Ухвала
від 20.12.2019 по справі 501/4323/19
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 20.12.2019

Справа № 501/4323/19

1-кп/501/308/19

У Х В А Л А

20 грудня 2019 року Іллічівський міський суд Одеської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника адвоката ОСОБА_4 ,

потерпілої ОСОБА_5 ,

представника потерпілої адвоката ОСОБА_6 ,

обвинуваченого ОСОБА_7 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Чорноморську Одеської області кримінальне провадження №12019160000000996 від 26 жовтня 2019 року за обвинуваченням:

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Одеси, громадянина України, який має середню освіту, одружений, має на утриманні неповнолітню дитину, працює водієм ТОВ «Одеська паляниця», зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимий,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Іллічівським міським судом Одеської області здійснюється зазначене провадження.

ОСОБА_7 обвинувачується у тому, що 26.10.2019, приблизно о 09.40 год, водій ОСОБА_7 грубо порушив пункти 2.3 «б»; 10.9 Правил дорожнього руху України, які зобов`язують водія: п.2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов`язаний: б) бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі; п. 10.9. Під час руху транспортного засобу заднім ходом водій не повинен створювати небезпеки чи перешкод іншим учасникам руху. Для забезпечення безпеки руху він у разі потреби повинен звернутися за допомогою до інших осіб.

Порушення виразилося в тому, що водій ОСОБА_7 , у зазначений день та час, керуючи технічно справним автомобілем «JAC», реєстраційний номер НОМЕР_1 , рухаючись заднім ходом, по сухому, асфальтобетонному дорожньому покритті біля буд. № 15-М (Магазин Росток) по вул. 1-го Травня у м. Чорноморськ Одеської області, з боку буд. № 15-А вул. 1-го Травня у напрямку буд. № 9, розташованого по вул. В.Шума, вкрай уважним не був, заходів, що виключають виникнення та розвиток аварійної ситуації не вжив, при відсутності будь-яких перешкод технічного або іншого характеру, не переконався в безпеці, хоча зобов`язаний був це передбачити, чим виявив злочинну самовпевненість, тобто, передбачаючи настання суспільно- небезпечних наслідків легковажно розраховував на їх відвернення, у світлий час доби, та в умовах необмеженої видимості для забезпечення безпеки руху, за допомогою до інших осіб не звернувся, у результаті чого скоїв наїзд на пішохода ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходилась у вертикальному положенні, обернена спиною до автомобіля та у темпі кроку за допомогою палиці для ходьби рухалась у одному напрямку з автомобілем.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід ОСОБА_8 отримала тілесні ушкодження, від яких померла

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.2 ст.286 КК України: порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого.

Потерпіла звернулася із цивільним позовом до обвинуваченого та ПАТ «Страхова компанія «Галицька» і ТОВ «Одеська паляниця».

Відповідно до ч. 1ст.128 КПК Україниособа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Відповідно до вимог ч.1ст.51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно дост.62 КПК Україницивільним відповідачем у кримінальному провадженні може бути фізична або юридична особа, яка в силу закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану злочинними діями (бездіяльністю) підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, та до якої пред`явлено цивільний позов у порядку, встановленому цим Кодексом.

Права та обов`язки цивільного відповідача виникають з моменту подання позовної заяви органу досудового розслідування або суду.

Цивільний відповідач має права та обов`язки, передбачені цим Кодексом для підозрюваного, обвинуваченого, в частині, що стосуються цивільного позову, а також має право визнавати позов повністю чи частково або заперечувати проти нього. Цивільний відповідач повідомляється про прийняті процесуальні рішення в кримінальному провадженні, що стосуються цивільного позову, та отримує їх копії у випадках та в порядку, встановлених цим Кодексом для інформування та надіслання копій процесуальних рішень підозрюваному, обвинуваченому.

З огляду на вищезазначене, суд вважає за необхідне залучити ПАТ «Страхова компанія «Галицька» та ТОВ «Одеська паляниця», до яких потерпілою заявлено цивільний позов, до участі у справі в якості співвідповідачів.

Керуючись ст.ст.314-316, 128, 369-372 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у справі в якості цивільних співвідповідачів: ПАТ «Страхова компанія «Галицька» (код ЄДРПОУ 22186790, 76018, м.Іварно-Франковськ, вул.Василіянок, 22), та ТОВ «Одеська паляниця» (код ЄДРПОУ 32933489, 5031, м.Одеса, вул.М.Боровського, 41/43).

Направити залученим до участі у справі цивільним співвідповідачам копію позовної заяви, встановивши строк для подання відзиву на позовну заяву до початку судового засідання, яке призначити на 10-00 годин 20 січня 2020 року в приміщенні суду за адресою: Одеська область, м.Чорноморськ, вул.Праці, 10, каб.№8 (зал №1)

В судове засідання викликати представників цивільних співвідповідачів.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення20.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86679032
СудочинствоКримінальне
Суть: ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Одеси, громадянина України, який має середню освіту, одружений, має на утриманні неповнолітню дитину, працює водієм ТОВ «Одеська паляниця», зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимий, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України

Судовий реєстр по справі —501/4323/19

Ухвала від 08.06.2022

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 11.12.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні