Ухвала
від 28.12.2019 по справі 203/4640/19
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/4640/19

Провадження № 1-кс/0203/1448/2019

УХВАЛА

28 грудня 2019 року слідчий суддя Кіровського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4

розглянувши у закритому судовому засіданні погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, капітана поліції ОСОБА_4 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні, розпочатому 10 грудня 2019 року з внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12019040000001019 з попередньою правовою кваліфікацією кримінальне правопорушення за ч. 3 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий у встановленому порядку з дотриманням підсудності клопоче про дозвіл на обшук за місцем реєстрації фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в квартирі АДРЕСА_1 , де планує відшукати засоби вчинення злочину, а також докази, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин привласнення бюджетних коштів, а в інший спосіб добути речі і документи для встановлення істини, аніж шляхом проведення обшуку, неможливо через ризик їх переховування та знищення з моменту обізнаності з фактом здійснення цього кримінального провадження.

Клопотання, яке за формою та змістом відповідає вимогам ч. 3 ст. 294 КПК України, подане у зв`язку з розслідуванням обставин використання невстановленою групою осіб впродовж 2017-2019рр. підконтрольних взаємопов`язаних суб`єктів підприємницької діяльності, а саме ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_7 , ПП «Клінінг Центр Плюс» (ЄДРПОУ 37215681), ПП «Клінінг-Центр» (ЄДРПОУ 36220470), ТОВ «Клінінг-Центр КР» (ЄДРПОУ 33759525), створюючи штучні умови для перемоги у публічних закупівлях клінінгових послуг, з метою заволодіння бюджетними коштами під виглядом підряду з прибирання приміщень та прилеглої території, для чого взаємопов`язаними учасниками торгів у тендерних пропозиціях зазначаються завідомо неправдиві відомості про наявність працівників відповідної кваліфікації, що мають необхідні знання та досвід для надання відповідної послуги, які насправді не перебувають з ними у трудових відносинах.

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали клопотання, обґрунтовуючи необхідність обшуку відповідно до ч. 2 ст. 223 КПК України наявністю достатніх фактичних даних, що вказують на можливість досягнення мети виявлення та фіксації відомостей про наявність бездокументального руху коштів, завищення видатків на виконання підряду та обсягів виконаних робіт, а так само про взаємопов`язаність вказаних суб`єктів підприємницької діяльності, які приймають участь у одних й тих самих тендерних процедурах.

Як вбачаєтьсяз витягуз ЄРДР№ 12019040000001019та протоколуогляду 20.12.2019сайту «Prozorro»,аналіз інформаціїщодо проведенняпроцедур закупівель,розміщеної велектронній системізакупівель,та інформації,що міститьсяв державнихреєстрах табазах даних,відкритих длядоступу,вказують наукладення ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ) договорів про закупівлю клінінгових послуг, за умовами яких підрядник зобов`язався упродовж 2019 року виконати підряд з прибирання приміщень та прилеглої території Дніпропетровської області (49 об`єктів, розташованих у різних населених пунктах Дніпропетровської області та міста Дніпра, загальною площею 13887,81 квадратних метрів) та міста Києва (2 адміністративні будівлі, що потребують комплексного обслуговування).

Серед тендерної документації ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ) подав довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації в кількості до п`ятдесяти осіб, водночас податковим розрахунком сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб і сум утриманого з них податку відносно самозайнятої фізичної особи ОСОБА_5 за 4 квартал 2018 року та за 1 квартал 2019 року, у трудових відносинах з ним перебувало від вісімнадцяти до двадцяти семи осіб, а зазначені у довідках працівники, або взагалі не працювали, або на момент подання тендерних пропозицій були вже звільнені. Крім того, деякі із визначених ФОП ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_1 ) працівники одночасно перебували у трудових відносинах з іншими суб`єктами підприємницької діяльності, хоча згідно тендерній документації та укладеним договорам, роботи з прибирання мали виконуватися систематично, а також на вимогу замовника.

Інші додані до клопотання матеріали підтверджують засновування товариства з обмеженою відповідальністю особою, яка діє як фізична особа-підприємець, працевлаштування фізичних осіб-підприємців у приватних підприємствах, використання одних й тих самих номерів мобільних телефонів, використання праці одних й тих самих осіб декількома фізичними особами-підприємцями одночасно, а також збіг місця реєстрації деяких із зазначених суб`єктів господарювання за однією адресою та особи власника у кількох задіяних у торгах приватних підприємств.

Відповідно, слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що укладені фіктивні підрядні договори з наступним вилученням грошових коштів Головного територіальногоуправління юстиціїу Дніпропетровськійобласті,Державної казначейськоїслужби України,КЗ «Дніпропетровськийобласний центрфізичного здоров`янаселення «Спортдля всіх»,Виконавчого комітетуЦентрально-Міськоїрайонної умісті ради, необліковані надлишки яких створені за рахунок оформлення безтоварних актів виконаних робіт на завищений обсяг з включенням видатків на оплату праці осіб, які фактично не працювали у підрядника, які характерні для способів привласнення, чому відповідає кваліфікація за ст. 191 КК України.

За місцем реєстрації ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ), в квартирі АДРЕСА_1 , можуть зберігатися документи його господарської діяльності та інші сліди злочину, тоді як згідно з відомостям з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 21.12.2019 року ця квартира належить ОСОБА_5 та ОСОБА_9 , на підставі договорів купівлі-продажу квартири ВРМ №815690, ВРМ №815691, зареєстрованих в реєстрі №1523, від 07.04.2010 року.

Про підозру стороною обвинувачення нікого не повідомлено.

Слідчий суддя, заслухавши слідчого та прокурора, дослідивши додані до клопотання матеріали, в судовому засіданні відповідно до ст. ст. 223, 234 КПК України дійшов внутрішнього переконання у необхідності дозволу на обшук оскільки у слідчій ситуації в кримінальному провадженні, за якої документальна і фактична перевірка (ревізія) ще не проводилися, на початковому етапі розслідування протиправного посягання з привласнення бюджетних коштів наявні достатні відомості вважати, що за місцем реєстрації ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ), можуть бути виявлені підшукані співучасниками засоби вчинення посягання, зафіксовані відомості про спосіб привласнення з відшукуванням речей та документів, які матимуть значення доказів під час судового розгляду.

Керуючись ст. ст. 91, 110, 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, капітана поліції ОСОБА_4 , задовольнити, поклавши на нього або прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 виконання цієї ухвали про дозвіл на обшук з наданням права проникнути до житла чи іншого володіння особитакож іншим слідчим слідчої групи, визначеним постановою заступника начальника Слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області від 23 грудня 2019 року.

Дозволити проведення обшуку житла ОСОБА_5 , а саме квартири АДРЕСА_1 , що на праві власності належить ОСОБА_5 та ОСОБА_9 , з метою відшукування та вилучення:

-фінансово-господарської документації за 2018-2019 роки, тендерної документації, договорів, документів що містять відомості про рух грошових коштів, документів щодо переліку працевлаштованих осіб, наказів, розпоряджень, документів щодо відряджень;

-квитанцій, чеків, розписок, інших документів, які б свідчили про отримання грошових коштів у відділеннях фінансових установ та банкоматах;

-роздруківок руху грошових коштів по рахункам;

-платіжних карток фінансових установ та банків;

-зошитів, щоденників, записних книжок, блокнотів, книг, що містять записи, чорнові записи, про вчинення кримінального правопорушення;

-печаток та штампів суб`єктів підприємницької діяльності;

-системних блоків комп`ютерів, ноутбуків, що могли бути знаряддям вчинення кримінального правопорушення, та зберігли у собі інформацію щодо обставин кримінального правопорушення;

-електронних носіїв інформації (USB флеш-накопичувачів, карт пам`яті, накопичувачів на магнітних дисках HDD та SSD;

-мобільних телефонів, SIM-карток мобільних операторів;

-грошових коштів, здобутих внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Слідчому чи прокурору вжити заходів для забезпечення присутності під час проведення обшуку співвласників ОСОБА_5 , ОСОБА_9 , чиї права та законні інтереси можуть бути обмежені або порушені, заздалегідь повідомивши присутніх при обшуку про обов`язкове застосування звуко- та відеозаписувальних технічних засобів фіксування виконання цієї ухвали.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає і діє строком до 28 січня 2020 року, але заперечення проти цієї ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді .

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86703450
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —203/4640/19

Ухвала від 04.06.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 21.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 21.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні