Ухвала
від 04.10.2019 по справі 376/2550/19
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/2550/19

Номер провадження № 1-кс/376/633/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" жовтня 2019 р.

Слідчий суддя Сквирського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю прокурора Тетіївського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Сквирського районного суду Київської області клопотання заступника начальника СВ Сквирського ВП ГУНП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 , погодженого з прокурором про арешт майна за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019110300000270від 03 жовтня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч .1 ст. 286 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника СВ Сквирського ВП ГУНП в Київській області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Тетіївського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області, який призначений у даному кримінальному провадженні, про накладання арешту на автомобіль марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_2 , синього кольору, 2005 року випуску, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 належить ОСОБА_5 та загального напівпричипа Н/ПР-САМОСКИД-Е, марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_5 , сірого кольору, 2004 року випуску, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_6 належить ОСОБА_5 , посилаючись на те, що в провадженні СВ Тетіївського ВП Сквирського ВП ГУНП в Київській області перебуває кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019110300000270від 03 жовтня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч .1 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що 02.10.2019 року, близько 17 години, водій автомобіля марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », ОСОБА_6 , рухаючись із загальним напівпричепом марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 » по вул. Київська, що в с. Кашперівка, Тетіївського району, Київської області в напрямку м. Тетіїв, Київської області, здійснюючи маневр правого повороту на вул. Радгоспна в с. Кашперівка, не впорався із керуванням та допустив наїзд на бордюру, що призвело до перекидання вказаного автомобіля із загальним напівпричепом. Внаслідок ДТП пасажира автомобіля ОСОБА_7 було госпіталізовано до Тетіївської ЦРЛ з тілесними ушкодженнями.

За результатом огляду місця дорожньо-транспортної пригоди від 02.10.2019 року було вилучено автомобіль марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », синього кольору, 2005 року випуску та загальний напівпричіп марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », сірого кольору, 2004 року випуску, які знаходились на місці ДТП.

Згідно зі свідоцтвом про реєстрацію вищевказаного транспортного засобу, автомобіля марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 » та свідоцтвом про реєстрацію загального напівпричепа марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 » вони належать ОСОБА_5 , який зареєстрований, за адресою: АДРЕСА_1 .

Автомобіль марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », синього кольору, 2005 року випуску та загальний напівпричіп марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », сірого кольору, 2004 року випуску у відповідності до ст. 98 КПК України, визнано речовими доказами у даному кримінальному провадженні.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Відповідно до ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 107 КПК України під час розгляду клопотання здійснювалося фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів.

Суд, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора, вважає, що клопотання заступника начальника СВ Сквирського ВП ГУНП в Київській області підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Судом було встановлено, що в провадженні СВ Тетіївського ВП Сквирського ВП ГУНП в Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019110300000270від 03 жовтня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

02 жовтня 2019 року у с. Кашперівка, Тетіївського району, Київської області відбулася дорожньо транспортна пригода за участю автомобіля марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », синього кольору, 2005 року випуску та загального напівпричепа марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », сірого кольору, 2004 року випуску внаслідок чого, пасажира вищевказаного автомобіля ОСОБА_7 було госпіталізовано до Тетіївської ЦРЛ з тілесними ушкодженнями.

Того ж дня було проведено огляд місця події, в ході якого з місця події було вилучено автомобіль марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », синього кольору, 2005 року випуску та загальний напівпричіп марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », сірого кольору, 2004 року випуску, які згідно свідоцтвам про реєстрацію транспортних засобів серії НОМЕР_3 та НОМЕР_6 належать - ОСОБА_5 .

03 жовтня 2019 року слідчим СВ Тетіївського ВП Сквирського ВП ГУНП в Київській області було винесено постанову про визнання автомобіля марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », синього кольору, 2005 року випуску та загального напівпричепа марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », сірого кольору, 2004 року випуску, які згідно свідоцтвам про реєстрацію транспортних засобів серії НОМЕР_3 та НОМЕР_6 належать - ОСОБА_5 речовими доказоми.

Згідно п.3ч.1ст.171КПК Українидо матеріалів клопотання додані документи, що підтверджують право власності на майно, що належить арештувати, а саме свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_7 .

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Відповідно до п.п. 1, 4 ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Згідно ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Враховуючи те, що вилучені 02 жовтня 2019 року під час огляду місця події автомобіль марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », синього кольору, 2005 року випуску та загальний напівпричіп марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », сірого кольору, 2004 року випуску, які згідно свідоцтвам про реєстрацію транспортних засобів серії НОМЕР_3 та НОМЕР_6 належать - ОСОБА_5 , можуть бути використані як докази фактів чи обставин, які встановлюються під час досудового розслідування та судового розгляду, запобіганню можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі чи відчуження, наявна необхідність накладенні на нього арешту.

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст. 40, 167, 170, 171, 173 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника СВ Сквирського ВП ГУНП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 , про накладення арешту задовольнити.

Накласти арешт на автомобіль марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_2 , синього кольору, 2005 року випуску, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 належить ОСОБА_5 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Накласти арешт на загальний напівпричіп Н/ПР-САМОСКИД-Е, марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_5 , сірого кольору, 2004 року випуску, який згідно свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_6 належить ОСОБА_5 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити місцем зберігання автомобіля марки «DAF», модель «XF 95.480», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_1 », номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_2 , синього кольору, 2005 року випуску, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_3 та загального напівпричепа Н/ПР-САМОСКИД- НОМЕР_8 , марки «BODEX», модель «KIS 33», реєстраційний номер (д.н.з.) « НОМЕР_4 », номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_5 , сірого кольору, 2004 року випуску, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_6 , які належать - ОСОБА_5 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 територію Товариства з обмеженою відповідальністю «Призма - 14» (Код ЄДРПОУ 31200837), шо розташоване по вул. Богдана Хмельницького, 30 в с. Кашперівка, Тетіївського району, Київської області

Заборонити будь-яким чином розпоряджатися вказаним рухомим майном.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСквирський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення04.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу86758803
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —376/2550/19

Ухвала від 04.10.2019

Кримінальне

Сквирський районний суд Київської області

Віговський С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні