Ухвала
від 03.01.2020 по справі 521/21628/19
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/21628/19

Провадження № 2/521/1549/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03 січня 2020 року місто Одеса

Суддя Малиновського районного суду м. Одеси Гуревський В.К., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , до Кредитної спілки Ощадне кредитне товариство , місцезнаходження за адресою: 65078, м. Одеса, вул. Космон6автів, буд. 32-а, за участю третьої особи: Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, місцезнаходження за адресою: 65009, м. Одеса, вул. Черняховського, буд. 6, про визнання недійсним рішення загальних зборів, -

В С Т А Н О В И В:

До Малиновського районного суду м. Одеси звернулась з позовом ОСОБА_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , до Кредитної спілки Ощадне кредитне товариство , місцезнаходження за адресою: 65078, м. Одеса, вул. Космон6автів, буд. 32-а, за участю третьої особи: Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, місцезнаходження за адресою: 65009, м. Одеса, вул. Черняховського, буд. 6, в якому просила визнати недійсним та скасувати рішення та протокол установчих зборів засновників про створення Кредитної спілки Ощадне кредитне товариство (код ЄДРПОУ 36156274, місцезнаходження: 65078, м. Одеса, вул. Космонавтів 32а) в частині включення до складу засновників, ОСОБА_1 та прийняття від її імені рішень з моменту підписання протоколу .Виключити ОСОБА_1 паспорт серії НОМЕР_1 , виданий 14 червня 2004 року Біляївським РВ УМВС України в Одеській області, ІПН НОМЕР_2 , зі складу учасників (засновників) Кредитної спілки Ощадне кредитне товариство (код ЄДРПОУ 36156274, місцезнаходження: 65078, м. Одеса, вул. Космонавтів 32а), обґрунтовуючи свої вимоги таким.

Після телефонної розмови з представником АТ КБ Ощадбанк 18 листопада 2019 року ОСОБА_1 стало відомо, що вона включена до складу членів Кредитної спілки Ощадне кредитне товариство , заснованої 13 жовтня 2008 року. Позивач перевірила дану інформацію, отримавши безкоштовний витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і впевнилась, що вона дійсно входить до переліку засновників (учасників) юридичної особи - КС Ощадне кредитне товариство . Згідно даного Витягу - дата державної реєстрації, дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про включення до Єдиного державного реєстру відомостей про юридичну особу КС Кредитне ощадне товариство 13 жовтня 2008 року, номер запису: 1 556 102 0000 033689. Позивач намагалась знайти будь-які відомості щодо діяльності вказаної кредитної спілки: - Була за адресою місцезнаходження: АДРЕСА_2 ; - звернулась до Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради із заявою про видачу їй копії статуту Кредитної спілки Ощадне кредитне товариство . За адресою, зазначеною у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Кредитна спілка Ощадне кредитне товариство не знаходиться та ніколи не знаходилась. 03 грудня 2019 року позивачем отримано копію статуту Кредитної спілки Ощадне кредитне товариство . Позивач не тільки не надавала згоди на вступ до даної кредитної спілки, а й взагалі до 18 листопада 2019 року не знала що є її учасником, також не була присутньою на установчих зборах членів КС Ощадне кредитне товариство при вирішення питання про заснування даної спілки, затвердження її статуту тощо. Позивач жодної заяви про вступ до кредитної спілки не писала та не подавала, своє право на подання такої заяви нікому не делегувала, не сплачувала також і вступний та обов`язковий пайові внески. Згідно списку учасників кредитної спілки розмір її внеску до статутного фонду зазначено - 0,00 грн. Тобто, позивача незаконно була внесена до списку учасників керівництвом спілки, використовуючи особисті дані, чим порушено її права, закріплені статтею 36 Конституції України, у зв`язку із чим звертається до суду із захистом своїх прав та просить виключити її зі списку засновників КС Ощадне кредитне товариство .

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу. Якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження зі стадії підготовчого судового засідання.

Керуючись ст. ст. 19, 28, 175, 177, 187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , до Кредитної спілки Ощадне кредитне товариство , місцезнаходження за адресою: 65078, м. Одеса, вул. Космон6автів, буд. 32-а, за участю третьої особи: Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, місцезнаходження за адресою: 65009, м. Одеса, вул. Черняховського, буд. 6, про визнання недійсним рішення загальних зборів.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 20 лютого 2020 року о 11 годині 00 хвилин в залі судових засідань № 218 в приміщенні Малиновського районного суду м. Одеси.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ml.od.court.gov.ua/sud1519/gromadyanam/csz/ .

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам .

Ухвала може бути оскаржена лише в частині недотримання підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду через Малиновський районний суд м. Одеси протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає .

Суддя: Гуревський В.К.

Дата ухвалення рішення03.01.2020
Оприлюднено08.01.2020
Номер документу86761397
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення загальних зборів

Судовий реєстр по справі —521/21628/19

Рішення від 24.03.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 20.02.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 03.01.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні