Ухвала
від 02.01.2020 по справі 360/5503/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

02 січня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/5503/19 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ірметова О.В., перевіривши матеріали позовної заяви Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області (92801, Луганська область, смт.Біловодськ, вул.Центральна, 77) до Державного підприємства Новоолександрівський кінний завод №64 (93401, Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, 72) про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

ВСТАНОВИВ:

28 грудня 2019 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області до Державного підприємства Новоолександрівський кінний завод №64 про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

В обґрунтування позову зазначено, що в порушення вимог пенсійного законодавства ДП Новоолександрівський кінний завод №64 не здійснював протягом тривалого часу перерахування коштів на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до п. „б"-„з" ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення" до Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області. В наслідок такої протиправної діяльності за відповідачем виникла заборгованість в сумі 17 949 гривні 04 копійки за період часу з червня по грудень 2019р. Вказана заборгованість складається з щомісячних сум нарахованих до сплати на відшкодування фактичних витрат, пов`язаних з доставкою та виплатою пенсій вищезазначеним особам: за червень 2019 року - 2514,35 грн, за липень 2019 року - 2862,27 грн, за серпень 2019 року - 2862,27 грн, за вересень 2019 року - 2435,2 грн, за жовтень 2019 року - 2435,2 грн, за листопад 2019 року - 2435,2 грн, за грудень 2019 року - 2404,55 грн.

Зазначена заборгованість і на час звернення до суду є несплаченою.

На підставі викладеного позивач просить суд:

- стягнути з відповідача фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до п. "б" - „з" ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення" за період з червня по грудень 2019 року в сумі 17 949 гривні 04 копійки на користь Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області.

Відповідно до частини другої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження в адміністративній справі суд не вбачає, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі.

Вирішуючи питання щодо форми адміністративного судочинства в даній справ суд враховує наступне.

Форми адміністративного судочинства - спрощена та загальнопозовна - визначені ст.12 КАС України.

Також ч. 6 ст. 12 КАС України визначені категорії справ, які є справами незначної складності.

Так, відповідно до п.10 ч.6 ст. 12 КАС України справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.3 ст.257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на зазначені норми суд дійшов висновку про нескладність справи та розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статтями 12, 77, 160, 161, 241, 243, 256, 257, 260, 261, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області (92801, Луганська область, смт.Біловодськ, вул.Центральна, 77) до Державного підприємства Новоолександрівський кінний завод №64 (93401, Луганська область, м.Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, 72) про стягнення витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (викликом) сторін.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня відкриття провадження у справі надіслати суду: відзив на позовну заяву, всі матеріали, що були або мали бути взяті до уваги при прийнятті рішень, вчинення дій, щодо яких подано позов.

До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Справа розглядатиметься суддею Ірметовою О.В. одноособово.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки ://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов`язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Луганський окружний адміністративний суд.

СуддяО.В. Ірметова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.01.2020
Оприлюднено03.01.2020
Номер документу86743508
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/5503/19

Ухвала від 09.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 01.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Рішення від 31.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 02.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні