Ухвала
від 27.12.2019 по справі 171/2523/19
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/2523/19

1-кс/171/1098/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 грудня 2019 року м. Апостолове

Слідчий суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувшивинесене в кримінальному провадженні № 12019040410000639 слідчим СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИВ:

23 грудня 2019 року слідчий СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням, погодженим прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів Державного професійно-технічногонавчального закладу« ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , з метою огляду та вилучення їх в копіях.

Вищевказане клопотання обґрунтовано тим, що посадові особи державного професійно-технічного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щорічно збираючи урожай, при цьому зловживаючи службовим становищем умисно занижують обсяги збору врожаю з полів навчального закладу, надлишки тримають в складських приміщеннях навчального закладу, пізніше продають за готівкові кошти, таким чином привласнюють майно навчального закладу, а витрати на транспортування для продажу таких документально неіснуючих запасів списують на додаткові витрати палива технікою для робіт, які взагалі не проводяться.

Вході досудового розслідування у кримінальному провадженні проведено огляд належної державному професійно-технічному навчальному закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » земельної ділянки кадастровий номер 1220310100:01:001:0041 загальною площею 180 га та встановлено, що земельна ділянка в 2019 році обробляється, містить насадження сільськогосподарської культури соняшника.

Відповідно до відомостей ІНФОРМАЦІЯ_2 земельну ділянку 1220310100:01:001:0041 загальною площею 180 га комісійно обстежено та встановлено урожайність соняшнику.

03.10.2019 на адресу Державного професійно-технічного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » направлено запит про надання документів, що підтверджують здійснення господарської діяльності пов`язаної з обробітком земельної ділянки, та відповідного оприбуткування та списання використаних засобів.

Відповідно до наданої 09.10.2019 відповіді Державного професійно-технічного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » отримання вказаних документів неможливе іншим шляхом аніж в порядку ст. 159 КПК України.

Необхідність отримання інформації що підтверджує здійснення господарської діяльності пов`язаної з обробітком земельної ділянкикадастровий номер 1220310100:01:001:0041 загальною площею 180 га, та відповідного оприбуткування отриманих та списання використаних засобівобґрунтовується об`єктивною можливістю одержання в результаті тимчасового доступу матеріального носія, документів з відображеними на них інформаційними даними, щодо осіб які фактично розпорядилися отриманим в наслідок обробітку земельної ділянки майном, або спростування викладених заявником відомостей.

До судового засідання слідчий, прокурор не прибули, про дату та час судового розгляду повідомлені належним чином, причину неявки не повідомили, що у відповідності до ч.4 ст.163 КПК України не являється перешкодою для розгляду вказаного клопотання по суті.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 91, 92 КПК України обов`язок доказування обставин кримінального правопорушення, винуватості особи у його вчиненні, покладається на слідчого.

Відповідно до ч.1 ст.107 КПК України судове засідання проводилося без застосування технічних засобів фіксації.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно доч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно витягу з кримінального провадження, внесеного в ЄРДР за № 12019040410000639, дані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.191 КК України внесені в ЄРДР 10.06.2019 року (а.с.4).

На підставівикладеного,для досягненняповноти,всебічності танеупередженості розслідуваннявищезазначеного факту,з метоювстановлення особи,причетної довчинення злочину,враховуючи,що єдостатні підставивважати,що вонизнаходяться уволодільця -Державного професійно-технічногонавчального закладу« ІНФОРМАЦІЯ_1 » заадресою: АДРЕСА_2 ,слідчий суддявважає,що необхіднонадати слідчомудозвіл натимчасовий доступдо документів для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи викладене, на підставі ст. ст. 91,92, 107, 159-166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення їх оригіналів задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 на тимчасовийдоступ додокументів Державногопрофесійно-технічногонавчального закладу« ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , з метою огляду та вилучення їх в копіях, а саме:

- Статут Державного професійно-технічного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 », наказ про призначення та посадові інструкції директора Державного професійно-технічного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

- Відомості про земельні ділянки, що перебувають у власності/користуванні Державного професійно-технічного навчального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 »;

- Відомості укладені договори на придбання посівного матеріалу для засівання використовуваних державним професійно-технічним навчальним закладом « ІНФОРМАЦІЯ_1 » земельних ділянок, договори на обробіток використовуваних земельних ділянок (засівання, внесення добрив, зрошення, збір врожаю);

- Відомості про обсяги врожаю з земельних ділянок, з кожної ділянки окремо(товарно-транспортні накладні, договори складського зберігання, договори про реалізацію зібраного вражаю);

- Первинні бухгалтерські документи пов`язані з обробітком використовуваних в 2019 році земельних ділянок (видаткові накладні, касові ордери, акти приймання виконаних робіт, заявки, виставлені рахунки на оплату, бухгалтерські довідки)

- Табелі обліку робочого часу водіїв за остання 6 місяців.

Державному професійно-технічному навчальному закладу « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечититимчасовий доступ до речей і документів зазначених в ухвалі слідчого суді, та надати можливість уповноваженій особі провести вилучення оригіналів документів.

Термін дії даної ухвали - 30 днів з дня її винесення.

У разі невиконання даної ухвали суд, у відповідності до ст.166 КПК України, за клопотанням слідчого, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення вищевказаних речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Апостолівського районного суду

Дніпропетровської областіОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86677420
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —171/2523/19

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні