Ухвала
від 27.12.2019 по справі 757/66900/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/66900/19-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 грудня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, що поширює свою діяльність на м. Київ прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

27.12.2019 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, що поширює свою діяльність на м. Київ прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою знаходження ТОВ «Інформаційні технології та інформаційна безпека», що розташоване за адресою: місто Київ, вул. Кирилівська, 121а.

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Першим слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, що розташовано у місті Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019100000000894 від 12.07.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами Державного центру кіберзахисту Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України (код ЄДРПОУ 36947982, скорочена назва ДЦКЗ Держспецзв`язку, юр. адреса: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, буд. 83Б) та іншими посадовими особами суб`єктів підприємницької діяльності за підтримки представників Cisco в Україні та керівництва Ради Національної безпеки і оборони України, організовано протиправну схему по розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення публічних закупівель за державні кошти.

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження № 62019100000000894 від 12.07.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, 27.11.2019 року отримано ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва (№757/62176/19-к) про надання дозволу на проведення обшуку за адресою знаходження ТОВ «Інформаційні технології та інформаційна безпека», у приміщенні за адресою: місто Київ, вул. Новокостянтинівська, 2а.

23.12.2019 року виконуючий ухвалу суду встановлено, що ТОВ «Інформаційні технології та інформаційна безпека» змінило адресу знаходження.

Того ж дня, 23.12.2019 року встановлено, що ТОВ «Інформаційні технології та інформаційна безпека» знаходиться за адресою: місто Київ, вул. Кирилівська, 121а.

Станом 10 год. 23.12.2019 року службовим особам ТОВ «Інформаційні технології та інформаційна безпека» стало відомо про намір проведення санкціонованого обшуку та вилучення відповідного майна, що перебуває в їх володінні і має значення речового доказу у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим почала існувати реальна загроза знищення вказаного майна.

Враховуючи викладене прокурором прийнято рішення увійти до приміщення за адресою: місто Київ, вул. Кирилівська, 121а, до постановлення ухвали слідчого судді з метою проведення невідкладного обшуку адресою знаходження ТОВ «Інформаційні технології та інформаційна безпека» з метою врятування майна, що має значення речових доказів.

В ході проведення обшуку приміщення, що розташовано на шостому та сьомому поверхах нежитлової будівлі, що розташована за адресою: місто Київ, вул. Кирилівська, 121а виявлено та вилучено речі та документи.

Зазначені документи мають значення доказів у кримінальному провадженні № 62019100000000894 від 12.07.2019 року та визнані речовими доказами.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності нежитлове приміщення, що розташоване за адресою: місто Київ, вул. Кирилівська, 121-А належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Ростекс» (ЄДРПОУ 3168205).

Враховуючи викладене виникла необхідність у наданні дозволу на проведення обшуку за вказаною адресою.

Під час судового засідання прокурор підтримав клопотання з викладених в ньому підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали клопотання, дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання, оскільки прокурором в клопотанні та в судовому засіданні не вказано конкретно, де саме було проведено обшук, в яких саме приміщеннях за вказаною адресою ним було проведено обшук. Крім цього, прокурором не надано доказів, що право власності на нежитлове приміщення, що розташоване за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, 121-А належить ТОВ «Ростекс», та що зазначене приміщення використовується саме ТОВ «Інформаційні технології та інформаційна безпека», та щодо наявності невідкладних випадків для проведення обшуку, визначених ч. 3 ст. 233 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. 234, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, що поширює свою діяльність на м. Київ прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.12.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу86760251
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/66900/19-к

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні