Ухвала
від 28.12.2019 по справі 295/1534/16-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/1534/16-к

1-кп/295/59/19

УХВАЛА

Іменем України

28.12.2019 року м. Житомир

Богунський районний суд м.Житомира в складі:

головуючої судді ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Житомирі кримінальне провадження №32014060000000076 від 22.07.2014р.. по обвинуваченню

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Дослідницьке Васильківського району Київської області, громадянина України, освіта вища, одруженого, має на утриманні одну малолітню дитину, працюючого приватним підприємцем, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого

по обвинуваченню за ч.2 ст.212 КК України

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м.Жлобін Гомельської області, громадянина України, освіта вища, одруженого, має на утриманні одну малолітню дитину, працюючого прорабом ТОВ «Комлекс Інжиніринг Сістем», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_4 , раніше не судимого

по обвинуваченню за ч.2 ст.212 КК України

з участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_5 обвинувачених ОСОБА_3 , ОСОБА_4

захисника ОСОБА_6

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , залучивши до злочинної діяльності невстановлених слідством осіб, матеріали щодо яких виділено у окреме провадження, маючи у володінні та фактично розпоряджаючись статутними, банківськими документами, печатками та кліше підписів службових осіб: ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Алекс Експо Груп», ТОВ «Недрадобут», ТОВ «Старт Два», ТОВ «Гамма-Тета», ТОВ «Платон-15», ТОВ «Сітіферма», ТОВ «Експорт Груп 2014», ТОВ «Метекс Логістік», ТОВ «Централ Реверс Груп», у зв`язку з чим набув статусу службових осіб, даних підприємств, на яких, згідно чинного законодавства України покладено обов`язок щодо організації та здійснення контролю за правильністю обчислення та своєчасністю сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів до бюджетів, усвідомлюючи покладені на нього права та обов`язки щодо дотримання вимог законодавства про оподаткування, правильність нарахування та своєчасність сплати податків, достовірно знаючи, що в період 2013-2014 років, обсяг здійснення господарських операцій з постачання товарно-матеріальних цінностей ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Старт Два», ТОВ «Платон-15», ТОВ «Гамма-Тета», склав, кожним підприємством, понад 300000 грн. в результаті чого ОСОБА_3 був зобов`язаний, як особа, що набула статусу службової особи цих підприємств, у відповідності до п. 181.1. ст. 181 Податкового кодексу України № 2755-VІ від 02.12.2010 (зі змінами та доповненнями) зареєструвати їх, як платників податку на додану вартість, здійснювати його обчислення та сплату до бюджету.

ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 та шляхом залучення до злочинної діяльності невстановлених слідством осіб, матеріали щодо яких виділено у окреме провадження, з метою власного збагачення, вирішили проводити господарську діяльність, пов`язану з експортом товарно-матеріальних цінностей, при цьому усвідомлюючи, що проведення таких операцій можливе лише юридичними та фізичними особами, що зареєстровані в установленому законом порядку, тобто суб`єктами господарської діяльності.

З метою досягнення свого плану, ОСОБА_3 , діючи за попердньою змовою групою осіб, з ОСОБА_4 та невстановленими слідством особами, матеріали щодо яких виділено у окреме провадження, залучивши цих осіб до злочинної діяльності, в обов`язки яких входило підшукування громадян та схилення останніх, за грошову винагороду, до вчинення дій по державній реєстрації суб`єктів підприємницької діяльності, створили ТОВ «Еріка Плюс» (код ЄДР 39102447), ТОВ «Експорт-Плаза» (код ЄДР 38909383), ТОВ «Алекс Експо Груп» (код ЄДР 38916317), ТОВ «Недрадобут» (код ЄДР 38909404) та за невстановлених слідством часу, місця, способу придбали реєстраційні документи, печатки та кліше підписів службових осіб підприємств: ТОВ «Старт Два» (код ЄДР 39285389), ТОВ «Гамма Тета» (код ЄДР 39194119), ТОВ «Платон-15» (код ЄДР 39285221), ТОВ «Сітіферма» (код ЄДР 39421795), ТОВ «Експорт Груп 2014» (код ЄДР 39394086), ТОВ «Метекс Логістик» (код ЄДР 39360675) та ТОВ «Централ Реверс Груп» (код ЄДР 38909404), від імені яких, мали намір здійснювати експорт товарно-матеріальних цінностей за наступних обставин.

Статутні документи, печатки перелічених вище підприємств, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовував під час складання первинних бухгалтерських документів, необхідних для надання вигляду законної (легельної) діяльності таких підприємств.

Зокрема, ОСОБА_3 , який діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 достовірно було відомо, що під час здійснення господарських операцій з продажу товарів на експорт, підприємство-експортер, зобов`язано підтвердити походження експортованих товарно-матеріальних цінностей. У зв`язку з цим, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 використовуючи реквізити та печатки підприємств: ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Алекс Експо Груп», ТОВ «Недрадобут», ТОВ «Старт Два», ТОВ «Гамма-Тета», ТОВ «Платон -15», ТОВ «Сітіферма», ТОВ «Експорт Груп 2014», ТОВ «Метекс Логістік» та ТОВ «Централ Реверс Груп», складали видаткові накладні, про ніби-то придбання та реалізацію товарно-матеріальних цінностей одним із зазначених підприємств іншому, тим самим приховували факт придбання товарів у населення за готівкові кошти, а також складали документи, необхідні для проходження митного контролю під час реалізації товарів на експорт: міжнародні товарно-транспортні накладні, вантажно-митні декларації.

Встановлено, що ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Алекс Експо Груп», ТОВ «Недрадобут», ТОВ «Старт Два», ТОВ «Гамма-Тета», ТОВ «Платон-15», ТОВ «Сітіферма», ТОВ «Експорт Груп 2014», ТОВ «Метекс Логістік» та ТОВ «Централ Реверс Груп», зареєстровані в органах Податкової служби, перебували на загальній системі оподаткування та не були зареєстрованими платниками податку на додану вартість.

У відповідності до вимог п. 181.1 ст.181 Податкового Кодексу України від 02.12.2010 № 2755-УІ (зі змінами та доповненнями), якщо загальна сума від здійснення операцій з продажу товарів, сукупно перевищувала 300 000 грн., суб`єкт господарювання продавець зобов`язаний зареєструватися як платник податку на додану вартість, здійснювати його обрахування та сплату, а у відповідності до п. 183.2 ст. 183 у разі обов`язкової реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до контролюючого органу не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій, визначеного у ст. 181 цього Кодексу». Однак, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , не маючи наміру сплачувати до державного бюджету податку на додану вартість в порушення вищезазначеної норми Податкового Кодексу України, розпоряджаючись статутними документами підприємств, їх печатками та кліше підписів службових осіб товариств, у зв`язку з чим фактично набувши статус службових осіб цих підприємств, податкову звітність до контролюючих органів не подавали, після отримання підприємством доходу з операцій поставки, що сукупно перевищує 300 000 грн., не зареєстрували їх платниками податку на додану вартість, не здійснювали його обчислення та сплату.

Внаслідок таких незаконних дій, податкові зобов`язання по сплаті до державного бюджету податку на додану вартість перекладались на підконтрольні, ОСОБА_3 і ОСОБА_4 підприємства, які не сплачували суми вказаного податку до державного бюджету.

За таких обставин, фінансовим результатом використання даної злочинної схеми є несплата податку на додану вартість у особливо великих розмірах, при здійсненні фінансово-господарської діяльності з продажу товарів від одного підконтрольного підприємства іншому, що маскують придбання товарно-матеріальних цінностей у населення.

Таким чином, спрямовуючи свої дії на досягнення злочинного наміру, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовувуючи статутні документи, печатки та кліше перелічених вище підприємств, складали бухгалтерські документи в яких відображалась господарська діяльність підприємств з питань придбання та реалізації товарно-матеріальних цінностей в тому числі і на експорт.

Крім того, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , маючи у володінні та фактично розпоряджаючись статутними, банківськими документами, печатками та кліше підписів службових осіб: ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Алекс Експо Груп», ТОВ «Недрадобут», ТОВ «Старт Два», ТОВ «Гамма-Тета», ТОВ «Платон-15», ТОВ «Сітіферма», ТОВ «Експорт Груп 2014», ТОВ «Метекс Логістік», ТОВ «Централ Реверс Груп», у зв`язку з чим набули статусу службових осіб, даних підприємств, на яких, згідно чинного законодавства України покладено обов`язок щодо організації та здійснення контролю за правильністю обчислення та своєчасністю сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів до бюджетів, усвідомлюючи покладені на них права та обов`язки щодо дотримання вимог законодавства про оподаткування, правильність нарахування та своєчасність сплати податків, а саме:

- згідно ст. 67 Конституції України - обов`язок сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом;

- згідно ст. 11 Закону України «Про систему оподаткування» №77/97-ВР від 18.02.1997 відповідальність за правильність обчислення, своєчасність сплати податків і зборів (обов`язкових платежів) та додержання законів про оподаткування;

- згідно п. 6 ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» № 996-ХІV від 16.07.1999 (із змінами та доповненнями) обов`язок по створенню необхідних умов для правильного ведення бухгалтерського обліку, забезпечення неухильного виконання всіма підрозділами, службами та працівниками, причетними до бухгалтерського обліку, правомірних вимог бухгалтера щодо дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів;

- згідно п. 16.1.4 ст. 16 Податкового кодексу України від 02.12.2010 обов`язок сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим кодексом;

- згідно п. 110.1 ст. 110 Податкового кодексу України від 02.12.2010 несе відповідальність у разі вчинення порушень, визначених законами з питань оподаткування та іншим законодавством,

у порушення вищезазначених норм, у період 2013-2014 років, діючи умисно, протиправно, шляхом неподання документів, пов`язаних із обчисленням і сплатою податків, зборів, інших обов`язкових платежів за результатами фінансово-господарської діяльності підконтрольних ними підприємств, ухилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму 3213368,08 грн., що є великим розміром.

Так, в період 2013-2014 років, обсяг здійснення господарських операцій з постачання товарно-матеріальних цінностей ТОВ «Експорт-Плаза» (зареєстроване 23.09.2013 у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Житомирського міського управління юстиції Житомирської області про що зроблено запис за № 13051020000009825, код ЄДР 38909383, вид діяльності оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням), ТОВ «Еріка Плюс» (зареєстроване 18.02.2014 у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Житомирського міського управління юстиції Житомирської області про що зроблено запис за № 13051020000011923, код ЄДР 39102447, вид діяльності оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням), ТОВ «Старт Два» (зареєстроване 03.07.2014 у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Житомирського міського управління юстиції Житомирської області про що зроблено запис за № 13051020000012083, код ЄДР 39285389, вид діяльності оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням), ТОВ «Платон-15» (зареєстроване 03.07.2014 у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Житомирського міського управління юстиції Житомирської області про що зроблено запис за № 13051020000012082, код ЄДР 39285221, вид діяльності оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням), ТОВ «Гамма-Тета» (зареєстроване 24.04.2014 у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Броварського міськрайонного управління юстиції Київської області про що зроблено запис за № 13551020000006593, код ЄДР 39194119, вид діяльності оптова торгівля фруктами та овочами), склав, кожним, понад 300000 грн. в результаті чого ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , зобов`язані були, як особи, що набули статусу службових осіб цих підприємств, у відповідності до п. 181.1. ст. 181 Податкового кодексу України № 2755-VІ від 02.12.2010 (зі змінами та доповненнями) зареєструвати їх, як платників податку на додану вартість, здійснювати його обчислення та сплату до бюджету.

ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 , достовірно знаючи, що обсяг здійснення господарських операцій з постачання товарно-матеріальних цінностей, ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Старт Два», ТОВ «Платон-15», ТОВ «Гамма-Тета», складає, кожним, понад 300000 грн., діючи за попердньою змовою групою осіб, будучи об`єднані спільним злочинним наміром, умисно не зареєстрували дані підприємства платниками податку на додану вартість та не подавали до контролюючих податкових органів звітні податкові документи, пов`язані із обчисленням і сплатою податків, зборів, інших обов`язкових платежів від здійснення господарської діяльності цих підприємств.

Так, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , достовірно знаючи, що за жовтень 2013 року, у ТОВ «Експорт-Плаза» загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів, сукупно перевищує 300000 грн. (без урахуванням ПДВ), в порушення п.181.1. ст. 181 Податкового кодексу України № 2755-VІ від 02.12.2010 (зі змінами та доповненнями), з метою ухилення від сплати податків, не здійснили реєстрацію ТОВ «Експорт Плаза», як платника податку на додану вартість.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , протягом листопада 2013 року, в невстановленому слідством місці, складено первинні бухгалтерські документи, відповідно до яких ТОВ «Експорт-Плаза» здійснило продаж виробів з природного каменю для ТОВ «Недрадобут» відповідно до:

-видаткова накладна № 78 від 11.11.2013, на суму 18915,42 грн., в т.ч. ПДВ 3783,08 грн.;

-видаткова накладна № 79 від 11.11.2013, на суму 19875,12 грн., в т.ч. ПДВ 3975,02 грн.;

-видаткова накладна № 88 від 11.11.2013, на суму 19380,38 грн., в т.ч. ПДВ 3876,08 грн.;

-видаткова накладна № 89 від 11.11.2013, на суму 30497,50 грн., в т.ч. ПДВ 6099,5 грн.;

-видаткова накладна № 90 від 11.11.2013, на суму 16462,68 грн., в т.ч. ПДВ 3292,54 грн.;

-видаткова накладна № 91 від 14.11.2013, на суму 18916,52 грн., в т.ч. ПДВ 3783,3 грн.;

-видаткова накладна № 92 від 14.11.2013, на суму 9258,16 грн., в т.ч. ПДВ 1851,63 грн.;

-видаткова накладна № 93 від 14.11.2013, на суму 10546,11 грн., в т.ч. ПДВ 2109,22 грн.;

-видаткова накладна № 94 від 15.11.2013, на суму 20898,68 грн., в т.ч. ПДВ 4179,74 грн.;

-видаткова накладна № 95 від 15.11.2013, на суму 16956,78 грн., в т.ч. ПДВ 3 391,36 грн.;

-видаткова накладна № 96 від 15.11.2013, на суму 19804,18 грн., в т.ч. ПДВ 3 960,84 грн.;

-видаткова накладна № 97 від 15.11.2013, на суму 19557,06 грн., в т.ч. ПДВ 3911,41 грн.;

-видаткова накладна № 98 від 15.11.2013, на суму 30040,78 грн., в т.ч. ПДВ 6008,16 грн.;

-видаткова накладна № 99 від 15.11.2013, на суму 24113,51 грн., в т.ч. ПДВ 4822,7 грн.;

-видаткова накладна № 100 від 15.11.2013, на суму 22560,16 грн., в т.ч. ПДВ 4512,03 грн.;

-видаткова накладна № 101 від 19.11.2013, на суму 17724,87 грн., в т.ч. ПДВ 3544,97 грн.;

-видаткова накладна № 102 від 20.11.2013, на суму 21103,94 грн., в т.ч. ПДВ 4220,79 грн.;

-видаткова накладна № 103 від 20.11.2013, на суму 20688,18 грн., в т.ч. ПДВ 4137,64 грн.;

-видаткова накладна № 104 від 20.11.2013, на суму 21059,23 грн., в т.ч. ПДВ 4211,85 грн.;

-видаткова накладна № 105 від 20.11.2013, на суму 24948,50 грн., в т.ч. ПДВ 4989,7 грн.;

-видаткова накладна № 106 від 20.11.2013, на суму 10064,40 грн., в т.ч. ПДВ 2012,88 грн.;

-видаткова накладна № 107 від 20.11.2013, на суму 6687,77 грн., в т.ч. ПДВ 1337,55 грн.;

-видаткова накладна № 108 від 20.11.2013, на суму 14799,96 грн., в т.ч. ПДВ 2959,99 грн.;

-видаткова накладна № 109 від 21.11.2013, на суму 30658,15 грн., в т.ч. ПДВ 6131,63 грн.;

-видаткова накладна № 110 від 21.11.2013, на суму 36865,54 грн., в т.ч. ПДВ 7373,11 грн.;

-видаткова накладна № 111 від 21.11.2013, на суму 22592,54 грн., в т.ч. ПДВ 4518,51 грн.;

-видаткова накладна № 112 від 21.11.2013, на суму 15270,34 грн., в т.ч. ПДВ 3054,07 грн.;

-видаткова накладна № 113 від 22.11.2013, на суму 20324,21 грн., в т.ч. ПДВ 4064,84 грн.;

-видаткова накладна № 114 від 22.11.2013, на суму 32394,09 грн., в т.ч. ПДВ 6478,82 грн.;

-видаткова накладна № 115 від 26.11.2013, на суму 30278,95 грн., в т.ч. ПДВ 6055,79 грн.;

-видаткова накладна № 116 від 25.11.2013, на суму 7939,54 грн., в т.ч. ПДВ 1587,91 грн.;

-видаткова накладна № 117 від 26.11.2013, на суму 17256,77 грн., в т.ч. ПДВ 3451,35 грн.;

-видаткова накладна № 118 від 27.11.2013, на суму 13357,87 грн., в т.ч. ПДВ 2671,57 грн.;

-видаткова накладна № 119 від 27.11.2013, на суму 28132,51 грн., в т.ч. ПДВ 5626,50 грн.;

-видаткова накладна № 120 від 27.11.2013, на суму 17634,83 грн., в т.ч. ПДВ 3526,97 грн.;

-видаткова накладна № 121 від 28.11.2013, на суму 20122,29 грн., в т.ч. ПДВ 4024,46 грн.;

-видаткова накладна № 122 від 28.11.2013, на суму 14392,33 грн., в т.ч. ПДВ 2878,47 грн.;

-видаткова накладна № 123 від 29.11.2013, на суму 16970,33 грн., в т.ч. ПДВ 3394,07 грн.;

-видаткова накладна № 124 від 29.11.2013, на суму 2216,66 грн., в т.ч. ПДВ 443,33 грн.;

-видаткова накладна № 125 від 29.11.2013, на суму 20327,91 грн., в т.ч. ПДВ 4065,58 грн.;

-видаткова накладна № 126 від 29.11.2013, на суму 17026,77 грн., в т.ч. ПДВ 3405,35 грн.;

-видаткова накладна № 127 від 29.11.2013, на суму 17538,70 грн., в т.ч. ПДВ 3507,74 грн.

А всього на суму 816160,22 грн. в т.ч. ПДВ 163232,04 грн., що є податковим зобов`язанням з ПДВ ТОВ «Експорт-Плаза».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за листопад 2013 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Експорт-Плаза» склали 163232,04 грн., які ОСОБА_3 , діючи за попердньою змовою з ОСОБА_4 , не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за листопад місяць 2013 року.

Протягом грудня 2013 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ТОВ «Експорт-Плаза» здійснило продаж виробів з природного каменю для ТОВ «Недрадобут» відповідно до:

-видаткова накладна № 128 від 02.12.2013, на суму 21665,61 грн., в т.ч. ПДВ 4333,12 грн.;

-видаткова накладна № 129 від 03.12.2013, на суму 39173,08 грн., в т.ч. ПДВ 7834,62 грн.;

-видаткова накладна № 130 від 04.12.2013, на суму 17379,17 грн., в т.ч. ПДВ 3475,83 грн.;

-видаткова накладна № 131 від 04.12.2013, на суму 15829,16 грн., в т.ч. ПДВ 3165,83 грн.;

-видаткова накладна № 132 від 04.12.2013, на суму 30070,19 грн., в т.ч. ПДВ 6014,04 грн.;

-видаткова накладна № 133 від 05.12.2013, на суму 21994,04 грн., в т.ч. ПДВ 4398,81 грн.;

-видаткова накладна № 134 від 05.12.2013, на суму 6550,59 грн., в т.ч. ПДВ 1310,12 грн.;

-видаткова накладна № 135 від 05.12.2013, на суму 4771,37 грн., в т.ч. ПДВ 954,27 грн.;

-видаткова накладна № 136 від 06.12.2013, на суму 19720,92 грн., в т.ч. ПДВ 3944,18 грн.;

-видаткова накладна № 137 від 06.12.2013, на суму 17172,62 грн., в т.ч. ПДВ 3434,52 грн.;

-видаткова накладна № 138 від 06.12.2013, на суму 19439,19 грн., в т.ч. ПДВ 3887,84 грн.;

-видаткова накладна № 139 від 06.12.2013, на суму 17790,74 грн., в т.ч. ПДВ 3558,15 грн.;

-видаткова накладна № 140 від 09.12.2013, на суму 14526,04 грн., в т.ч. ПДВ 2905,21 грн.;

-видаткова накладна № 141 від 09.12.2013, на суму 20669,35 грн., в т.ч. ПДВ 4133,87 грн.;

-видаткова накладна № 142 від 09.12.2013, на суму 1879,29 грн., в т.ч. ПДВ 375,86 грн.;

-видаткова накладна № 143 від 10.12.2013, на суму 20756,60 грн., в т.ч. ПДВ 4151,32 грн.;

-видаткова накладна № 144 від 10.12.2013, на суму 9764,85 грн., в т.ч. ПДВ 1952,97 грн.;

-видаткова накладна № 145 від 10.12.2013, на суму 19820,88 грн., в т.ч. ПДВ 3964,18 грн.;

-видаткова накладна № 146 від 11.12.2013, на суму 29612,84 грн., в т.ч. ПДВ 5922,57 грн.;

-видаткова накладна № 147 від 11.12.2013, на суму 16252,55 грн., в т.ч. ПДВ 3250,51 грн.;

-видаткова накладна № 148 від 12.12.2013, на суму 19989,54 грн., в т.ч. ПДВ 3997,91 грн.;

-видаткова накладна № 149 від 16.12.2013, на суму 14281,40 грн., в т.ч. ПДВ 2856,28 грн.;

-видаткова накладна № 150 від 16.12.2013, на суму 17057,56 грн., в т.ч. ПДВ 3411,51 грн.;

-видаткова накладна № 151 від 17.12.2013, на суму 19410,14 грн., в т.ч. ПДВ 3882,03 грн.;

-видаткова накладна № 152 від 17.12.2013, на суму 23317,15 грн., в т.ч. ПДВ 4663,43 грн.;

-видаткова накладна № 153 від 18.12.2013, на суму 16927,25 грн., в т.ч. ПДВ 3385,45 грн.;

-видаткова накладна № 154 від 18.12.2013, на суму 17459,20 грн., в т.ч. ПДВ 3491,84 грн.;

-видаткова накладна № 155 від 19.12.2013, на суму 22684,96 грн., в т.ч. ПДВ 4536,99 грн.;

-видаткова накладна № 1 від 20.12.2013, на суму 20081,19 грн., в т.ч. ПДВ 4016,24 грн.;

-видаткова накладна № 156 від 20.12.2013, на суму 16 342,86 грн., в т.ч. ПДВ 3268,57 грн.;

-видаткова накладна № 157 від 20.12.2013, на суму 20104,65 грн., в т.ч. ПДВ 4020,93 грн.;

-видаткова накладна № 158 від 20.12.2013, на суму 22691,18 грн., в т.ч. ПДВ 4538,24 грн.;

-видаткова накладна № 159 від 20.12.2013, на суму 22938,23 грн., в т.ч. ПДВ 4587,65 грн.;

-видаткова накладна № 160 від 20.12.2013, на суму 17359,99 грн., в т.ч. ПДВ 3472 грн.;

-видаткова накладна № 161 від 20.12.2013, на суму 34781,58 грн., в т.ч. ПДВ 6956,32 грн.;

-видаткова накладна № 162 від 23.12.2013, на суму 24232,91 грн., в т.ч. ПДВ 4846,58 грн.;

-видаткова накладна № 163 від 24.12.2013, на суму 4164,97 грн., в т.ч. ПДВ 832,99 грн.;

-видаткова накладна № 164 від 24.12.2013, на суму 4387,32 грн., в т.ч. ПДВ 877,46 грн.;

-видаткова накладна № 165 від 25.12.2013, на суму 25106,34 грн., в т.ч. ПДВ 5021,27 грн.;

-видаткова накладна № 166 від 25.12.2013, на суму 17027,91 грн., в т.ч. ПДВ 3405,58 грн.;

-видаткова накладна № 167 від 25.12.2013, на суму 19222,96 грн., в т.ч. ПДВ 3844,59 грн.;

-видаткова накладна № 168 від 26.12.2013, на суму 4881,85 грн., в т.ч. ПДВ 976,37 грн.;

-видаткова накладна № 169 від 27.12.2013, на суму 16258,59 грн., в т.ч. ПДВ 3251,72 грн.

А всього на суму 785548,81 грн. в т.ч. ПДВ 157109,76 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Експорт-Плаза».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за грудень 2013 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Експорт-Плаза» склали 157109,76 грн., які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за грудень місіць 2013 року.

А всього за 2013 рік, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ухилився від сплати податку на додану вартість у розмірі 320341,80 грн., (163232,04 + 157109,76).

У січні 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ТОВ «Експорт-Плаза» здійснило продаж виробів з природного каменю для ТОВ «Недрадобут» відповідно до:

-видаткова накладна № 170 від 14.01.2014, на суму 16117,62 грн., в т.ч. ПДВ 3223,52 грн.;

-видаткова накладна № 171 від 14.01.2014, на суму 11396,38 грн., в т.ч. ПДВ 2279,28 грн.;

-видаткова накладна № 172 від 16.01.2014, на суму 14094,92 грн., в т.ч. ПДВ 2818,98 грн.;

-видаткова накладна № 173 від 17.01.2014, на суму 30374,77 грн., в т.ч. ПДВ 6074,95 грн.;

-видаткова накладна № 174 від 21.01.2014, на суму 16716,57 грн., в т.ч. ПДВ 3343,31 грн.;

-видаткова накладна № 175 від 27.01.2014, на суму 17186,60 грн., в т.ч. ПДВ 3437,32 грн.;

-видаткова накладна № 176 від 27.01.2014, на суму 2421,02 грн., в т.ч. ПДВ 484,20 грн.;

-видаткова накладна № 177 від 28.01.2014, на суму 7955,73 грн., в т.ч. ПДВ 1591,15 грн.;

А всього на суму 116263,61 грн. в т.ч. ПДВ 23252,72 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Експорт-Плаза».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за січень 2014 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Експорт-Плаза» склали 23252,72 грн., які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за січень місяць 2014 року.

У лютому 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ТОВ «Експорт-Плаза» здійснило продаж виробів з природного каменю для ТОВ «Недрадобут» відповідно до:

-видаткова накладна № 178 від 03.02.2014, на суму 12636,80 грн., в т.ч. ПДВ 2527,36 грн.;

-видаткова накладна № 179 від 04.02.2014, на суму 16023,55 грн., в т.ч. ПДВ 3204,71 грн.;

-видаткова накладна № 180 від 04.02.2014, на суму 8636,40 грн., в т.ч. ПДВ 1 727,28 грн.;

-видаткова накладна № 181 від 06.02.2014, на суму 3371,70 грн., в т.ч. ПДВ 674,34 грн.;

-видаткова накладна № 182 від 06.02.2014, на суму 3371,70 грн., в т.ч. ПДВ 674,34 грн.;

-видаткова накладна № 183 від 07.02.2014, на суму 16640,88 грн., в т.ч. ПДВ 3328,18 грн.;

-видаткова накладна № 184 від 07.02.2014, на суму 22287,22 грн., в т.ч. ПДВ 4457,44 грн.;

-видаткова накладна № 185 від 10.02.2014, на суму 3436,13 грн., в т.ч. ПДВ 687,23 грн.;

-видаткова накладна № 186 від 13.02.2014, на суму 3436,13 грн., в т.ч. ПДВ 687,23 грн.;

-видаткова накладна № 187 від 14.02.2014, на суму 18895,78 грн., в т.ч. ПДВ 3779,16 грн.;

-видаткова накладна № 188 від 14.02.2014, на суму 16666,51 грн., в т.ч. ПДВ 3333,30 грн.;

-видаткова накладна № 189/1 від 14.02.2014, на суму 17619,28 грн., в т.ч. ПДВ 3523,86 грн.;

-видаткова накладна № 190 від 14.02.2014, на суму 28919,59 грн., в т.ч. ПДВ 5783,92 грн.;

-видаткова накладна № 191 від 17.02.2014, на суму 20667,40 грн., в т.ч. ПДВ 4133,48 грн.;

-видаткова накладна № 192 від 17.02.2014, на суму 3423,28 грн., в т.ч. ПДВ 684,66 грн.;

-видаткова накладна № 193 від 17.02.2014, на суму 17687,36 грн., в т.ч. ПДВ 3537,47 грн.;

-видаткова накладна № 194 від 18.02.2014, на суму 20760,51 грн., в т.ч. ПДВ 4 152,10 грн.;

-видаткова накладна № 195 від 18.02.2014, на суму 23191,28 грн., в т.ч. ПДВ 4638,26 грн.;

-видаткова накладна № 196 від 19.02.2014, на суму 15320,85 грн., в т.ч. ПДВ 3064,17 грн.;

-видаткова накладна № 197 від 19.02.2014, на суму 22567,24 грн., в т.ч. ПДВ 4513,45 грн.;

-видаткова накладна № 198 від 20.02.2014, на суму 3423,28 грн., в т.ч. ПДВ 684,66 грн.;

-видаткова накладна № 199 від 20.02.2014, на суму 29411,66 грн., в т.ч. ПДВ 5882,33 грн.;

-видаткова накладна № 200 від 21.02.2014, на суму 15547,96 грн., в т.ч. ПДВ 3109,59 грн.;

-видаткова накладна № 201 від 21.02.2014, на суму 23757,55 грн., в т.ч. ПДВ 4751,51 грн.;

-видаткова накладна № 202 від 24.02.2014, на суму 17550,35 грн., в т.ч. ПДВ 3510,07 грн.;

-видаткова накладна № 203 від 25.02.2014, на суму 17410,22 грн., в т.ч. ПДВ 3482,04 грн.;

-видаткова накладна № 204 від 25.02.2014, на суму 17 416,40 грн., в т.ч. ПДВ 3483,28 грн.;

-видаткова накладна № 205 від 25.02.2014, на суму 7579,14 грн., в т.ч. ПДВ 1515,83 грн.;

-видаткова накладна № 206 від 25.02.2014, на суму 3423,28 грн., в т.ч. ПДВ 684,66 грн.;

-видаткова накладна № 207 від 26.02.2014, на суму 24429,36 грн., в т.ч. ПДВ 4885,87 грн.;

-видаткова накладна № 208 від 27.02.2014, на суму 21221,37 грн., в т.ч. ПДВ 4244,27 грн.;

-видаткова накладна № 209 від 28.02.2014, на суму 3744,12 грн., в т.ч. ПДВ 748,82 грн.;

-видаткова накладна № 210 від 27.02.2014, на суму 2148,19 грн., в т.ч. ПДВ 429,64 грн.;

-видаткова накладна № 211 від 28.02.2014, на суму 16535,19 грн., в т.ч. ПДВ 3307,04 грн.;

-видаткова накладна № 212 від 28.02.2014, на суму 19266,19 грн., в т.ч. ПДВ 3853,24 грн.;

А всього на суму 518423,85 грн. в т.ч. ПДВ 103684,77 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Експорт-Плаза».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за лютий 2014 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Експорт-Плаза» становить 103684,77 грн., які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за лютий місяць 2014 року.

Так, у березні 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ТОВ «Експорт-Плаза» здійснило продаж виробів з природного каменю для ТОВ «Недрадобут» відповідно до:

-видаткова накладна № 212 від 03.03.2014, на суму 22700,38 грн., в т.ч. ПДВ 4540,08грн.;

-видаткова накладна № 213 від 03.03.2014, на суму 24377,76 грн., в т.ч. ПДВ 4875,55 грн.;

-видаткова накладна № 214 від 03.03.2014, на суму 19755,24 грн., в т.ч. ПДВ 3951,05 грн.;

-видаткова накладна № 215 від 03.03.2014, на суму 42925,58 грн., в т.ч. ПДВ 8585,12 грн.;

-видаткова накладна № 216 від 03.03.2014, на суму 24616,20 грн., в т.ч. ПДВ 4923,24 грн.;

-видаткова накладна № 217 від 04.03.2014, на суму 20618,15 грн., в т.ч. ПДВ 4123,63 грн.;

-видаткова накладна № 218 від 04.03.2014, на суму 19893,64 грн., в т.ч. ПДВ 3978,73 грн.;

-видаткова накладна № 219 від 04.03.2014, на суму 17231,44 грн., в т.ч. ПДВ 3446,29 грн.;

-видаткова накладна № 220 від 04.03.2014, на суму 18504,18 грн., в т.ч. ПДВ 3700,84 грн.;

-видаткова накладна № 221 від 04.03.2014, на суму 22342,27 грн., в т.ч. ПДВ 4468,45 грн.;

-видаткова накладна № 222 від 05.03.2014, на суму 3744,12 грн., в т.ч. ПДВ 748,82 грн.;

-видаткова накладна № 223 від 05.03.2014, на суму 15960,70 грн., в т.ч. ПДВ 3192,14 грн.;

-видаткова накладна № 224 від 05.03.2014, на суму 28372,96 грн., в т.ч. ПДВ 5674,59 грн.;

-видаткова накладна № 225 від 06.03.2014, на суму 24282,09 грн., в т.ч. ПДВ 4856,42 грн.;

-видаткова накладна № 226 від 06.03.2014, на суму 22122,85 грн., в т.ч. ПДВ 4424,57 грн.;

-видаткова накладна № 227 від 06.03.2014, на суму 45392,66 грн., в т.ч. ПДВ 9078,53 грн.;

-видаткова накладна № 228 від 06.03.2014, на суму 27629,84 грн., в т.ч. ПДВ 5525,97 грн.;

-видаткова накладна № 229 від 07.03.2014, на суму 21986,57 грн., в т.ч. ПДВ 4397,31 грн.;

-видаткова накладна № 230 від 07.03.2014, на суму 11666,92 грн., в т.ч. ПДВ 2333,38 грн.;

-видаткова накладна № 231 від 07.03.2014, на суму 12899,32 грн., в т.ч. ПДВ 2579,86 грн.;

-видаткова накладна № 232 від 07.03.2014, на суму 25092,55 грн., в т.ч. ПДВ 5018,51 грн.;

-видаткова накладна № 233 від 11.03.2014, на суму 11117,66 грн., в т.ч. ПДВ 2223,53 грн.;

-видаткова накладна № 234 від 11.03.2014, на суму 17392,46 грн., в т.ч. ПДВ 3478,49 грн.;

-видаткова накладна № 235 від 11.03.2014, на суму 23087,17 грн., в т.ч. ПДВ 4617,43 грн.;

-видаткова накладна № 236 від 11.03.2014, на суму 22569,63 грн., в т.ч. ПДВ 4513,93 грн.;

-видаткова накладна № 237 від 11.03.2014, на суму 3 557,65 грн., в т.ч. ПДВ 711,53 грн.;

-видаткова накладна № 238 від 11.03.2014, на суму 31951,45 грн., в т.ч. ПДВ 6390,29 грн.;

-видаткова накладна № 239 від 11.03.2014, на суму 18967,29 грн., в т.ч. ПДВ 3793,46 грн.;

-видаткова накладна № 240 від 11.03.2014, на суму 22295,84грн., в т.ч. ПДВ 4459,17 грн.;

-видаткова накладна № 241 від 11.03.2014, на суму 17197,38 грн., в т.ч. ПДВ 3439,48 грн.;

-видаткова накладна № 242 від 12.03.2014, на суму 16855,11 грн., в т.ч. ПДВ 3371,02 грн.;

-видаткова накладна № 243 від 12.03.2014, на суму 29264,50 грн., в т.ч. ПДВ 5852,9 грн.;

-видаткова накладна № 244 від 12.03.2014, на суму 17746,45 грн., в т.ч. ПДВ 3549,29 грн.;

-видаткова накладна № 245 від 13.03.2014, на суму 21731,46 грн., в т.ч. ПДВ 4346,29 грн.;

-видаткова накладна № 246 від 13.03.2014, на суму 3557,65 грн., в т.ч. ПДВ 711,53 грн.;

-видаткова накладна № 247 від 13.03.2014, на суму 16551,81 грн., в т.ч. ПДВ 3310,36 грн.;

-видаткова накладна № 248 від 13.03.2014, на суму 20933,21 грн., в т.ч. ПДВ 4186,64 грн.;

-видаткова накладна № 249 від 14.03.2014, на суму 21370,21 грн., в т.ч. ПДВ 4274,04 грн.;

-видаткова накладна № 250 від 14.03.2014, на суму 3529,98 грн., в т.ч. ПДВ 706 грн.;

-видаткова накладна № 251 від 14.03.2014, на суму 18551,10 грн., в т.ч. ПДВ 3710,22 грн.;

-видаткова накладна № 252 від 14.03.2014, на суму 19933,31 грн., в т.ч. ПДВ 3986,66 грн.;

-видаткова накладна № 253 від 14.03.2014, на суму 13697,45 грн., в т.ч. ПДВ 2739,49 грн.;

-видаткова накладна № 254 від 14.03.2014, на суму 17525,08 грн., в т.ч. ПДВ 3505,02 грн.;

-видаткова накладна № 255 від 14.03.2014, на суму 21471,70 грн., в т.ч. ПДВ 4294,34 грн.;

-видаткова накладна № 256 від 17.03.2014, на суму 3557,65 грн., в т.ч. ПДВ 711,53 грн.;

-видаткова накладна № 257 від 17.03.2014, на суму 21290,06 грн., в т.ч. ПДВ 4258,01 грн.;

-видаткова накладна № 258 від 17.03.2014, на суму 16907,47 грн., в т.ч. ПДВ 3381,49 грн.;

-видаткова накладна № 259 від 18.03.2014, на суму 17162,72 грн., в т.ч. ПДВ 3432,54 грн.;

-видаткова накладна № 260 від 18.03.2014, на суму 16525,85 грн., в т.ч. ПДВ 3305,17 грн.;

-видаткова накладна № 261 від 18.03.2014, на суму 24630,20 грн., в т.ч. ПДВ 4926,04 грн.;

-видаткова накладна № 262 від 19.03.2014, на суму 5996,77 грн., в т.ч. ПДВ 1199,35 грн.;

-видаткова накладна № 263 від 19.03.2014, на суму 3557,65 грн., в т.ч. ПДВ 711,53 грн.;

-видаткова накладна № 264 від 19.03.2014, на суму 9652,16 грн., в т.ч. ПДВ 1930,43 грн.;

-видаткова накладна № 265 від 20.03.2014, на суму 24774,05 грн., в т.ч. ПДВ 4954,81 грн.;

-видаткова накладна № 266 від 20.03.2014, на суму 25824,85 грн., в т.ч. ПДВ 5164,97 грн.;

-видаткова накладна № 267 від 20.03.2014, на суму 26859,93 грн., в т.ч. ПДВ 5371,99 грн.;

видаткова накладна № 268 від 21.03.2014, на суму 22725,55 грн., в т.ч. ПДВ 4545,11 грн.;

-видаткова накладна № 269 від 21.03.2014, на суму 25378,66 грн., в т.ч. ПДВ 5075,73 грн.;

-видаткова накладна № 270 від 21.03.2014, на суму 29272,18 грн., в т.ч. ПДВ 5854,44 грн.;

-видаткова накладна № 271 від 21.03.2014, на суму 24667,22 грн., в т.ч. ПДВ 4933,44 грн.;

-видаткова накладна № 272 від 21.03.2014, на суму 19850,32 грн., в т.ч. ПДВ 3970,06 грн.;

-видаткова накладна № 273 від 24.03.2014, на суму 24700,45 грн., в т.ч. ПДВ 4940,09 грн.;

-видаткова накладна № 274 від 24.03.2014, на суму 3981,83 грн., в т.ч. ПДВ 796,37 грн.;

-видаткова накладна № 275 від 24.03.2014, на суму 14740,12 грн., в т.ч. ПДВ 2948,02 грн.;

-видаткова накладна № 276 від 24.03.2014, на суму 24608,94 грн., в т.ч. ПДВ 4921,79 грн.;

-видаткова накладна № 277 від 24.03.2014, на суму 27359,78 грн., в т.ч. ПДВ 5471,96 грн.;

-видаткова накладна № 278 від 24.03.2014, на суму 3912,58 грн., в т.ч. ПДВ 782,52 грн.;

-видаткова накладна № 279 від 25.03.2014, на суму 5624,33 грн., в т.ч. ПДВ 1124,87 грн.;

-видаткова накладна № 280 від 25.03.2014, на суму 27707,18 грн., в т.ч. ПДВ 5541,44 грн.;

-видаткова накладна № 281 від 26.03.2014, на суму 16815,11 грн., в т.ч. ПДВ 3363,02 грн.;

-видаткова накладна № 282 від 26.03.2014, на суму 3912,58 грн., в т.ч. ПДВ 782,52 грн.;

-видаткова накладна № 283 від 26.03.2014, на суму 23815,29 грн., в т.ч. ПДВ 4763,06 грн.;

-видаткова накладна № 284 від 26.03.2014, на суму 11947,74 грн., в т.ч. ПДВ 2389,55 грн.;

-видаткова накладна № 285 від 26.03.2014, на суму 11748,23 грн., в т.ч. ПДВ 2349,65 грн.;

-видаткова накладна № 286 від 26.03.2014, на суму 21619,21 грн., в т.ч. ПДВ 4323,84 грн.;

-видаткова накладна № 287 від 27.03.2014, на суму 24481,08 грн., в т.ч. ПДВ 4896,22 грн.;

-видаткова накладна № 288 від 27.03.2014, на суму 23551,18 грн., в т.ч. ПДВ 4710,24 грн.;

-видаткова накладна № 289 від 27.03.2014, на суму 24803,42 грн., в т.ч. ПДВ 4960,68 грн.;

-видаткова накладна № 290 від 27.03.2014, на суму 23292,16 грн., в т.ч. ПДВ 4658,43 грн.;

-видаткова накладна № 291 від 28.03.2014, на суму 19932,87 грн., в т.ч. ПДВ 3986,57 грн.;

-видаткова накладна № 292 від 28.03.2014, на суму 15422,22 грн., в т.ч. ПДВ 3084,44 грн.;

-видаткова накладна № 293 від 28.03.2014, на суму 4286,78 грн., в т.ч. ПДВ 857,36 грн.;

-видаткова накладна № 294 від 28.03.2014, на суму 28673,08 грн., в т.ч. ПДВ 5734,62 грн.;

-видаткова накладна № 295 від 28.03.2014, на суму 8957,11 грн., в т.ч. ПДВ 1791,42 грн.;

-видаткова накладна № 296 від 28.03.2014, на суму 20153,52 грн., в т.ч. ПДВ 4030,70 грн.;

-видаткова накладна № 297 від 28.03.2014, на суму 24899,82 грн., в т.ч. ПДВ 4979,96 грн.;

-видаткова накладна № 298 від 28.03.2014, на суму 23667,37 грн., в т.ч. ПДВ 4733,47 грн.;

-видаткова накладна № 299 від 28.03.2014, на суму 81883,36 грн., в т.ч. ПДВ 16376,67 грн.;

А всього на суму 1748101,60 грн. в т.ч. ПДВ 349620,32 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Експорт-Плаза».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за березень 2013 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Експорт-Плаза» склали 349620,32 грн., які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за березень 2013 року.

У квітні 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою, з ОСОБА_4 , ТОВ «Експорт-Плаза» здійснило продаж ТМЦ на суму 2029 217 грн., в тому числі ПДВ 405843,40, а саме:

ТОВ «Ексапорт-Плаза» реалізувало для ТОВ «Недрадобут» вироби з природного каменю відповідно до:

-видаткова накладна № 300 від 01.04.2014, на суму 24530,26 грн., в т.ч. ПДВ 4906,05 грн.;

-видаткова накладна № 301 від 01.04.2014, на суму 25275,48 грн., в т.ч. ПДВ 5056 грн.;

-видаткова накладна № 302 від 01.04.2014, на суму 29165,28 грн., в т.ч. ПДВ 5833,06 грн.;

-видаткова накладна № 303 від 01.04.2014, на суму 4286,78 грн., в т.ч. ПДВ 857,36 грн.;

-видаткова накладна № 304 від 01.04.2014, на суму 26493,19 грн., в т.ч. ПДВ 5298,64 грн.;

-видаткова накладна № 305 від 02.04.2014, на суму 30242,51 грн., в т.ч. ПДВ 6048,50 грн.;

-видаткова накладна № 306 від 02.04.2014, на суму 31776,05 грн., в т.ч. ПДВ 6355,21 грн.;

-видаткова накладна № 307 від 02.04.2014, на суму 28302,54 грн., в т.ч. ПДВ 5660,51 грн.;

-видаткова накладна № 308 від 03.04.2014, на суму 23244,64 грн., в т.ч. ПДВ 4 648,93 грн.;

-видаткова накладна № 309 від 03.04.2014, на суму 22286,07 грн., в т.ч. ПДВ 4457,21 грн.;

-видаткова накладна № 310 від 04.04.2014, на суму 4286,78 грн., в т.ч. ПДВ 857,36 грн.;

-видаткова накладна № 311 від 04.04.2014, на суму 24054,19 грн., в т.ч. ПДВ 4810,84 грн.;

-видаткова накладна № 312 від 04.04.2014, на суму 25445,90 грн., в т.ч. ПДВ 5089,18 грн.;

-видаткова накладна № 313 від 04.04.2014, на суму 21231,11 грн., в т.ч. ПДВ 4246,22 грн.;

-видаткова накладна № 314 від 04.04.2014, на суму 35041,69 грн., в т.ч. ПДВ 7008,34 грн.;

-видаткова накладна № 315 від 04.04.2014, на суму 22260,29 грн., в т.ч. ПДВ 4452,06 грн.;

-видаткова накладна № 316 від 07.04.2014, на суму 31031,34 грн., в т.ч. ПДВ 6206,27 грн.;

-видаткова накладна № 317 від 07.04.2014, на суму 9360,94 грн., в т.ч. ПДВ 1872,19 грн.;

-видаткова накладна № 318 від 07.04.2014, на суму 19259,61 грн., в т.ч. ПДВ 3851,92 грн.;

-видаткова накладна № 319 від 08.04.2014, на суму 4286,78 грн., в т.ч. ПДВ 857,36 грн.;

-видаткова накладна № 320 від 09.04.2014, на суму 25942,58 грн., в т.ч. ПДВ 5188,52 грн.;

-видаткова накладна № 321 від 09.04.2014, на суму 29565,68 грн., в т.ч. ПДВ 5913,14 грн.;

-видаткова накладна № 322 від 09.04.2014, на суму 27443,77 грн., в т.ч. ПДВ 5488,75 грн.;

-видаткова накладна № 323 від 09.04.2014, на суму 21565,65 грн., в т.ч. ПДВ 4313,13 грн.;

-видаткова накладна № 324 від 09.04.2014, на суму 9375,27 грн., в т.ч. ПДВ 1875,05 грн.;

-видаткова накладна № 325 від 09.04.2014, на суму 74940,57 грн., в т.ч. ПДВ 14 988,11 грн.;

-видаткова накладна № 326 від 09.04.2014, на суму 21729,27 грн., в т.ч. ПДВ 4345,85 грн.;

-видаткова накладна № 327 від 09.04.2014, на суму 29672,19 грн., в т.ч. ПДВ 5934,44 грн.;

-видаткова накладна № 328 від 10.04.2014, на суму 34432,56 грн., в т.ч. ПДВ 6886,51 грн.;

-видаткова накладна № 329 від 10.04.2014, на суму 22010,76 грн., в т.ч. ПДВ 4402,15 грн.;

-видаткова накладна № 330 від 11.04.2014, на суму 33609,12 грн., в т.ч. ПДВ 6721,82 грн.;

-видаткова накладна № 331 від 11.04.2014, на суму 4443,67 грн., в т.ч. ПДВ 888,73 грн.;

-видаткова накладна № 332 від 11.04.2014, на суму 4937,41 грн., в т.ч. ПДВ 987,48 грн.;

-видаткова накладна № 333 від 11.04.2014, на суму 32061,68 грн., в т.ч. ПДВ 6412,34 грн.;

-видаткова накладна № 334 від 14.04.2014, на суму 27592,91 грн., в т.ч. ПДВ 5518,58 грн.;

-видаткова накладна № 335 від 14.04.2014, на суму 22525,43 грн., в т.ч. ПДВ 4505,09 грн.;

-видаткова накладна № 336 від 15.04.2014, на суму 26922,25 грн., в т.ч. ПДВ 5384,45 грн.;

-видаткова накладна № 337 від 15.04.2014, на суму 35438,82 грн., в т.ч. ПДВ 7087,76 грн.;

-видаткова накладна № 338 від 15.04.2014, на суму 24491,81 грн., в т.ч. ПДВ 4898,36 грн.;

-видаткова накладна № 339 від 15.04.2014, на суму 14813,25 грн., в т.ч. ПДВ 2962,65 грн.;

-видаткова накладна № 340 від 16.04.2014, на суму 26236,70 грн., в т.ч. ПДВ 5247,34 грн.;

-видаткова накладна № 341 від 16.04.2014, на суму 25147,66 грн., в т.ч. ПДВ 5029,53 грн.;

-видаткова накладна № 342 від 16.04.2014, на суму 34794,05 грн., в т.ч. ПДВ 6958,81 грн.;

-видаткова накладна № 343 від 16.04.2014, на суму 38552,36 грн., в т.ч. ПДВ 7710,47 грн.;

-видаткова накладна № 344 від 16.04.2014, на суму 19351,86 грн., в т.ч. ПДВ 3870,37 грн.;

-видаткова накладна № 345 від 17.04.2014, на суму 4937,41 грн., в т.ч. ПДВ 987,48 грн.;

-видаткова накладна № 346 від 17.04.2014, на суму 24766,37 грн., в т.ч. ПДВ 4953,27 грн.;

-видаткова накладна № 347 від 18.04.2014, на суму 4404,53 грн., в т.ч. ПДВ 880,91 грн.;

-видаткова накладна № 348 від 18.04.2014, на суму 23015,69 грн., в т.ч. ПДВ 4603,14 грн.;

-видаткова накладна № 349 від 18.04.2014, на суму 23795,96 грн., в т.ч. ПДВ 4759,19 грн.;

-видаткова накладна № 350 від 18.04.2014, на суму 35070,42 грн., в т.ч. ПДВ 7014,08 грн.;

-видаткова накладна № 351 від 22.04.2014, на суму 26759,08 грн., в т.ч. ПДВ 5351,82 грн.;

-видаткова накладна № 352 від 22.04.2014, на суму 24174,02 грн., в т.ч. ПДВ 4834,80 грн.;

-видаткова накладна № 353 від 22.04.2014, на суму 5351,50 грн., в т.ч. ПДВ 1070,3 грн.;

-видаткова накладна № 354 від 23.04.2014, на суму 26586,05 грн., в т.ч. ПДВ 5317,21 грн.;

-видаткова накладна № 355 від 23.04.2014, на суму 18670,07 грн., в т.ч. ПДВ 3734,01 грн.;

-видаткова накладна № 356 від 23.04.2014, на суму 26702,26 грн., в т.ч. ПДВ 5340,45 грн.;

-видаткова накладна № 357 від 24.04.2014, на суму 20898,15 грн., в т.ч. ПДВ 4179,63 грн.;

-видаткова накладна № 358 від 24.04.2014, на суму 41559,82 грн., в т.ч. ПДВ 8311,96 грн.;

-видаткова накладна № 359 від 24.04.2014, на суму 17990,45 грн., в т.ч. ПДВ 3598,09 грн.;

-видаткова накладна № 360 від 24.04.2014, на суму 23194,55 грн., в т.ч. ПДВ 4638,91 грн.;

-видаткова накладна № 361 від 24.04.2014, на суму 4415,28 грн., в т.ч. ПДВ 883,06 грн.;

-видаткова накладна № 362 від 25.04.2014, на суму 27980,03 грн., в т.ч. ПДВ 5596,01 грн.;

-видаткова накладна № 363 від 25.04.2014, на суму 33193,49 грн., в т.ч. ПДВ 6638,70грн.;

-видаткова накладна № 364 від 25.04.2014, на суму 30379,64 грн., в т.ч. ПДВ 696075,93 грн.;

-видаткова накладна № 365 від 25.04.2014, на суму 33786,87 грн., в т.ч. ПДВ 6757,37 грн.;

-видаткова накладна № 366 від 25.04.2014, на суму 23631,89 грн., в т.ч. ПДВ 4726,38 грн.;

-видаткова накладна № 367 від 25.04.2014, на суму 27336,11 грн., в т.ч. ПДВ 5467,22 грн.;

-видаткова накладна № 368 від 25.04.2014, на суму 20859,28 грн., в т.ч. ПДВ 4171,86 грн.;

-видаткова накладна № 369 від 28.04.2014, на суму 25922,32 грн., в т.ч. ПДВ 5184,46 грн.;

-видаткова накладна № 370 від 28.04.2014, на суму 17311,60 грн., в т.ч. ПДВ 3462,32 грн.;

-видаткова накладна № 371 від 28.04.2014, на суму 22544,36 грн., в т.ч. ПДВ 4508,87 грн.;

-видаткова накладна № 372 від 29.04.2014, на суму 11719,48 грн., в т.ч. ПДВ 2343,90 грн.;

-видаткова накладна № 373 від 29.04.2014, на суму 23274,78 грн., в т.ч. ПДВ 4654,96 грн.;

-видаткова накладна № 374 від 29.04.2014, на суму 10039,84 грн., в т.ч. ПДВ 2007,97 грн.;

-видаткова накладна № 375 від 29.04.2014, на суму 5045,67 грн., в т.ч. ПДВ 1009,13 грн.;

-видаткова накладна № 376 від 29.04.2014, на суму 28771,84 грн., в т.ч. ПДВ 5754,37 грн.;

-видаткова накладна № 377 від 30.04.2014, на суму 24234,39 грн., в т.ч. ПДВ 4846,88 грн.;

-видаткова накладна № 378 від 30.04.2014, на суму 19173,65 грн., в т.ч. ПДВ 3834,73 грн.;

-видаткова накладна № 379 від 30.04.2014, на суму 4415,28 грн., в т.ч. ПДВ 883 06 грн.;

-видаткова накладна № 380 від 30.04.2014, на суму 4415,28 грн., в т.ч. ПДВ 883,06 грн.;

А всього на суму 1855786,12 грн. в т.ч. ПДВ 371157,22 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Експорт-Плаза».

ТОВ «Експорт-Плаза» реалізувало для ТОВ «Еріка Плюс» петрушку, кінзу, щавель, шпинат, салат, редис відповідно до:

-видаткова накладна № 1 від 15.04.2014, на суму 33502,39 грн., в т.ч. ПДВ 6700,48 грн.;

-видаткова накладна № 2 від 15.04.2014, на суму 30725,30 грн., в т.ч. ПДВ 6145,06 грн.;

-видаткова накладна № 3 від 21.04.2014, на суму 42532,71 грн., в т.ч. ПДВ 8506,54 грн.;

-видаткова накладна № 4 від 23.04.2014, на суму 32827,40 грн., в т.ч. ПДВ 6565,48 грн.;

-видаткова накладна № 5 від 23.04.2014, на суму 33843,08 грн., в т.ч. ПДВ 6768,62 грн.;

А всього на загальну суму 173430,88 грн., ПДВ 34686,18 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Експорт-Плаза».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за квітень 2014 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Експорт Плаза» склали 405843,34 грн. (371157,22 + 34686,18), які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за квітень 2014 року.

Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , достовірно знаючи, що за квітень 2013 року, у ТОВ «Еріка Плюс» та ТОВ «Гамма-Тета» загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів, сукупно перевищує 300000 грн. (без урахуванням ПДВ), в порушення п.181.1. ст. 181 Податкового кодексу України № 2755-VІ від 02.12.2010 (зі змінами та доповненнями), з метою ухилення від сплати податків, не здійснили реєстрацію ТОВ «Еріка Плюс» та ТОВ «Експорт-Плаза», як платника податку на додану вартість.

У травні 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Гамма-Тета» здійснили продаж ТМЦ на суму 2802317,30 грн., в тому числі ПДВ 560463,46 грн., а саме:

ТОВ «Експорт-Плаза» реалізувало для ТОВ «Недрадобут» вироби з природного каменю відповідно до:

-видаткова накладна № 381 від 05.05.2014, на суму 24949,15 грн., в т.ч. ПДВ 4989,83 грн.;

-видаткова накладна № 382 від 05.05.2014, на суму 24872,19 грн., в т.ч. ПДВ 4974,44 грн.;

-видаткова накладна № 383 від 05.05.2014, на суму 13498,34 грн., в т.ч. ПДВ 2699,67 грн.;

-видаткова накладна № 384 від 05.05.2014, на суму 23045,80 грн., в т.ч. ПДВ 4609,16 грн.;

-видаткова накладна № 385 від 05.05.2014, на суму 26431,06 грн., в т.ч. ПДВ 5286,21 грн.;

-видаткова накладна № 386 від 05.05.2014, на суму 8397,88 грн., в т.ч. ПДВ 1679,58 грн.;

-видаткова накладна № 387 від 05.05.2014, на суму 15636,07 грн., в т.ч. ПДВ 3127,21 грн.;

-видаткова накладна № 388 від 05.05.2014, на суму 22747,94 грн., в т.ч. ПДВ 4549,59 грн.;

-видаткова накладна № 389 від 06.05.2014, на суму 29 382,48 грн., в т.ч. ПДВ 5876,50 грн.;

-видаткова накладна № 390 від 06.05.2014, на суму 42651,82 грн., в т.ч. ПДВ 8530,36 грн.;

-видаткова накладна № 391 від 07.05.2014, на суму 22786,16 грн., в т.ч. ПДВ 4557,23 грн.;

-видаткова накладна № 392 від 07.05.2014, на суму 14192,76 грн., в т.ч. ПДВ 2838,55 грн.;

-видаткова накладна № 393 від 07.05.2014, на суму 20343,22 грн., в т.ч. ПДВ 4068,64 грн.;

-видаткова накладна № 394 від 07.05.2014, на суму 21263,21 грн., в т.ч. ПДВ 4252,64 грн.;

-видаткова накладна № 395 від 07.05.2014, на суму 28426,42 грн., в т.ч. ПДВ 5 685,28 грн.;

-видаткова накладна № 396 від 07.05.2014, на суму 28511,82 грн., в т.ч. ПДВ 5702,36 грн.;

-видаткова накладна № 397 від 08.05.2014, на суму 11029,92 грн., в т.ч. ПДВ 2205,98 грн.;

-видаткова накладна № 398 від 08.05.2014, на суму 29736,31 грн., в т.ч. ПДВ 5947,26 грн.;

-видаткова накладна № 399 від 08.05.2014, на суму 26082,76 грн., в т.ч. ПДВ 5216,55 грн.;

-видаткова накладна № 400 від 08.05.2014, на суму 23975,86 грн., в т.ч. ПДВ 4795,17 грн.;

-видаткова накладна № 401 від 08.05.2014, на суму 21305,75 грн., в т.ч. ПДВ 4261,15 грн.;

А всього на загальну суму 479266,92 грн., ПДВ 95853,38 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Експорт-Плаза»

ТОВ «Експорт-Плаза» реалізувало для ТОВ «Еріка Плюс» укріп, петрушку, кінзу, щавель, шпинат, салат, редис, базилік відповідно до:

-видаткова накладна № 4 від 18.05.2014, на суму 40533,12 грн., в т.ч. ПДВ 8106,62 грн.;

-видаткова накладна № 5 від 18.05.2014, на суму 40062,57 грн., в т.ч. ПДВ 8012,51 грн.;

-видаткова накладна № 6 від 18.05.2014, на суму 39076,78 грн., в т.ч. ПДВ 7815,36 грн.;

-видаткова накладна № 7 від 18.05.2014, на суму 43 256,54 грн., в т.ч. ПДВ 8651,31 грн.;

-видаткова накладна № 8 від 18.05.2014, на суму 40601,47 грн., в т.ч. ПДВ 8120,29 грн.;

-видаткова накладна № 9 від 20.05.2014, на суму 37867,54 грн., в т.ч. ПДВ 7573,51 грн.;

-видаткова накладна № 10 від 20.05.2014, на суму 20528,12 грн., в т.ч. ПДВ 4105,62 грн.;

-видаткова накладна № 11 від 20.05.2014, на суму 34463,27 грн., в т.ч. ПДВ 6892,65 грн.;

-видаткова накладна № 12 від 20.05.2014, на суму 36053,68 грн., в т.ч. ПДВ 7210,74 грн.;

-видаткова накладна № 13 від 21.05.2014, на суму 39507,90 грн., в т.ч. ПДВ 7901,58 грн.;

-видаткова накладна № 14 від 22.05.2014, на суму 38875,44 грн., в т.ч. ПДВ 7775,09 грн.;

-видаткова накладна № 15 від 22.05.2014, на суму 41095,43 грн., в т.ч. ПДВ 8219,09 грн.;

-видаткова накладна № 16 від 22.05.2014, на суму 38649,40 грн., в т.ч. ПДВ 7729,88 грн.;

-видаткова накладна № 17 від 22.05.2014, на суму 38340,72 грн., в т.ч. ПДВ 7668,14 грн.;

-видаткова накладна № 18 від 25.05.2014, на суму 39339,66 грн., в т.ч. ПДВ 7867,93 грн.;

-видаткова накладна № 19 від 25.05.2014, на суму 39576,25 грн., в т.ч. ПДВ 7915,25 грн.;

-видаткова накладна № 20 від 25.05.2014, на суму 36917,89 грн., в т.ч. ПДВ 7383,58 грн.;

-видаткова накладна № 21 від 25.05.2014, на суму 35777,66 грн., в т.ч. ПДВ 7155,53 грн.;

-видаткова накладна № 22 від 25.05.2014, на суму 35067,89 грн., в т.ч. ПДВ 7013,58 грн.;

-видаткова накладна № 23 від 25.05.2014, на суму 36271,60 грн., в т.ч. ПДВ 7254,32 грн.;

-видаткова накладна № 24 від 25.05.2014, на суму 37920,12 грн., в т.ч. ПДВ 7584,02 грн.;

-видаткова накладна № 25 від 25.05.2014, на суму 19926,13 грн., в т.ч. ПДВ 3985,23 грн.;

-видаткова накладна № 26 від 27.05.2014, на суму 39604,18 грн., в т.ч. ПДВ 7920,84 грн.;

-видаткова накладна № 27 від 27.05.2014, на суму 38680,98 грн., в т.ч. ПДВ 7736,20 грн.;

-видаткова накладна № 28 від 27.05.2014, на суму 40273,17 грн., в т.ч. ПДВ 8054,63 грн.;

-видаткова накладна № 29 від 27.05.2014, на суму 39676,44 грн., в т.ч. ПДВ 7935,29 грн.;

-видаткова накладна № 30 від 27.05.2014, на суму 38833,51 грн., в т.ч. ПДВ 7766,70 грн.;

-видаткова накладна № 31 від 27.05.2014, на суму 39783,47 грн., в т.ч. ПДВ 7956,69 грн.;

А всього на загальну суму 1046560,93 грн., ПДВ 209312,19 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Експорт-Плаза».

ТОВ «Еріка Плюс» реалізувало для ТОВ «Експорт-Плаза» кріп свіжий, петрушку свіжу, кинзу свіжу, щавель свіжий, шпинат, салат-лук листовий свіжий, редис свіжий, відповідно до:

-видаткова накладна № 10 від 11.05.2014, на суму 32131,68 грн., в т.ч. ПДВ 6426,34 грн.;

-видаткова накладна № 11 від 11.05.2014, на суму 34659,20 грн., в т.ч. ПДВ 6931,84 грн.;

-видаткова накладна № 12 від 11.05.2014, на суму 30162,06 грн., в т.ч. ПДВ 6 032,41 грн.;

-видаткова накладна № 13 від 11.05.2014, на суму 35609,64 грн., в т.ч. ПДВ 7121,93 грн.;

-видаткова накладна № 14 від 13.05.2014, на суму 35 292,82 грн., в т.ч. ПДВ 7058,56 грн.;

-видаткова накладна № 15 від 13.05.2014, на суму 28574,83 грн., в т.ч. ПДВ 5714,97 грн.;

-видаткова накладна № 16 від 13.05.2014, на суму 29995,73 грн., в т.ч. ПДВ 5999,15 грн.;

-видаткова накладна № 17 від 15.05.2014, на суму 38324,56 грн., в т.ч. ПДВ 7664,91 грн.;

-видаткова накладна № 18 від 15.05.2014, на суму 39107,24 грн., в т.ч. ПДВ 7821,45 грн.;

-видаткова накладна № 19 від 15.05.2014, на суму 37721,80 грн., в т.ч. ПДВ 7544,36 грн.;

А всього на загальну суму 341579,56 грн., ПДВ 68 316 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Еріка Плюс»

ТОВ «Гамма-Тета» реалізувало для ТОВ «Еріка Плюс» укріп, петрушку, щавель, кінзу, базилік, салат, редис, відповідно до:

-видаткова накладна № 1 від 29.05.2014, на суму 39256,31 грн., в т.ч. ПДВ 7851,26 грн.;

-видаткова накладна № 2 від 29.05.2014, на суму 39671,08 грн., в т.ч. ПДВ 7934,22 грн.;

-видаткова накладна № 3 від 29.05.2014, на суму 40835,13 грн., в т.ч. ПДВ 8167,03 грн.;

-видаткова накладна № 4 від 29.05.2014, на суму 40447,11 грн., в т.ч. ПДВ 8089,42 грн.;

-видаткова накладна № 5 від 29.05.2014, на суму 40340,07 грн., в т.ч. ПДВ 8068,01 грн.;

-видаткова накладна № 6 від 29.05.2014, на суму 38400,00 грн., в т.ч. ПДВ 7 680 грн.;

-видаткова накладна № 7 від 29.05.2014, на суму 37971,85 грн., в т.ч. ПДВ 7594,37 грн.;

-видаткова накладна № 8 від 29.05.2014, на суму 13543,03 грн., в т.ч. ПДВ 2708,61 грн.

А всього на загальну суму 290464,58 грн., ПДВ 58092,92 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Гамма-Тета».

ТОВ «Гамма-Тета» реалізувало для ТОВ «Інвертим» вироби з природного каменю, відповідно до:

-видаткова накладна № 9 від 15.05.2014, на суму 43241,74 грн., в т.ч. ПДВ 8648,35 грн.

-видаткова накладна № 10 від 15.05.2014, на суму 23764,20 грн., в т.ч. ПДВ 4752,84 грн.

-видаткова накладна № 11 від 15.05.2014, на суму 28 486,85 грн., в т.ч. ПДВ 5697,37 грн.

-видаткова накладна № 12 від 16.05.2014, на суму 25099,09 грн., в т.ч. ПДВ 5019,92 грн.

-видаткова накладна № 13 від 16.05.2014, на суму 4562,09 грн., в т.ч. ПДВ 912,42 грн.

-видаткова накладна № 14 від 16.05.2014, на суму 23196,79 грн., в т.ч. ПДВ 4 639,36 грн.

-видаткова накладна № 15 від 16.05.2014, на суму 25162,33 грн., в т.ч. ПДВ 5032,47 грн.

-видаткова накладна № 16 від 16.05.2014, на суму 16949,61 грн., в т.ч. ПДВ 3389,92 грн.

-видаткова накладна № 17 від 19.05.2014, на суму 22783,80 грн., в т.ч. ПДВ 4556,76 грн.

-видаткова накладна № 18 від 20.05.2014, на суму 24780,24 грн., в т.ч. ПДВ 4956,05 грн.

-видаткова накладна № 19 від 20.05.2014, на суму 25856,33 грн., в т.ч. ПДВ 5171,27 грн.

-видаткова накладна № 20 від 20.05.2014, на суму 24346,29 грн., в т.ч. ПДВ 4869,26 грн.

-видаткова накладна № 21 від 20.05.2014, на суму 4731,80 грн., в т.ч. ПДВ 946,36 грн.

-видаткова накладна № 22 від 21.05.2014, на суму 28066,21 грн., в т.ч. ПДВ 5613,24 грн.

-видаткова накладна № 23 від 20.05.2014, на суму 26287,22 грн., в т.ч. ПДВ 5257,44 грн.

-видаткова накладна № 24 від 21.05.2014, на суму 21599,39 грн., в т.ч. ПДВ 4319,88 грн.

-видаткова накладна № 25 від 21.05.2014, на суму 22861,56 грн., в т.ч. ПДВ 4572,31 грн.

-видаткова накладна № 26 від 22.05.2014, на суму 28076,99 грн., в т.ч. ПДВ 5615,40 грн.

-видаткова накладна № 27 від 22.05.2014, на суму 21116,20 грн., в т.ч. ПДВ 4223,24 грн.

-видаткова накладна № 28 від 22.05.2014, на суму 4731,80 грн., в т.ч. ПДВ 946,36 грн.

-видаткова накладна № 29 від 22.05.2014, на суму 6599,39 грн., в т.ч. ПДВ 1319,88 грн.

-видаткова накладна № 30 від 22.05.2014, на суму 22314,38 грн., в т.ч. ПДВ 4462,88 грн.

-видаткова накладна № 31 від 23.05.2014, на суму 16 817,11 грн., в т.ч. ПДВ 3363,42 грн.

-видаткова накладна № 32 від 23.05.2014, на суму 30173,11 грн., в т.ч. ПДВ 6034,62 грн.

-видаткова накладна № 33 від 23.05.2014, на суму 5967,89 грн., в т.ч. ПДВ 1193,58 грн.

-видаткова накладна № 34 від 23.05.2014, на суму 22908,46 грн., в т.ч. ПДВ 4581,69 грн.

-видаткова накладна № 35 від 23.05.2014, на суму 34728,60 грн., в т.ч. ПДВ 6925,72 грн.

-видаткова накладна № 36 від 23.05.2014, на суму 36536,25 грн., в т.ч. ПДВ 7307,25 грн.

-видаткова накладна № 45 від 30.05.2014, на суму 22699,13 грн., в т.ч. ПДВ 4539,83 грн.

А всього на загальну суму 644 444,85 грн., ПДВ 128888,97 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Гамма-Тета».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за травень 2014 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Гамма-Тета» склали 560463,46 грн. (95853,38 + 209312,19 + 68316 + 58092,92 + 128888,97), які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подані податкові декларації з ПДВ за травень місяць 2014 року.

У червні 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ТОВ «Гамма-Тета» здійснило продаж товарно-матеріальних цінностей для ТОВ «Еріка-Плюс» та ТОВ «Інвертим» на загальну суму 3312760,78 грн. тому числі ПДВ 662552,16 грн., а саме: ТОВ «Гамма-Тета» реалізувало для ТОВ «Еріка Плюс» укріп, петрушку, кінзу, щавель, салат, базилік, редис, відповідно до:

-видаткова накладна № 9 від 01.06.2014, на суму 37904,99 грн., в т.ч. ПДВ 7581 грн.;

-видаткова накладна № 10 від 01.06.2014, на суму 37277,62 грн., в т.ч. ПДВ 7455,52 грн.;

-видаткова накладна № 11 від 01.06.2014, на суму 37316,89 грн., в т.ч. ПДВ 7463,38 грн.;

-видаткова накладна № 12 від 01.06.2014, на суму 37765,22 грн., в т.ч. ПДВ 7553,04 грн.;

-видаткова накладна № 13 від 01.06.2014, на суму 37804,78 грн., в т.ч. ПДВ 7560,96 грн.;

-видаткова накладна № 14 від 01.06.2014, на суму 39980,50 грн., в т.ч. ПДВ 7996,10 грн.;

-видаткова накладна № 15 від 01.06.2014, на суму 35920,43 грн., в т.ч. ПДВ 7184,09 грн.;

-видаткова накладна № 16 від 01.06.2014, на суму 34996,12 грн., в т.ч. ПДВ 6999,22 грн.;

-видаткова накладна № 17 від 03.06.2014, на суму 39888,19 грн., в т.ч. ПДВ 7977,64 грн.;

-видаткова накладна № 18 від 03.06.2014, на суму 40072,80 грн., в т.ч. ПДВ 8014,56 грн.;

-видаткова накладна № 19 від 03.06.2014, на суму 38583,87 грн., в т.ч. ПДВ 7716,77 грн.;

-видаткова накладна № 20 від 03.06.2014, на суму 37886,53 грн., в т.ч. ПДВ 7577,31 грн.;

-видаткова накладна № 21 від 03.06.2014, на суму 39268,44 грн., в т.ч. ПДВ 7853,71 грн.;

-видаткова накладна № 22 від 03.06.2014, на суму 39743,96 грн., в т.ч. ПДВ 7948,79 грн.;

-видаткова накладна № 23 від 03.06.2014, на суму 37488,31 грн., в т.ч. ПДВ 7497,66 грн.;

-видаткова накладна № 24 від 05.06.2014, на суму 38279,48 грн., в т.ч. ПДВ 7655,90 грн.;

-видаткова накладна № 25 від 05.06.2014, на суму 39017,91 грн., в т.ч. ПДВ 7803,58 грн.;

-видаткова накладна № 26 від 05.06.2014, на суму 38350,69 грн., в т.ч. ПДВ 7670,14 грн.;

-видаткова накладна № 27 від 05.06.2014, на суму 38015,76 грн., в т.ч. ПДВ 7603,15 грн.;

-видаткова накладна № 28 від 05.06.2014, на суму 38345,41 грн., в т.ч. ПДВ 7669,08 грн.;

-видаткова накладна № 29 від 05.06.2014, на суму 38872,86 грн., в т.ч. ПДВ 7774,57 грн.;

-видаткова накладна № 30 від 08.06.2014, на суму 38343,75 грн., в т.ч. ПДВ 7668,75 грн.;

-видаткова накладна № 31 від 09.06.2014, на суму 39253,44 грн., в т.ч. ПДВ 7850,69 грн.;

-видаткова накладна № 32 від 09.06.2014, на суму 38425,26 грн., в т.ч. ПДВ 7685,05 грн.;

-видаткова накладна № 33 від 09.06.2014, на суму 38214,92 грн., в т.ч. ПДВ 7642,98 грн.;

-видаткова накладна № 34 від 09.06.2014, на суму 37018,65 грн., в т.ч. ПДВ 7403,73 грн.;

-видаткова накладна № 35 від 09.06.2014, на суму 37741,67 грн., в т.ч. ПДВ 7548,33 грн.;

-видаткова накладна № 36 від 09.06.2014, на суму 37018,65 грн., в т.ч. ПДВ 7403,73 грн.;

-видаткова накладна № 37 від 09.06.2014, на суму 31037,30 грн., в т.ч. ПДВ 6207,46 грн.;

-видаткова накладна № 38 від 09.06.2014, на суму 38333,23 грн., в т.ч. ПДВ 7666,65 грн.;

-видаткова накладна № 39 від 09.06.2014, на суму 34073,99 грн., в т.ч. ПДВ 6814,80 грн.;

-видаткова накладна № 40 від 09.06.2014, на суму 33193,22 грн., в т.ч. ПДВ 6638,64 грн.;

-видаткова накладна № 41 від 14.06.2014, на суму 39394,36 грн., в т.ч. ПДВ 7878,87 грн.;

-видаткова накладна № 42 від 15.06.2014, на суму 39709,91 грн., в т.ч. ПДВ 7941,98 грн.;

-видаткова накладна № 43 від 15.06.2014, на суму 39558,76 грн., в т.ч. ПДВ 7911,75 грн.;

-видаткова накладна № 44 від 15.06.2014, на суму 39458,00 грн., в т.ч. ПДВ 7891,60 грн.;

-видаткова накладна № 45 від 15.06.2014, на суму 36912,32 грн., в т.ч. ПДВ 7382,46 грн.;

-видаткова накладна № 46 від 15.06.2014, на суму 31913,78 грн., в т.ч. ПДВ 6382,76 грн.;

-видаткова накладна № 47 від 15.06.2014, на суму 28877,53 грн., в т.ч. ПДВ 5775,51 грн.;

А всього на загальну суму 1461 259,50 грн., ПДВ 292251,90 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Гамма-Тета».

ТОВ «Гамма-Тета» реалізувало для ТОВ «Інвертим» вироби з природного каменю, відповідно до:

-видаткова накладна № 46 від 02.06.2014, на суму 19034,18 грн., в т.ч. ПДВ 3806,84 грн.;

-видаткова накладна № 47 від 02.06.2014, на суму 29724,75 грн., в т.ч. ПДВ 5944,95 грн.;

-видаткова накладна № 48 від 02.06.2014, на суму 23271,27 грн., в т.ч. ПДВ 4654,25 грн.;

-видаткова накладна № 49 від 02.06.2014, на суму 10117,72 грн., в т.ч. ПДВ 2023,54 грн.;

-видаткова накладна № 50 від 02.06.2014, на суму 4747,02 грн., в т.ч. ПДВ 949,40 грн.;

-видаткова накладна № 51 від 02.06.2014, на суму 9313,14 грн., в т.ч. ПДВ 1 862,63 грн.;

-видаткова накладна № 52 від 03.06.2014, на суму 33771,61 грн., в т.ч. ПДВ 6754,32 грн.;

-видаткова накладна № 53 від 04.06.2014, на суму 28594,50 грн., в т.ч. ПДВ 5718,90 грн.;

-видаткова накладна № 54 від 04.06.2014, на суму 25241,29 грн., в т.ч. ПДВ 5048,26 грн.;

-видаткова накладна № 55 від 04.06.2014, на суму 25266,50 грн., в т.ч. ПДВ 5053,30 грн.;

-видаткова накладна № 56 від 04.06.2014, на суму 22846,38 грн., в т.ч. ПДВ 4569,28 грн.;

-видаткова накладна № 57 від 04.06.2014, на суму 29741,59 грн., в т.ч. ПДВ 5948,32 грн.;

-видаткова накладна № 58 від 04.06.2014, на суму 22281,55 грн., в т.ч. ПДВ 4456,31 грн.;

-видаткова накладна № 59 від 04.06.2014, на суму 24999,18 грн., в т.ч. ПДВ 4999,84 грн.;

-видаткова накладна № 60 від 04.06.2014, на суму 25130,22 грн., в т.ч. ПДВ 5026,04 грн.;

-видаткова накладна № 61 від 02.06.2014, на суму 27797,79 грн., в т.ч. ПДВ 5559,56 грн.;

-видаткова накладна № 62 від 10.06.2014, на суму 30758,87 грн., в т.ч. ПДВ 6151,77 грн.;

-видаткова накладна № 63 від 10.06.2014, на суму 27268,46 грн., в т.ч. ПДВ 5453,69 грн.;

-видаткова накладна № 64 від 10.06.2014, на суму 25969,16 грн., в т.ч. ПДВ 5193,83 грн.;

-видаткова накладна № 65 від 10.06.2014, на суму 8669,64 грн., в т.ч. ПДВ 1733,93 грн.;

-видаткова накладна № 66 від 10.06.2014, на суму 25275,66 грн., в т.ч. ПДВ 5055,13 грн.;

-видаткова накладна № 67 від 10.06.2014, на суму 25879,48 грн., в т.ч. ПДВ 5175,90 грн.;

-видаткова накладна № 68 від 10.06.2014, на суму 4736,93 грн., в т.ч. ПДВ 947,39 грн.;

-видаткова накладна № 69 від 10.06.2014, на суму 26377,79 грн., в т.ч. ПДВ 5275,56 грн.;

-видаткова накладна № 70 від 10.06.2014, на суму 22048,54 грн., в т.ч. ПДВ 4409,71 грн.;

-видаткова накладна № 71 від 13.06.2014, на суму 22410,80 грн., в т.ч. ПДВ 4482,16 грн.;

-видаткова накладна № 72 від 13.06.2014, на суму 22729,25 грн., в т.ч. ПДВ 4545,85 грн.;

-видаткова накладна № 73 від 13.06.2014, на суму 28427,06 грн., в т.ч. ПДВ 5685,41 грн.;

-видаткова накладна № 74 від 13.06.2014, на суму 28117,20 грн., в т.ч. ПДВ 5623,44 грн.;

-видаткова накладна № 75 від 13.06.2014, на суму 24747,72 грн., в т.ч. ПДВ 4949,54 грн.;

-видаткова накладна № 76 від 13.06.2014, на суму 22692,29 грн., в т.ч. ПДВ 4538,46 грн.;

-видаткова накладна № 77 від 13.06.2014, на суму 37493,79 грн., в т.ч. ПДВ 7498,76 грн.;

-видаткова накладна № 78 від 13.06.2014, на суму 20475,80 грн., в т.ч. ПДВ 4095,16 грн.;

-видаткова накладна № 79 від 13.06.2014, на суму 32785,37 грн., в т.ч. ПДВ 6557,07 грн.;

-видаткова накладна № 80 від 13.06.2014, на суму 37484,08 грн., в т.ч. ПДВ 7496,82 грн.;

-видаткова накладна № 81 від 16.06.2014, на суму 27349,68 грн., в т.ч. ПДВ 5469,94 грн.;

-видаткова накладна № 82 від 16.06.2014, на суму 24579,64 грн., в т.ч. ПДВ 4915,93 грн.;

-видаткова накладна № 1 від 16.06.2014, на суму 9356,92 грн., в т.ч. ПДВ 1871,38 грн.;

-видаткова накладна № 2 від 16.06.2014, на суму 26812,05 грн., в т.ч. ПДВ 5362,41 грн.;

-видаткова накладна № 3 від 16.06.2014, на суму 24546,40 грн., в т.ч. ПДВ 4 909,28 грн.;

-видаткова накладна № 4 від 17.06.2014, на суму 28957,08 грн., в т.ч. ПДВ 5791,42 грн.;

-видаткова накладна № 5 від 17.06.2014, на суму 36551,93 грн., в т.ч. ПДВ 7310,39 грн.;

-видаткова накладна № 6 від 18.06.2014, на суму 20448,00 грн., в т.ч. ПДВ 4089,60 грн.;

-видаткова накладна № 7 від 18.06.2014, на суму 4295,83 грн., в т.ч. ПДВ 859,17 грн.;

-видаткова накладна № 8 від 18.06.2014, на суму 23068,69 грн., в т.ч. ПДВ 4613,74 грн.;

-видаткова накладна № 9 від 18.06.2014, на суму 27879,84 грн., в т.ч. ПДВ 5575,97 грн.;

-видаткова накладна № 10 від 18.06.2014, на суму 12170,66 грн., в т.ч. ПДВ 2434,13 грн.;

-видаткова накладна № 11 від 18.06.2014, на суму 8467,47 грн., в т.ч. ПДВ 1693,49 грн.;

-видаткова накладна № 12 від 18.06.2014, на суму 4773,14 грн., в т.ч. ПДВ 954,63 грн.;

-видаткова накладна № 13 від 19.06.2014, на суму 28619,06 грн., в т.ч. ПДВ 5723,81 грн.;

-видаткова накладна № 14 від 19.06.2014, на суму 24710,72 грн., в т.ч. ПДВ 4942,14 грн.;

-видаткова накладна № 15 від 19.06.2014, на суму 20711,36 грн., в т.ч. ПДВ 4142,27 грн.;

-видаткова накладна № 16 від 19.06.2014, на суму 4862,64 грн., в т.ч. ПДВ 972,53 грн.;

-видаткова накладна № 17 від 20.06.2014, на суму 27063,79 грн., в т.ч. ПДВ 5412,76 грн.;

-видаткова накладна № 18 від 20.06.2014, на суму 36845,79 грн., в т.ч. ПДВ 7369,16 грн.;

-видаткова накладна № 19 від 20.06.2014, на суму 29203,96 грн., в т.ч. ПДВ 5840,79 грн.;

-видаткова накладна № 20 від 20.06.2014, на суму 23530,94 грн., в т.ч. ПДВ 4706,19 грн.;

-видаткова накладна № 21 від 20.06.2014, на суму 25381,44 грн., в т.ч. ПДВ 5076,29 грн.;

-видаткова накладна № 22 від 20.06.2014, на суму 33750,27 грн., в т.ч. ПДВ 6750,05 грн.;

-видаткова накладна № 23 від 23.06.2014, на суму 33713,55 грн., в т.ч. ПДВ 6742,71 грн.;

-видаткова накладна № 24 від 24.06.2014, на суму 30859,48 грн., в т.ч. ПДВ 6171,90 грн.;

-видаткова накладна № 25 від 24.06.2014, на суму 4395,17 грн., в т.ч. ПДВ 879,03 грн.;

-видаткова накладна № 26 від 24.06.2014, на суму 5922,07 грн., в т.ч. ПДВ 1184,41 грн.;

-видаткова накладна № 27 від 25.06.2014, на суму 23788,38 грн., в т.ч. ПДВ 4757,68 грн.;

-видаткова накладна № 28 від 25.06.2014, на суму 32724,96 грн., в т.ч. ПДВ 6544,99 грн.;

-видаткова накладна № 29 від 25.06.2014, на суму 4072,95 грн., в т.ч. ПДВ 814,59 грн.;

-видаткова накладна № 30 від 25.06.2014, на суму 27046,27 грн., в т.ч. ПДВ 5409,25 грн.;

-видаткова накладна № 31 від 26.06.2014, на суму 25588,86 грн., в т.ч. ПДВ 5117,77 грн.;

-видаткова накладна № 32 від 26.06.2014, на суму 26654,50 грн., в т.ч. ПДВ 5330,90 грн.;

-видаткова накладна № 33 від 26.06.2014, на суму 28007,42 грн., в т.ч. ПДВ 5601,48 грн.;

-видаткова накладна № 34 від 26.06.2014, на суму 26676,89 грн., в т.ч. ПДВ 5335,38 грн.;

-видаткова накладна № 35 від 27.06.2014, на суму 26780,53 грн., в т.ч. ПДВ 5356,11 грн.;

-видаткова накладна № 36 від 27.06.2014, на суму 18476,82 грн., в т.ч. ПДВ 3695,36 грн.;

-видаткова накладна № 37 від 27.06.2014, на суму 24950,00 грн., в т.ч. ПДВ 4 990 грн.;

-видаткова накладна № 38 від 27.06.2014, на суму 24737,39 грн., в т.ч. ПДВ 4947,48 грн.;

-видаткова накладна № 39 від 27.06.2014, на суму 26587,56 грн., в т.ч. ПДВ 5317,51 грн.;

-видаткова накладна № 40 від 30.06.2014, на суму 29586,72 грн., в т.ч. ПДВ 5917,34 грн.;

-видаткова накладна № 41 від 30.06.2014, на суму 19273,83 грн., в т.ч. ПДВ 3854,77 грн.;

-видаткова накладна № 42 від 30.06.2014, на суму 41494,05 грн., в т.ч. ПДВ 8298,81 грн.;

А всього на загальну суму 1 851 501,28 грн., ПДВ 370300,26 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Гамма-Тета».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за червень 2014 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Гамма-Тета» склали 662552,16 грн. (292251,90 + 370300,26), які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за червень місяць 2014 року.

Протягом липня 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ТОВ «Гамма-Тета» здійснило продаж декоративних виробів з природнього каменю для ТОВ «Інвертим» відповідно до:

-видаткова накладна № 43 від 01.07.2014, на суму 42139,85 грн., в т.ч. ПДВ 8427,97 грн.;

-видаткова накладна № 44 від 01.07.2014, на суму 37807,29 грн., в т.ч. ПДВ 7561,46 грн.;

-видаткова накладна № 45 від 01.07.2014, на суму 34697,72 грн., в т.ч. ПДВ 6939,54 грн.;

-видаткова накладна № 46 від 01.07.2014, на суму 5052,16 грн., в т.ч. ПДВ 1010,43 грн.;

-видаткова накладна № 47 від 01.07.2014, на суму 5610,37 грн., в т.ч. ПДВ 1122,07 грн.;

-видаткова накладна № 48 від 01.07.2014, на суму 4128,58 грн., в т.ч. ПДВ 825,72 грн.;

-видаткова накладна № 49 від 02.07.2014, на суму 33595,71 грн., в т.ч. ПДВ 6719,14 грн.;

-видаткова накладна № 50 від 02.07.2014, на суму 4901,59 грн., в т.ч. ПДВ 980,32 грн.;

-видаткова накладна № 51 від 02.07.2014, на суму 23157,93 грн., в т.ч. ПДВ 4631,59 грн.;

-видаткова накладна № 52 від 02.07.2014, на суму 7955,73 грн., в т.ч. ПДВ 1591,15 грн.;

-видаткова накладна № 53 від 02.07.2014, на суму 21196,70 грн., в т.ч. ПДВ 4239,34 грн.;

-видаткова накладна № 54 від 03.07.2014, на суму 27419,53 грн., в т.ч. ПДВ 5483,91 грн.;

-видаткова накладна № 55 від 03.07.2014, на суму 25417,77 грн., в т.ч. ПДВ 5083,55 грн.;

-видаткова накладна № 56 від 03.07.2014, на суму 15688,60 грн., в т.ч. ПДВ- 3137,72 грн.;

-видаткова накладна № 57 від 04.07.2014, на суму 4877,84 грн., в т.ч. ПДВ 975,57 грн.;

-видаткова накладна № 58 від 04.07.2014, на суму 27713,16 грн., в т.ч. ПДВ 5542,63 грн.;

-видаткова накладна № 59 від 04.07.2014, на суму 7754,69 грн., в т.ч. ПДВ 1550,94 грн.;

-видаткова накладна № 60 від 04.07.2014, на суму 27300,61 грн., в т.ч. ПДВ 5460,12 грн.;

-видаткова накладна № 61 від 04.07.2014, на суму 33446,72 грн., в т.ч. ПДВ 6689,34 грн.;

-видаткова накладна № 62 від 04.07.2014, на суму 34736,78 грн., в т.ч. ПДВ 6947,36 грн.;

-видаткова накладна № 63 від 04.07.2014, на суму 23671,94 грн., в т.ч. ПДВ 4734,39 грн.;

-видаткова накладна № 64 від 07.07.2014, на суму 11478,72 грн., в т.ч. ПДВ 2295,74 грн.;

-видаткова накладна № 65 від 07.07.2014, на суму 34574,18 грн., в т.ч. ПДВ 6914,84 грн.;

-видаткова накладна № 66 від 07.07.2014, на суму 30884,83 грн., в т.ч. ПДВ 6176,97 грн.;

-видаткова накладна № 67 від 07.07.2014, на суму 27123,87 грн., в т.ч. ПДВ 5424,77 грн.;

-видаткова накладна № 68 від 07.07.2014, на суму 34625,87 грн., в т.ч. ПДВ 6925,17 грн.;

-видаткова накладна № 69 від 07.07.2014, на суму 8696,00 грн., в т.ч. ПДВ 1739,20 грн.;

-видаткова накладна № 70 від 08.07.2014, на суму 24411,54 грн., в т.ч. ПДВ 4882,31 грн.;

-видаткова накладна № 71 від 08.07.2014, на суму 5157,00 грн., в т.ч. ПДВ 1031,40 грн.;

-видаткова накладна № 72 від 08.07.2014, на суму 28977,28 грн., в т.ч. ПДВ 5795,46 грн.;

-видаткова накладна № 73 від 08.07.2014, на суму 30971,30 грн., в т.ч. ПДВ 6194,26 грн.;

А всього на загальну суму 685171,86 грн., ПДВ 137034,37 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Гамма-Тета».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за липень 2014 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Гамма-Тета» 137034,37 грн., які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за липень місяць 2014 року.

ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , достовірно знаючи, що за липень 2013 року, у ТОВ «Старт Два» та ТОВ «Платон-15» загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів, сукупно перевищує 300000 грн. (без урахуванням ПДВ), в порушення п.181.1. ст. 181 Податкового кодексу України № 2755-VІ від 02.12.2010 (зі змінами та доповненнями), з метою ухилення від сплати податків, не здійснили реєстрацію ТОВ «Старт Два» та ТОВ «Платон-15», як платника податку на додану вартість.

У серпні 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , спільно з ОСОБА_4 , ТОВ «Старт Два», ТОВ «Платон-15» здійснили продаж товарно-матеріальних цінностей на суму 1277943,85 грн., в тому числі ПДВ 255588,77 грн., а саме:

ТОВ «Платон-15» реалізувало для ТОВ «Старт Два» виробив з природного каменю, відповідно до:

-видаткова накладна № 1 від 18.08.2014, на суму 26904,51 грн., в т.ч. ПДВ 5380,90 грн.;

-видаткова накладна № 2 від 18.08.2014, на суму 34291,27 грн., в т.ч. ПДВ 6 858,25 грн.;

-видаткова накладна № 3 від 18.08.2014., на суму 5090,92 грн., в т.ч. ПДВ 1018,18 грн.;

-видаткова накладна № 4 від 19.08.2014., на суму 27927,21 грн., в т.ч. ПДВ 5585,44 грн.;

-видаткова накладна № 5 від 22.08.2014, на суму 28714,03 грн., в т.ч. ПДВ 5742,81 грн.;

-видаткова накладна № 6 від 22.08.2014, на суму 21669,17 грн., в т.ч. ПДВ 4333,83 грн.;

-видаткова накладна № 7 від 22.08.2014, на суму 17785,50 грн., в т.ч. ПДВ 3557,1 грн.;

-видаткова накладна № 8 від 22.08.2014, на суму 25527,60 грн., в т.ч. ПДВ 5105,52 грн.;

-видаткова накладна № 9 від 22.08.2014, на суму 5509,59 грн., в т.ч. ПДВ 1101,92 грн.;

-видаткова накладна № 10 від 22.08.2014, на суму 36965,87 грн., в т.ч. ПДВ 7393,17 грн.;

-видаткова накладна № 11 від 22.08.2015, на суму 27622,11 грн., в т.ч. ПДВ 5524,42 грн.;

-видаткова накладна № 12 від 22.08.2014, на суму 21177,79, в т.ч. ПДВ 4235,56 грн.;

-видаткова накладна № 13 від 22.08.2014, на суму 25511,72 грн., в т.ч. ПДВ 510234 грн.;

-видаткова накладна № 14 від 26.08.2014, на суму 5138,41 грн., в т.ч. ПДВ 1027,68 грн.;

-видаткова накладна № 15 від 26.08.2014, на суму 22191,13 грн., в т.ч. ПДВ 4438,27 грн.;

-видаткова накладна № 16 від 26.08.2014, на суму 44144,05 грн., в т.ч. ПДВ 8828,81 грн.;

-видаткова накладна № 17 від 26.08.2014, на суму 24678,28 грн., в т.ч. ПДВ 4935,66 грн.;

-видаткова накладна № 18 від 27.08.2014, на суму 11556,99 грн., в т.ч. ПДВ 2311,40 грн.;

-видаткова накладна № 19 від 27.08.2014, на суму 21 382,33 грн., в т.ч. ПДВ 4276,47 грн.;

-видаткова накладна № 20 від 28.08.2014, на суму 20106,94 грн., в т.ч. ПДВ 4021,39 грн.;

-видаткова накладна № 21 від 28.08.2014, на суму 23 040,84 грн., в т.ч. ПДВ 4608,17 грн.;

-видаткова накладна № 22 від 29.08.2014, на суму 41898,41 грн., в т.ч. ПДВ 8379,68 грн.;

-видаткова накладна № 23 від 29.08.2014, на суму 36134,18 грн., в т.ч. ПДВ 7226,84 грн.;

-видаткова накладна № 24 від 29.08.2014, на суму 32262,99 грн., в т.ч. ПДВ 6452,60 грн.;

А всього на загальну суму 587231,84 грн., ПДВ 117446,37 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Платон-15».

ТОВ «Старт Два» реалізувало для ТОВ «Платон-15» вироби з природного каменю, відповідно до:

-видаткова накладна № 98 від 11.08.2014, на суму 27922,18 грн., в т.ч. ПДВ 5584,44 грн.;

-видаткова накладна № 99 від 11.08.2014, на суму 4857,79 грн., в т.ч. ПДВ 971,56 грн.;

-видаткова накладна № 100 від 12.08.2014, на суму 29519,18 грн., в т.ч. ПДВ 5903,84 грн.;

-видаткова накладна № 101 від 12.08.2014, на суму 6680,47 грн., в т.ч. ПДВ 1 336,09 грн.;

-видаткова накладна № 102 від 13.08.2014, на суму 21538,11 грн., в т.ч. ПДВ 4307,62 грн.;

-видаткова накладна № 103 від 13.08.2014, на суму 26318,84 грн., в т.ч. ПДВ 5263,77 грн.;

-видаткова накладна № 104 від 13.08.2014, на суму 24078,45 грн., в т.ч. ПДВ 4815,69 грн.;

-видаткова накладна № 105 від 13.08.2014, на суму 17035,26 грн., в т.ч. ПДВ 3407,05 грн.;

-видаткова накладна № 106 від 13.08.2014, на суму 31279,36 грн., в т.ч. ПДВ 6255,87 грн.;

-видаткова накладна № 107 від 14.08.2014, на суму 32545,32 грн., в т.ч. ПДВ 6509,06 грн.;

-видаткова накладна № 108 від 14.08.2014, на суму 8513,28 грн., в т.ч. ПДВ 1702,66 грн.;

-видаткова накладна № 109 від 14.08.2014, на суму 28701,45 грн., в т.ч. ПДВ 5740,29 грн.;

-видаткова накладна № 110 від 14.08.2014, на суму 33364,12 грн., в т.ч. ПДВ 6672,82 грн.;

-видаткова накладна № 111 від 14.08.2014, на суму 4705,99 грн., в т.ч. ПДВ 941,20 грн.;

-видаткова накладна № 112 від 14.08.2014, на суму 7927,91 грн., в т.ч. ПДВ 1585,58 грн.;

-видаткова накладна № 113 від 14.08.2014, на суму 31239,01 грн., в т.ч. ПДВ 6247,80 грн.;

-видаткова накладна № 114 від 14.08.2014, на суму 32 317,96 грн., в т.ч. ПДВ 6463,59 грн.;

-видаткова накладна № 115 від 15.08.2014, на суму 27553,49 грн., в т.ч. ПДВ 5510,70 грн.;

-видаткова накладна № 116 від 15.08.2014, на суму 29700,33 грн., в т.ч. ПДВ 5940,07 грн.;

-видаткова накладна № 117 від 15.08.2014, на суму 33333,99 грн., в т.ч. ПДВ 6666,80 грн.;

-видаткова накладна № 118 від 15.08.2014, на суму 25343,70 грн., в т.ч. ПДВ 5068,74 грн.;

-видаткова накладна № 119 від 15.08.2014, на суму 28342,34 грн., в т.ч. ПДВ 5668,47 грн.;

-видаткова накладна № 120 від 15.08.2014, на суму 23381,29 грн., в т.ч. ПДВ 4676,26 грн.;

-видаткова накладна № 121 від 15.08.2014, на суму 28873,50 грн., в т.ч. ПДВ 5774,7 грн.;

-видаткова накладна № 122 від 15.08.2014, на суму 24256,77 грн., в т.ч. ПДВ 4851,35 грн.;

-видаткова накладна № 123 від 15.08.2014, на суму 4781,89 грн., в т.ч. ПДВ 956,38 грн.;

-видаткова накладна № 124 від 15.08.2014, на суму 25672,48 грн., в т.ч. ПДВ 5134,50 грн.;

-видаткова накладна № 125 від 15.08.2014, на суму 31775,09 грн., в т.ч. ПДВ 6355,02 грн.;

-видаткова накладна № 126 від 15.08.2014, на суму 39152,46 грн., в т.ч. ПДВ 7830,49 грн.;

А всього на загальну суму 690712,01 грн., ПДВ 138142,40 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Старт Два».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за серпень 2014 року, від проведеної господарської операції ТОВ «Старт Два», ТОВ «Платон-15» склали 255588,77 грн. (117446,37 + 138142,40), які ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не були подані податкові декларації з ПДВ за серпень місяць 2014 року.

У вересні 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , спільно з ОСОБА_4 , ТОВ «Старт Два», ТОВ «Платон-15» здійснили продаж товарно-матеріальних цінностей на суму 1642674,55 грн., в тому числі ПДВ 328534,91 грн., а саме:

ТОВ «Платон-15» реалізувало для ТОВ «Старт Два» вироби з природного каменю відповідно до:

-видаткова накладна № 25 від 01.09.2014, на суму 27918,16 грн., в т.ч. ПДВ 5583,63 грн.;

-видаткова накладна № 26 від 01.09.2014, на суму 27403,27 грн., в т.ч. ПДВ 5480,65 грн.;

-видаткова накладна № 27 від 01.09.2014, на суму 29758,32 грн., в т.ч. ПДВ 5951,66 грн.;

-видаткова накладна № 28 від 01.09.2014, на суму 22333,33 грн., в т.ч. ПДВ 4466,67 грн.;

-видаткова накладна № 29 від 01.09.2014, на суму 35727,15 грн., в т.ч. ПДВ 7145,43 грн.;

-видаткова накладна № 30 від 01.09.2014, на суму 27198,31 грн., в т.ч. ПДВ 5439,66 грн.;

-видаткова накладна № 31 від 01.09.2014, на суму 19274,85 грн., в т.ч. ПДВ 3854,97 грн.;

-видаткова накладна № 32 від 01.09.2014, на суму 39197,44 грн., в т.ч. ПДВ 7839,49 грн.;

-видаткова накладна № 33 від 01.09.2014, на суму 38459,60 грн., в т.ч. ПДВ 7691,92 грн.;

-видаткова накладна № 34 від 02.09.2014, на суму 11223,72 грн., в т.ч. ПДВ 2244,74 грн.;

-видаткова накладна № 35 від 02.09.2014, на суму 40851,82 грн., в т.ч. ПДВ 8170,36 грн.;

-видаткова накладна № 36 від 02.09.2014, на суму 30286,87 грн., в т.ч. ПДВ 6057,37 грн.;

А всього на загальну суму 349632,84 грн., ПДВ 69926,57 грн., що є податковим зобов`язнням ТОВ «Платон-15».

ТОВ «Старт Два» реалізувало для ТОВ «Інтернешнл Логістік» вироби з природного каменю, відповідно до:

-видаткова накладна № 1 від 11.09.2014, на суму 36889,69 грн., в т.ч. ПДВ 7377,94 грн.;

-видаткова накладна № 2 від 11.09.2014, на суму 34 790,49 грн., в т.ч. ПДВ 6958,10 грн.;

-видаткова накладна № 3 від 11.09.2014, на суму 38028,10 грн., в т.ч. ПДВ 7605,62 грн.;

-видаткова накладна № 4 від 11.09.2014, на суму 35018,98 грн., в т.ч. ПДВ 7003,80 грн.;

-видаткова накладна № 5 від 11.09.2014, на суму 28080,05 грн., в т.ч. ПДВ 5616,01грн.;

-видаткова накладна № 6 від 11.09.2014, на суму 25769,61 грн., в т.ч. ПДВ 5153,92 грн.;

-видаткова накладна № 7 від 11.09.2014, на суму 4661,25 грн., в т.ч. ПДВ 932,25 грн.;

-видаткова накладна № 8 від 11.09.2014, на суму 39820,42 грн., в т.ч. ПДВ 7964,08 грн.;

-видаткова накладна № 9 від 12.09.2014, на суму 21216,19 грн., в т.ч. ПДВ 4243,24 грн.;

-видаткова накладна № 10 від 12.09.2014, на суму 24591,61 грн., в т.ч. ПДВ 4918,32 грн.;

-видаткова накладна № 11 від 12.09.2014, на суму 26690,15 грн., в т.ч. ПДВ 5338,03 грн.;

-видаткова накладна № 12 від 12.09.2014, на суму 35497,49 грн., в т.ч. ПДВ 7099,49 грн.;

-видаткова накладна № 13 від 12.09.2014, на суму 26324,38 грн., в т.ч. ПДВ 5264,88 грн.

-видаткова накладна № 14 від 16.09.2014, на суму 16191,12 грн., в т.ч. ПДВ 3238,22 грн.;

-видаткова накладна № 15 від 16.09.2014, на суму 38968,16 грн., в т.ч. ПДВ 7793,63 грн.;

-видаткова накладна № 16 від 16.09.2014, на суму 21597,53 грн., в т.ч. ПДВ 4319,51 грн.;

-видаткова накладна № 17 від 16.09.2014, на суму 13454,73 грн., в т.ч. ПДВ 2690,95 грн.;

-видаткова накладна № 18 від 17.09.2014, на суму 32312,27 грн., в т.ч. ПДВ 6462,45 грн.;

-видаткова накладна № 19 від 17.09.2014, на суму 35730,42 грн., в т.ч. ПДВ 7146,08 грн.;

-видаткова накладна № 20 від 17.09.2014, на суму 28807,01 грн., в т.ч. ПДВ 5761,40 грн.;

-видаткова накладна № 21 від 18.09.2014, на суму 22330,59 грн., в т.ч. ПДВ 4466,12 грн.;

-видаткова накладна № 22 від 18.09.2014, на суму 5125,62 грн., в т.ч. ПДВ 1025,12 грн.;

-видаткова накладна № 23 від 18.09.2014, на суму 26675,34 грн., в т.ч. ПДВ 5335,07 грн.;

-видаткова накладна № 24 від 19.09.2014, на суму 21989,08 грн., в т.ч. ПДВ 4397,82 грн.;

-видаткова накладна № 25 від 19.09.2014, на суму 29986,89 грн., в т.ч. ПДВ 5997,38 грн.;

-видаткова накладна № 26 від 19.09.2014, на суму 4744,33 грн., в т.ч. ПДВ 948,87 грн.;

-видаткова накладна № 27 від 19.09.2014, на суму 26575,70 грн., в т.ч. ПДВ 5315,14 грн.;

-видаткова накладна № 28 від 19.09.2014, на суму 22095,19 грн., в т.ч. ПДВ 4419,04 грн.;

-видаткова накладна № 29 від 22.09.2014, на суму 28885,50 грн., в т.ч. ПДВ 5777,10 грн.;

-видаткова накладна № 30 від 22.09.2014, на суму 33068,72 грн., в т.ч. ПДВ 6613,74 грн.;

-видаткова накладна № 31 від 22.09.2014, на суму 25 138,62 грн., в т.ч. ПДВ 5027,72 грн.;

-видаткова накладна № 32 від 23.09.2014, на суму 19440,50 грн., в т.ч. ПДВ 3888,1 грн.;

-видаткова накладна № 33 від 24.09.2014, на суму 29494,48 грн., в т.ч. ПДВ 5898,90 грн.;

-видаткова накладна № 34 від 24.09.2014, на суму 27885,52 грн., в т.ч. ПДВ 5577,10 грн.;

-видаткова накладна № 35 від 24.09.2014, на суму 21753,97 грн., в т.ч. ПДВ 4350,79 грн.;

-видаткова накладна № 36 від 24.09.2014, на суму 29289,64 грн., в т.ч. ПДВ 5857,93 грн.;

-видаткова накладна № 37 від 24.09.2014, на суму 15130,72 грн., в т.ч. ПДВ 3026,14 грн.;

-видаткова накладна № 38 від 25.09.2014, на суму 36106,60 грн., в т.ч. ПДВ 7221,32 грн.;

-видаткова накладна № 39 від 25.09.2014, на суму 43200,00 грн., в т.ч. ПДВ 8 640 грн.

-видаткова накладна № 40 від 25.09.2014, на суму 4670,37 грн., в т.ч. ПДВ 934,07 грн.;

-видаткова накладна № 41 від 25.09.2014, на суму 31 323,66 грн., в т.ч. ПДВ 6 264,73 грн.;

-видаткова накладна № 42 від 26.09.2014, на суму 27313,31 грн., в т.ч. ПДВ 5462,66 грн.;

-видаткова накладна № 43 від 26.09.2014, на суму 37500,02 грн., в т.ч. ПДВ 7500 грн.;

-видаткова накладна № 44 від 29.09.2014, на суму 26189,45 грн., в т.ч. ПДВ 5237,89 грн.;

-видаткова накладна № 45 від 29.09.2014, на суму 26748,10 грн., в т.ч. ПДВ 5349,62 грн.;

-видаткова накладна № 46 від 29.09.2014, на суму 26920,63 грн., в т.ч. ПДВ 5384,13 грн.;

-видаткова накладна № 47 від 29.09.2014, на суму 22919,85 грн., в т.ч. ПДВ 4583,97 грн.;

-видаткова накладна № 48 від 30.09.2014, на суму 31815,74 грн., в т.ч. ПДВ 6363,15 грн.;

-видаткова накладна № 49 від 30.09.2014, на суму 24883,92 грн., в т.ч. ПДВ 4976,78 грн.

А всього на загальну суму 1 293 041,71 грн., ПДВ 258608,34 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Старт Два».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за вересень 2014 року, від проведеної господарської операції ТОВ «Старт Два», ТОВ «Платон-15» склали 328534,91 грн. (69926,57 + 258608,34), які ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 не мав наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не були подані податкові декларації з ПДВ за вересень місяць 2014 року.

У жовтні 2014 року, відповідно до бухгалтерських документів, складених ОСОБА_3 , за попередньою змовою з ОСОБА_4 , ТОВ «Старт Два» реалізувало для ТОВ «Інтернешнл Логістік» декоративні вироби з природного каменю, відповідно до:

-видаткова накладна № 50 від 01.10.2014, на суму 4972,59 грн., в т.ч. ПДВ 994,52 грн.;

-видаткова накладна № 51 від 01.10.2014, на суму 27675,57 грн., в т.ч. ПДВ 5 535,11 грн.;

-видаткова накладна № 52 від 02.10.2014, на суму 11068,96 грн., в т.ч. ПДВ 2213,79 грн.;

-видаткова накладна № 53 від 02.10.2014, на суму 26705,05 грн., в т.ч. ПДВ 5341,01 грн.;

-видаткова накладна № 54 від 02.10.2014, на суму 28029,41 грн., в т.ч. ПДВ 5605,88 грн.;

-видаткова накладна № 55 від 02.10.2014, на суму 4393,39 грн., в т.ч. ПДВ 878,68 грн.;

-видаткова накладна № 56 від 03.10.2014, на суму 27 32,32 грн., в т.ч. ПДВ 5466,46 грн.;

-видаткова накладна № 57 від 03.10.2014, на суму 25135,40 грн., в т.ч. ПДВ 5027,08 грн.;

-видаткова накладна № 58 від 03.10.2014, на суму 26570,16 грн., в т.ч. ПДВ 5314,03 грн.;

-видаткова накладна № 59 від 06.10.2014, на суму 39169,79 грн., в т.ч. ПДВ 7833,96 грн.;

-видаткова накладна № 60 від 06.10.2014, на суму 22525,13 грн., в т.ч. ПДВ 4505,03 грн.;

-видаткова накладна № 61 від 06.10.2014, на суму 19115,18 грн., в т.ч. ПДВ 3823,04 грн.;

-видаткова накладна № 62 від 07.10.2014, на суму 42646,58 грн., в т.ч. ПДВ 8529,32 грн.;

-видаткова накладна № 63 від 07.10.2014, на суму 26917,49 грн., в т.ч. ПДВ 5383,50 грн.

А всього на загальну суму 332257,02 грн., ПДВ 66451,40 грн., що є податковим зобов`язанням ТОВ «Старт Два».

Таким чином, податкові зобов`язання з ПДВ за жовтень 2014 року, від проведених господарських операцій ТОВ «Старт Два» 66451,40 грн., які ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 не мали наміру обчислювати та сплачувати до державного бюджету, так як ним до органів податкової служби не була подана податкова декларація з ПДВ за жовтень місяць 2014 року.

А, всього, ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 за 2014 рік, ухилився від сплати податку на додану вартість у розмірі 2893026,28 грн., (23252,72 + 103684,77 + 349620,32 + 405843,40 + 560463,46 + 662552,16 + 137034,37 + 255588,77 + 328534,91 + 66451,40), що в 4 750 (2893026,28/609) разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Таким чином, в період з жовтня 2013 року по жовтень 2014 року ОСОБА_3 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4 , використовуючи у злочинній діяльності інших осіб, матеріали щодо яких виділено у окреме провадження, розпоряджаючись статутними документами, печатками, кліше підписів службових осіб ТОВ «Еріка Плюс», ТОВ «Експорт-Плаза», ТОВ «Старт Два», ТОВ «Платон-15», ТОВ «Гамма-Тета» у зв`язку із чим набувши статусу службової особи даних підприємств, шляхом не подання податкової звітності до контролюючих податкових органів, умисно ухилився від сплати податку на додану вартість у розмірі 3213368, 08 грн. (320341,8 + 2893026,28), що є великим розміром та у 5276 (3213368,08/609) разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Своїми умисними діями, що виразились в умисному ухиленні від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, незалежно від форми власності, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів у великих розмірах, ОСОБА_3 скоїв злочин, передбачений ч. 2 ст. 212 КК України.

Своїми умисними діями, що виразились в умисному ухиленні від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, незалежно від форми власності, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів у великих розмірах, ОСОБА_4 скоїв злочин, передбачений ч. 2 ст. 212 КК України.

У судовому засіданні захисник ОСОБА_6 заявив клопотання, підтримане обвинуваченими про звільнення ОСОБА_3 та ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності за ч.2 ст.212КК України, просили закрити провадження у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності в порядку ст.49КК України.

Прокурор усудовому засіданніпідтримав заявленізахисником таобвинуваченими клопотанняпро звільнення ОСОБА_3 та ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності у зв`язку з закінченням строків давності.

Заслухавши думку прокурора, обвинувачених, захисника, суд вважає клопотання обвинувачених та захисника таким, що підлягає задоволенню, а провадження закриттю з наступних підстав.

Відповідно п.3 ч.1 ст.49КК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло п`ять років - у разі вчинення злочину середньої тяжкості.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.284КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності

Відповідно до ст.288КПК України суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Злочин, у якому обвинувачуються ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , передбачений ч.2ст.212ККУкраїни,є злочиномсередньої тяжкості,обвинувачені докримінальної відповідальностіпритягуються вперше,з часувчинення злочинупройшло більшеп`яти років, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 не вчинили протягом цього часу іншого злочину та не ухилялися від слідства та суду, не заперечують проти закриття справи з підстав закінчення строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. За таких обставин вони підлягають звільненню від кримінальної відповідальності, а кримінальне провадження щодо них закриттю у зв`язку з закінченням строків давності, передбачених ст. 49 КК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.49 КК України, ст.ст. 284, 288, 350, 372 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

Звільнити ОСОБА_3 на підставіст.49КК Українивід кримінальноївідповідальності завчинення злочину,передбаченого ч.2ст.212КК Україниу зв`язкуіз закінченнямстроку давності,а кримінальнепровадження №32014060000000076від 22.07.2014р.,порушене відноснонього зач.2ст.212КК України закрити.

Звільнити ОСОБА_4 на підставіст.49КК Українивід кримінальноївідповідальності завчинення злочину,передбаченого ч.2ст.212КК Україниу зв`язкуіз закінченнямстроку давності,а кримінальнепровадження №32014060000000076від 22.07.2014р.,порушене відноснонього зач.2ст.212КК України закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Богунський районний суд м.Житомира протягом 7 днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення28.12.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу86721373
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/1534/16-к

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Зіневич І. В.

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Зіневич І. В.

Постанова від 08.08.2016

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Зіневич І. В.

Ухвала від 17.03.2016

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Зіневич І. В.

Ухвала від 02.02.2016

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Зіневич І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні