Ухвала
від 02.12.2019 по справі 496/3586/19
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/3586/19

Провадження № 2/496/1724/19

У Х В А Л А

02 грудня 2019 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді - Пендюри Л.О.

за участю секретаря - Богдан Ю.В.,

розглянувши в судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в залі суду м. Біляївка клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Дягілева Вячеслава Васильовича про витребування доказів та виклик свідків,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ПП Берег мрій про відшкодування майнової та моральної шкоди, заданої пошкодженням автомобіля.

Позивач до судового засідання не з`явився, але його представник подав до суду клопотання, в якому просить витребувати з ПП Берег-Мрій копії належним чином посвідчених договорів будівельного підряду разом з проектно-кошторисною документацією щодо фарбування фасаду та металевих конструкцій даху під час будівництва нового спортивного комплексу Маяківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Біляївського району Одеської області або Маяківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Біляївського району Одеської області, розташованого за адресою: Одеська область, Біляївський район, с. Маяки, вул. Преображенська, 69-А.

Клопотання обґрунтовано тим, що з метою отримання копій зазначених договорів представником було направлено адвокатський запит до відповідача, про те відповіді він не отримав.

Крім цього, представник позивача подав до суду клопотання про виклик свідків: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , які можуть підтвердити обставини, на які посилається позивач в своїй заяві.

Представник відповідача до судового засідання не з`явився, хоча повідомлявся про місце і час проведення судового засідання належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

В своєму відзиві ПП Берег Мрій заперечує проти заподіяння ним шкоди.

Позовні вимоги позивача ґрунтуються на пошкодженні автомобіля в результаті здійснення робіт пов`язаних з фарбуванням фасаду та даху спортивного комплексу в с. Маки. Позивач самостійно не може отримати інформацію, а тому суд вважає можливим витребувати її.

Згідно ч. 1 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

Статтею 76 ЦПК України встановлено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Враховуючи те, що вказані свідки можуть підтвердити обставини, на які посилається позивач, а тому суд вважає можливим викликати вказаних свідків для допиту в судовому засіданні.

Керуючись ст. ст. 76, 84, 91ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Дягілева Вячеслава Васильовича про витребування доказів та виклик свідків задовольнити.

Витребувати з ПП Берег-Мрій копії належним чином посвідчених договорів будівельного підряду разом з проектно-кошторисною документацією щодо фарбування фасаду та металевих конструкцій даху під час будівництва нового спортивного комплексу Маяківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Біляївського району Одеської області або Маяківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Біляївського району Одеської області, розташованого за адресою: Одеська область, Біляївський район, с. Маяки, вул. Преображенська, 69-А.

Роз`яснити ПП Берег-Мрій положення ч. 6-10 ст. 84 ЦПК України відповідно до яких:

-будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду;

-особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

-у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

-притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази;

-у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Викликати в судове засідання та допитати в якості свідків: ОСОБА_2 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України за завідомо неправдиві показання та ст. 385 КК України за відмову від давання показань на вимогу суду, одночасно роз`яснивши, що згідно ст. 63 Конституції України особа не несе відповідальності за відмову давати показання щодо себе, членів сім`ї чи близьких родичів, коло яких визначене законом.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання до Одеського апеляційного суду через Біляївський районний суд Одеської області.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя Л.О. Пендюра

Дата ухвалення рішення02.12.2019
Оприлюднено29.12.2019
Номер документу86707053
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів та виклик свідків

Судовий реєстр по справі —496/3586/19

Рішення від 25.03.2020

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Рішення від 25.03.2020

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 17.09.2019

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні