Ухвала
від 28.12.2019 по справі 461/10272/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/10272/19

Провадження № 1-кс/461/10664/19

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

28.12.2019 року слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , секретар ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять охоронювану законом таємницю, -

в с т а н о в и в :

старший слідчий СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням у кримінальному провадженні № 12019140040002642 від 12.11.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України, погодженим прокурором першого відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням прокуратури Львівської області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до оригіналів речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), які перебувають у володінні Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ОКП ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса реєстрації місцезнаходження якого: АДРЕСА_1 , а саме оригіналів усіх документів інвентаризаційних та реєстраційних справ на усі приміщення, будівлі, споруди, що розташовані за адресою: АДРЕСА_2 (включно позначені літеруванням та із застосуванням додаткових цифрових показників зліва та штрихів).

Подане клопотання мотивує тим, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи та інформація котра перебуває у володінні ОКП ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », сама по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження, має суттєве значення для встановлення обставин кримінального провадження, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаної документації та інформації з можливістю вилучення оригіналів.

Слідчий в судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, наслідки неявки. Одночасно із поданим клопотанням, слідчий звернувся до суду із заявою про слухання справи без його участі та без участі особи у володінні якої перебувають речі і документи. Клопотання підтримав просив задовольнити.

Згідно до вимог ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені речі, оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні речей.

Дослідивши матеріали клопотання та докази, додані до такого, приходжу до наступного висновку.

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Львівській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні № 12019140040002642 від 12.11.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України, про те, що невстановлені службові особи ПП « ОСОБА_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », впродовж 2017 року самовільно зайняли та використовують для «Реконструкції будівлі під літерою «А-2» під багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом» земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_2 .

Як вбачається із матеріалів клопотання, в ході досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженні об`єкт нерухомого майна під реєстраційним номером 418532346101 - земельна ділянка площею 0,1607 га із кадастровим номером 4610137200:01:002:0026 із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, з офісними приміщеннями, перебуває у комунальні власності територіальної громади м.Львова, в особі ІНФОРМАЦІЯ_4 .

15.07.2014 ІНФОРМАЦІЯ_5 , як орендодавцем, із ПП « ОСОБА_5 », як орендарем, укладено договір № Л-1914 оренди даної земельної ділянки, строком дії до 26.12.2023.

При цьому з`ясовано, що земельна ділянка розташована в історичному ареалі м. Львова на підставі рішення ІНФОРМАЦІЯ_4 № 1311 від 09.12.2005, й в межах охоронної (буферної) зони об`єкта «Архітектурний ансамбль історичного центра Львова», включеного до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

14.12.2017 ІНФОРМАЦІЯ_6 за № ЛВ-010173480875 зареєстровано повідомлення про початок будівельних робіт та видано дозвіл на будівельні роботи № ЛВ 112182412161.

24.11.2017 рішенням ІНФОРМАЦІЯ_4 № 1089 затверджено ПП « ОСОБА_5 » містобудівні умови (далі Містобудівні умови) та обмеження для проектування об`єкта будівництва.

Згідно п.п. 2.5 Містобудівних умов, будівля, яка підлягає реконструкції на АДРЕСА_2 , розташована у кварталі історично сформованої забудови у межах історичного ареалу м. Львова.

Водночас, за результатами перевірки електронної бази документообігу ІНФОРМАЦІЯ_7 встановлено, що всупереч наведеним нормам Міністерством не надавалось погоджень проектів будівництв, реконструкцій дозволів на проведення будь-яких робіт за вище вказаною адресою у м. Львові.

Відтак, слідчий вказує, що у ОКП ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 », перебувають документи інвентаризаційних та реєстраційних справ на усі приміщення, будівлі, споруди, що розташовані за вище вказаною адресою.

Слідчим доведено, що в ході досудового розслідування виникла необхідність отримання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ОКП ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса реєстрації місцезнаходження якого: АДРЕСА_1 , а саме копій усіх документів інвентаризаційних та реєстраційних справ на усі приміщення, будівлі, споруди, що розташовані за адресою: АДРЕСА_2 (включно позначені літеруванням та із застосуванням додаткових цифрових показників зліва та штрихів).

Дослідження зазначеної документації має істотне значення для встановлення обставин у цьому кримінальному провадженні, надасть можливість отримати важливий речовий доказ, мати постійний доступ до нього з метою використання його під час доказування вчинення кримінального правопорушення, а також надасть можливість перевірити достовірність вказаних в них відомостей та дозволить отримати інформацію, необхідну для розслідування вказаного кримінального провадження, та провести із використанням цих документів ряд судових експертиз.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Частиною 6 ст.163 КПК України встановлено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів..

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання та докази, додані до такого, враховуючи, що означені документи можуть надати органу досудового розслідування та суду можливість отримати речові докази та забезпечити проведення повного, швидкого та неупередженого розслідування, а тому, вважаю, що клопотання про надання тимчасового доступу до речей та документів слід задовольнити частково. Підстав для необхідності вилучення саме оригіналів таких документів слідчим не наведено.

Слідчий суддя надає дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів слідчому, який звернувся з даним клопотанням. Старший слідчий слідчого управління ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 вправі самостійно доручати іншим слідчим, уповноваженим особам виконання даної ухвали, що не потребує додаткового зазначення про це в ухвалі суду.

Керуючись ст.ст. 162-166 КПК України, слідчий суддя ,-

у х в а л и в :

клопотання задовольнити частково.

Надати (забезпечити) старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції у Львівській області майору поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю ознайомитися з ними, зробити їх копії, які перебувають у володінні Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ОКП ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса реєстрації місцезнаходження якого: АДРЕСА_1 , а саме усіх документів інвентаризаційних та реєстраційних справ на усі приміщення, будівлі, споруди, що розташовані за адресою: АДРЕСА_2 (включно позначені літеруванням та із застосуванням додаткових цифрових показників зліва та штрихів).

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Контроль за виконанням ухвали покласти на старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області майора поліції ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення28.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86695445
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/10272/19

Ухвала від 09.05.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 10.11.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 06.11.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні