Ухвала
від 08.01.2020 по справі 917/2109/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

08.01.20 Справа № 917/2109/19

Суддя господарського суду Полтавської області Ореховська О.О. , після виходу з відпустки, при секретарі судового засідання Кобець Н.С. розглянувши матеріали

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Річен Груп" , вул. Дмитра Коряка, буд. 3, офіс 717, м. Полтава, Полтавська область , код ЄДРПОУ 40886947

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Річен Груп" ( код ЄДРПОУ 40886947) звернулося до господарського суду Полтавської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство ( вх. № 2410/19 від 06.12.2019 р.) .

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 11.12.2019р. зазначену заяву залишено без руху, встановлено заявнику строк - 5 днів з дня вручення цієї ухвали суду на усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Річен Груп", встановлено заявнику спосіб усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство шляхом надання:

- доказів авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень;

- відомості про всі рахунки, відкриті в банківських установах;

- документальних доказів наявності майна, достатнього для покриття витрат , пов"язаних з провадженням у справі.

Ухвала господарського суду Полтавської області від 11.12.2019 р. у справі № 917/2109/19 про залишення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Річен Груп" без руху направлена заявнику за адресою вказаною в тексті заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство - вул. Дмитра Коряка, буд. 3, офіс 717, м. Полтава. Вказане місцезнаходження заявника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Річен Груп" співпадає з даними Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань ( № 1005762525 від 19.09.2019 р., який залучено до заяви).

Ухвала суду від 11.12.2019 р. та конверт повернуті до господарського суду Полтавської області поштовим відділенням із довідкою від 21.12.2019 р. та відміткою про причини повернення " інші причини, що не дали змоги виконати обов"язки щодо пересилання поштового відправлення".

При цьому, за висновками суду, заявник вважається належним чином повідомленим про строки та спосіб усунення недоліків заяви , виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 12 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до вимог ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства до заяви боржника про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються , зокрема, докази

авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень, відомості про всі рахунки, відкриті в банківських установах, документальні докази наявності майна, достатнього для покриття витрат , пов"язаних з провадженням у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 37 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Кодексу.

Відповідно до ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Згідно ч.4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Порядок вручення судових рішень ( одним із видів якого є ухвали суду) встановлені статтею 242 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

За приписами частини 1 статті 7 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб, громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

Так, з метою повідомлення заявника про строки та спосіб усунення недоліків заяви, на виконання приписів Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду від 11.12.2019 р. про залишення заяви без руху була направлена судом рекомендованим листом з повідомленнями про вручення на адресу місцезнаходження заявника , зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме: вул. Дмитра Коряка, буд. 3, офіс 717, м. Полтава.

Ухвала суду від 11.12.2019 р. та конверт були повернуті до суду відділенням поштового зв`язку із довідкою від 21.12.2019 р. з відміткою інші причини, що не дали змоги виконанти обов"язки щодо пересилання поштового відправлення .

Відтак, в силу положення пункту 5 частини 6 статті 242 ГПК України, день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про невручення копії судового рішення за адресою місцезнаходження відповідача, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, вважається днем вручення відповідачу ухвали суду .

У даному випаду судом також враховано, що за приписами частини 2 статті 2 Закону України Про доступ до судових рішень усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 3 Закону України Про доступ до судових рішень для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. Єдиний державний реєстр судових рішень - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч. 1 ст. 4 Закону України Про доступ до судових рішень ).

Враховуючи наведене, господарський суд зазначає, що заявник не був позбавлений права та можливості ознайомитись, зокрема, з ухвалою про залишення заяви без руху в Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Отже, приймаючи до уваги те , що заявником у встановлений судом строк не усунуто недоліки заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, суд доходить висновку, що зазначену заяву слід повернути заявнику.

Заява про участь у справі про банкрутство арбітражного керуючого Мудрика Івана Владиславовича , з огляду на повернення без розгляду заяви про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Річен Груп" , підлягає залишенню без розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 34, 37 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 174,234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Річен Груп" ( код ЄДРПОУ 40886947) про відкриття провадження у справі про банкрутство ( вх. № 2410/19 від 06.12.2019 р.) повернути без розгляду.

2. Залишити без розгляду заяву про участь у справі про банкрутство арбітражного керуючого Мудрика І.В..

3. Копію цієї ухвали надіслати заявнику, арбітражному керуючому Мудрику І.В..

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Повний текст ухвали складено 08.01.2020 р.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Схі?дного апеляці?йного господа?рського суду в порядку та строки визначені ст. ст. 255, 256 ГПК України.

Суддя О.О. Ореховська

Дата ухвалення рішення08.01.2020
Оприлюднено09.01.2020
Номер документу86777447
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —917/2109/19

Ухвала від 08.01.2020

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 11.12.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні