Ухвала
від 22.10.2019 по справі 757/55995/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/55995/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 жовтня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва

ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В:

22.10.2019 до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України, ОСОБА_4 , . про надання тимчасового доступу до речей та документів.

В обґрунтування клопотання зазначено, що в провадженні Головного слідчого управління Національної поліції України знаходяться матеріали досудового розслідування №12018100000001077 від 12.11.2018, за фактом зловживання посадовими особами уповноважених державних та контролюючих органів своїм службовим становищем, які всупереч інтересам служби, вимогам чинного законодавства, неправомірно реєструють та видають суб`єктам господарювання - забудовникам на території міста Києва дозвільні документи на проведення будівельних робіт, а забудовники в подальшому, також зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно зводять об`єкти нерухомості, що спричиняло тяжкі наслідки для охоронюваних законом прав, свобод та інтересам громадян, державним інтересам та інтересам юридичних осіб, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Встановлено, що до СУГУ НПу м. Києві надійшла заява щодо зловживання службовим становищем посадовими особами уповноважених контролюючих органів ( ІНФОРМАЦІЯ_1 та її структурні підрозділи, ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , органів Держгеокадастру, тощо), органів державної влади та зловживання повноваженнями юридичними особами приватного права, які з метою отримання неправомірної вигоди, всупереч інтересам служби та юридичних осіб, вимогам чинного законодавства реєструють та видають і використовують дозвільні документи на проведення будівельних робіт на території міста Києва, де в подальшому незаконно зводяться будинки при цьому знищуються об`єкти соціальної сфери, культури, освіти і комунальної власності або проводиться будівництво без необхідного пакету дозвільних документів, ще призводить до появи довгобудів, або здійснюється це в тих місцях, де це робити категорично заборонено (багатоповерхове будівництво на землях садибної забудови при аеродромних територіях), з порушенням вимог законодавства щодо дотримання вимог цільового призначення землі та Генерального плану міста Києва, без погодження органів, які відповідають за охорону пам`яток культури, Мінкультури, порушуючи всі норми охорони природних та історичних заповідних зон, без відведення земельних ділянок або проведенням робіт сторонніми суб`єктами господарювання, не мають відношення до об`єктів будівництва, чи здійснюють забудову промзон, рекреаційних та зелених зон, лісопарків, земель сільськогосподарського призначення, що спричинило тяжкі наслідки для охоронюваним законом правам, свободам та інтересам громадян, державним інтересам та інтересам громадян, державним інтересам та інтересам юридичних осіб.

Слідчий вказує, що при розслідуванні даного кримінального правопорушення виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, шляхом вилучення їх належним чином завірених копій, які знаходяться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , а саме: інформацію та належним чином завірені копії підтверджувальних документів щодо законності виділення земельних ділянок, проведення та погодження проведення будівельних робіт на них по об`єкту «Будівництво торгово-розважального і спортивно-оздоровчого комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками з вбудовано-прибудованими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_2 » зокрема:

правові підстави проведення будівельних робіт, дозвільних документів на початок виконання підготовчих та будівельних робіт за вказаною адресою, додатків до них, їх скасування та документів, підтверджуючих кожен пункт відображений у вказаних документах, погодження в частині визначення максимальної відмітки висоти об`єкта будівництва Міноборони України, Укравіатрансу та Украероруху, містобудівний розрахунок, містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, рішення містобудівної ради, листи погодження, проектно-кошторисної та виконавчої первинної та з подальшими змінами і доповненнями документації на проведення будівельних робіт на зазначених земельних ділянках, у т.ч. техніко-економічне обґрунтування, техніко- економічний розрахунок, проект, ескізний проект, робочий проект, робочу документацію, інформацію про проведені експертизи проекту будівництва або внесення змін до проекту та проходження повторних або додаткових експертиз, експертиз коригування проекту, результати їх розгляду, прийняті рішення, видані висновки з додатками, перелік та контактні дані посадових осіб забудовників, замовника, генпідрядника, підрядників, субпідрядників, осіб відповідальних за авторський і технічний нагляд, наказів, інших документів щодо призначення осіб, які виконували, виконують технічний та авторський нагляд, актів, журналів, іншої документації щодо проведення технічного та авторського нагляду на об`єкті будівництва та їх кваліфікаційних сертифікатів, зазначивши окремо строк їх дії та інформацію про продовження строку дії, контрактів (договорів) на виконання робіт щодо цієї адреси з замовником,підрядними, субпідрядними організаціями, авторським та технічним наглядом, додаткові угоди до них, фінансово бухгалтерські документи про перерахування коштів по договорам, актів виконаних робіт, податкових накладних за період взаємовідносин, у т.ч. за формою додатку № 5 та виписок з розрахункових рахунків щодо проведених перерахувань, установчих та реєстраційних документів (статут, довідки з ЄДРПОУ, свідоцтво про державну реєстрацію) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та підприємств, які здійснювали проектування для будівництва об`єктів на АДРЕСА_2 , кадастрові номера: 8000000000:79:293:0013, 8000000000:79:293:0014, 8000000000: 79:293:0015, 8000000000:79:293:0016 та 8000000000:79:293:0017, перелік та контактні дані керівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », як проектантів, починаючи з моменту виконання робіт по проектуванню та до теперішнього часу, наказів про призначення на посади керівників та їх посадових інструкцій і витягів зі Статуту керівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »,як проектантів, починаючи з моменту виконання робіт по проектуванню та до теперішнього часу з одночасним наданням актів прийому-передачі документації щодо об`єкта будівництва за вказаною адресою та щодо господарської діяльності об`єкта між кожним наступним керівником та попереднім.

Підставами вважати, що документи перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) є те, що слідчим 30.07.2019 за вих.№19721(7)-24/2/2-2019 до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) направлено запит про надання інформації та належним чином завірені копії документів щодо законності виділення земельних ділянок, проведення та погодження проведення будівельних робіт на них по об`єкту «Будівництво торгово-розважального і спортивно-оздоровчого комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками з вбудовано-прибудованими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_2 ».

09.09.2019 до ГСУ НП України за вих. №384-19 від 28.08.2019 від директора

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ОСОБА_5 надійшов лист про те, що запитувана інформація містить комерційні дані товариства і персональні дані його співробітників, з об`єктивних причин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » не може надати відповідну інформацію на такий запит.

В ходідосудового розслідуваннявиникла необхідністьу отриманнітимчасового доступудо речейі документів, які знаходяться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за юридичною адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися. Слідчий подав до суду заяву про розгляд вказаного клопотання у його відсутність клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст.163КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4 ст.107КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах та документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання частково, оскільки слідчим не зазначено до яких саме речей і документів, окрім зазначених в клопотанні, він просить надати тимчасовий доступ.

На підставі викладеного, керуючись ст. 131, 132, 159-160, 161164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України підполковнику поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України підполковнику поліції ОСОБА_6 , слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому слідчої групи Головного слідчого управління Національної поліції України капітану поліції ОСОБА_8 у кримінальному провадженні №12018100000001077 від 12.11.2018, на тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій, що містять охоронювану законом таємницю, які знаходяться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , а саме: інформацію та належним чином завірені копії підтверджувальних документів щодо законності виділення земельних ділянок, проведення та погодження проведення будівельних робіт на них по об`єкту «Будівництво торгово-розважального і спортивно-оздоровчого комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками з вбудовано-прибудованими приміщеннями за адресою: АДРЕСА_2 » зокрема:

-правові підстави проведення будівельних робіт;

-дозвільних документів на початок виконання підготовчих та будівельних робіт за вказаною адресою, додатків до них, їх скасування та документів, підтверджуючих кожен пункт відображений у вказаних документах;

-погодження в частині визначення максимальної відмітки висоти об`єкта будівництва Міноборони України, Укравіатрансу та Украероруху;

-містобудівний розрахунок, містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, рішення містобудівної ради, листи погодження;

-проектно-кошторисної та виконавчої первинної та з подальшими змінами і

доповненнями документації на проведення будівельних робіт на зазначених

земельних ділянках, у т.ч. техніко-економічне обґрунтування, техніко-економічний розрахунок, проект, ескізний проект, робочий проект, робочу документацію;

-інформацію про проведені експертизи проекту будівництва або внесення змін до проекту та проходження повторних або додаткових експертиз, експертиз коригування проекту, результати їх розгляду, прийняті рішення, видані висновки з додатками;

-перелік та контактні дані посадових осіб забудовників, замовника, генпідрядника, підрядників, субпідрядників, осіб відповідальних за авторський і технічний нагляд;

-наказів, інших документів щодо призначення осіб, які виконували, виконують технічний та авторський нагляд, актів, журналів, іншої документації щодо проведення технічного та авторського нагляду на об`єкті будівництва та їх кваліфікаційних сертифікатів, зазначивши окремо строк їх дії та інформацію про продовження строку дії;

-контрактів (договорів) на виконання робіт щодо цієї адреси з замовником, підрядними, субпідрядними організаціями, авторським та технічним наглядом, додаткові угоди до них, фінансово бухгалтерські документи про перерахування коштів по договорам, актів виконаних робіт, податкових накладних за період взаємовідносин, у т.ч. за формою додатку № 5 та виписок з розрахункових рахунків щодо проведених перерахувань;

-установчих та реєстраційних документів (статут, довідки з ЄДРПОУ, свідоцтво про державну реєстрацію) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та підприємств, які здійснювали проектування для будівництва об`єктів на АДРЕСА_2 , кадастрові номера 8000000000:79:293:0013, 8000000000:79:293:0014, 8000000000:79:293:0015, 8000000000:79:293:0016 та 8000000000:79:293:0017;

-перелік та контактні дані керівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », як проектантів, починаючи з моменту виконання робіт по проектуванню та до теперішнього часу;

-наказів про призначення на посади керівників та їх посадових інструкцій і витягів зі Статуту керівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », як проектантів, починаючи з моменту з моменту виконання робіт по проектуванню та до теперішнього часу з одночасним наданням актів прийому-передачі документації щодо об`єкта будівництва за вказаною адресою та щодо господарської діяльності об`єкта між

кожним наступним керівником та попереднім.

В задоволенні іншої частини клопотання відмовити.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник № 1 - у матеріалах судового провадження № 757/55995/19-к; примірник № 2 та завірені копії ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.10.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу86775657
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/55995/19-к

Ухвала від 22.10.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні