячи до документації про виконання робіт по об`єктам на замовлення Департаменту будівництва містобудування і архітектури ЖКГ Полтавської ОДА завідомо недостовірних даних щодо виконання робіт, які виконано не було, а також відображаючи закупівлю товарів у підконтрольного підприємства ТОВ «Будівельна Компанія ЛЕВ», штучно, безпідставно, завищують вартість придбаних матеріалів та привласнюють бюджетні кошти.

Проведеними під час досудового розслідування заходами встановлено, що фінансово-господарські та бухгалтерські документи ТОВ «Компанія Рембудгарант» можуть зберігатися у автомобілі «Renault Duster» д.н.з. НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 , та який належить ТОВ «УЛФ-Фінанс» (код за ЄДРПОУ 41110750).

Прохали надати дозвіл на проведення обшуку автомобіля «Renault Duster» д.н.з. НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення оригіналів документів у паперовій та електронній формі за період 2018-2019 роки, а саме:

- документацію щодо проведення робіт з капітального ремонту мосту через р. Сула в с. Засулля Лубенського району Полтавської області, по будівництву амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Велика Круча Пирятинського району Полтавської області, будівництво амбулаторії по вул. Центральній в с. Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області, амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Засулля Лубенсбкого району Полтавської області та термомодернізація Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру Полтавської обласної ради по вул. Миколи Дмітрієва, 7А м. Полтава, а саме: договори на розроблення проектно-кошторисної документації, проектно-кошторисної документації на виконання робіт, пояснювальні записки, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, експертні звітищодо розглядупроектної документації,акти приймання-виконанняробіт, договори підряду на проведення робіт, виконавчої та звітної документації (акти приймання виконаних будівельних робіт, дефектні акти, відомості ресурсів до них, розрахунок загальновиробничих витрат), актів на закриття прихованих робіт, сертифікати на використані у будівництві матеріали, загальні журналу робіт, журнали обліку робіт, первинна бухгалтерська документація на придбаннябудівельних матеріалів/конструкцій/механізмів: чеки, накладні на придбання матеріалів, акти прийому-передачі,довіреності наотримання матеріалів,товарно-транспортінакладні,акти списанняматеріалів убудівництво, (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт, відомості про фактичні трудовитрати робітників-будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведенні робіт, графіки робіт, платіжні доручення, договори оренди/суборенди/лізингуспеціальної техніки/автомобілей/інструментів/силта засобів,які залучалисяпід час(длязабезпечення)виконання робіт,договори купівлі-продажу/поставкисертифікатів якості,паспорти тадокументація щодовиготовлення тапоходження будівельнихматеріалів/конструкцій/механізмів,які використовувалисяпід часвиконання робіт, відомості щодо відображення зазначених даних у первинному бухгалтерському обліку;

- документи, щодо взаємовідносин ТОВ «Компанія Рембудгарант» з Департаментом будівництва містобудування і архітектури ЖКГ Полтавської ОДА та листування між ними.

- записні книжки, чорнові записи, документи в електронному та паперовому вигляді, носії інформації, в яких містяться відомості щодо розрахунків та вартості виконання робіт та придбання матеріалів, розподілу та перерахунків грошових коштів, виконання робіт з капітального ремонту мосту через р. Сула в с. Засулля Лубенського району Полтавської області, по будівництву амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Велика Круча Пирятинського району Полтавської області, будівництво амбулаторії по вул. Центральній в с. Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області, амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Засулля Лубенського району Полтавської області та термомодернізація Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру Полтавської обласної ради по вул. Миколи Дмітрієва, 7А м. Полтава;

- мобільні телефони/смартфони, сім-карти, банківські картки.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та прохав його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що воно підлягає до задоволення.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, забезпечення проведення досудового розслідування та запобігання зміни або знищення документів, існує необхідність проведення обшуку автомобіля «Renault Duster» д.н.з. НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення оригіналів документів у паперовій та електронній формі за період 2018-2019 роки, а саме:

- документацію щодо проведення робіт з капітального ремонту мосту через р. Сула в с. Засулля Лубенського району Полтавської області, по будівництву амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Велика Круча Пирятинського району Полтавської області, будівництво амбулаторії по вул. Центральній в с. Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області, амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Засулля Лубенського району Полтавської області та термомодернізація Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру Полтавської обласної ради по вул. Миколи Дмітрієва, 7А м. Полтава, а саме: договори на розроблення проектно-кошторисної документації, проектно-кошторисної документації на виконання робіт, пояснювальні записки, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, експертні звітищодо розглядупроектної документації,акти приймання-виконанняробіт, договори підряду на проведення робіт, виконавчої та звітної документації (акти приймання виконаних будівельних робіт, дефектні акти, відомості ресурсів до них, розрахунок загальновиробничих витрат), актів на закриття прихованих робіт, сертифікати на використані у будівництві матеріали, загальні журналу робіт, журнали обліку робіт, первинна бухгалтерська документація на придбаннябудівельних матеріалів/конструкцій/механізмів: чеки, накладні на придбання матеріалів, акти прийому-передачі,довіреності наотримання матеріалів,товарно-транспортінакладні,акти списанняматеріалів убудівництво, (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт, відомості про фактичні трудовитрати робітників-будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведенні робіт, графіки робіт, платіжні доручення, договори оренди/суборенди/лізингуспеціальної техніки/автомобілей/інструментів/силта засобів,які залучалисяпід час(длязабезпечення)виконання робіт,договори купівлі-продажу/поставкисертифікатів якості,паспорти тадокументація щодовиготовлення тапоходження будівельнихматеріалів/конструкцій/механізмів,які використовувалисяпід часвиконання робіт, відомості щодо відображення зазначених даних у первинному бухгалтерському обліку;

- документи, щодо взаємовідносин ТОВ «Компанія Рембудгарант» з Департаментом будівництва містобудування і архітектури ЖКГ Полтавської ОДА та листування між ними.

- записні книжки, чорнові записи, документи в електронному та паперовому вигляді, носії інформації, в яких містяться відомості щодо розрахунків та вартості виконання робіт та придбання матеріалів, розподілу та перерахунків грошових коштів, виконання робіт з капітального ремонту мосту через р. Сула в с. Засулля Лубенського району Полтавської області, по будівництву амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Велика Круча Пирятинського району Полтавської області, будівництво амбулаторії по вул. Центральній в с. Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області, амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Засулля Лубенського району Полтавської області та термомодернізація Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру Полтавської обласної ради по вул. Миколи Дмітрієва, 7А м. Полтава;

- мобільні телефони/смартфони, сім-карти, банківські картки.

Такі речі та документи мають значення для встановлення фактичного розміру завданої шкоди Державі, визначення повного кола осіб, причетних до вчинення особливо тяжкого кримінального правопорушення та містять в собі фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, дана документація в подальшому являтиметься речовим доказом у кримінальному провадженні, а також необхідна для проведення ряду судових будівельно-технічних, економічних, почеркознавчих, товарознавчих експертиз, технічних експертиз документів, крім того, мобільні телефони, комп`ютерна техніка та носії інформації необхідні для проведення огляду та проведення комп`ютерно-технічних експертиз, з метою виявлення повідомлень з причетними до вчинення даного кримінального правопорушення особами, які в подальшому будуть доказом змови причетних осіб.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 234 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовільнити.

Надати дозвіл слідчим та прокурорам у кримінальному провадженні № 42018171010000311 на проведення обшуку автомобіля «Renault Duster» д.н.з. НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення оригіналів документів у паперовій та електронній формі за період 2018-2019 роки, а саме:

- документацію щодо проведення робіт з капітального ремонту мосту через р. Сула в с. Засулля Лубенського району Полтавської області, по будівництву амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Велика Круча Пирятинського району Полтавської області, будівництво амбулаторії по вул. Центральній в с. Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області, амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Засулля Лубенського району Полтавської області та термомодернізація Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру Полтавської обласної ради по вул. Миколи Дмітрієва, 7А м. Полтава, а саме: договори на розроблення проектно-кошторисної документації, проектно-кошторисної документації на виконання робіт, пояснювальні записки, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки, експертні звітищодо розглядупроектної документації,акти приймання-виконанняробіт, договори підряду на проведення робіт, виконавчої та звітної документації (акти приймання виконаних будівельних робіт, дефектні акти, відомості ресурсів до них, розрахунок загальновиробничих витрат), актів на закриття прихованих робіт, сертифікати на використані у будівництві матеріали, загальні журналу робіт, журнали обліку робіт, первинна бухгалтерська документація на придбаннябудівельних матеріалів/конструкцій/механізмів: чеки, накладні на придбання матеріалів, акти прийому-передачі,довіреності наотримання матеріалів,товарно-транспортінакладні,акти списанняматеріалів убудівництво, (в повному обсязі), які були використані при виконанні робіт, відомості про фактичні трудовитрати робітників-будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведенні робіт, графіки робіт, платіжні доручення, договори оренди/суборенди/лізингуспеціальної техніки/автомобілей/інструментів/силта засобів,які залучалисяпід час(длязабезпечення)виконання робіт,договори купівлі-продажу/поставкисертифікатів якості,паспорти тадокументація щодовиготовлення тапоходження будівельнихматеріалів/конструкцій/механізмів,які використовувалисяпід часвиконання робіт, відомості щодо відображення зазначених даних у первинному бухгалтерському обліку;

- документи, щодо взаємовідносин ТОВ «Компанія Рембудгарант» з Департаментом будівництва містобудування і архітектури ЖКГ Полтавської ОДА та листування між ними.

- записні книжки, чорнові записи, документи в електронному та паперовому вигляді, носії інформації, в яких містяться відомості щодо розрахунків та вартості виконання робіт та придбання матеріалів, розподілу та перерахунків грошових коштів, виконання робіт з капітального ремонту мосту через р. Сула в с. Засулля Лубенського району Полтавської області, по будівництву амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Велика Круча Пирятинського району Полтавської області, будівництво амбулаторії по вул. Центральній в с. Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області, амбулаторії по вул. Молодіжній в с. Засулля Лубенського району Полтавської області та термомодернізація Полтавського обласного клінічного онкологічного диспансеру Полтавської обласної ради по вул. Миколи Дмітрієва, 7А м. Полтава;

- мобільні телефони/смартфони, сім-карти, банківські картки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 20 діб.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м. Полтави ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86668555
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018171010000311 від 30.10.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України

Судовий реєстр по справі —554/11469/19

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні