Ухвала
від 09.01.2020 по справі 927/878/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

09 січня 2020 року м. Чернігівсправа № 927/878/19

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В., розглянувши матеріали справи:

за заявою голови ліквідаційної комісії боржника

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач",

вул. Гетьмана Полуботка, 7, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 41851585

предмет спору: про відкриття провадження у справі про банкрутство

Учасники справи не з`явились.

Головою ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач" подана заява про відкриття провадження у справі про банкрутство на підставі ст. 11, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду від 17 жовтня 2019 року вказана вище заява була прийнята до розгляду з призначенням підготовчого засідання.

Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України було визначено арбітражного керуючого Пісну Дарію Володимирівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №1859 від 02 лютого 2018 року, адреса для листування: 01033, м. Київ, а/с - 145, м. Київ, вул. Ямська буд.41, оф.5, адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 18 жовтня 2019 року відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач" (код ЄДРПОУ 41851585), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначено розгляд справи на 28 жовтня 2019 року.

28 жовтня 2019 року на електронну адресу суду від арбітражного керуючого Пісної Д.В. надійшла заява, підписана електронним цифровим підписом, про участь у даній справі (від 25 жовтня 2019 року №01-34/35).

Крім того, 28 жовтня 2019 року від арбітражного керуючого Вихор Ю.С. надійшла заява (від 25 жовтня 2019 року вих. №01-09/36) про призначення її ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач".

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 28 жовтня 2019 року визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач" (вул. Гетьмана Полуботка,7, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 41851585), з наслідками, передбаченими ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства; відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 12 місяців; ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Вихор Юлію Сергіївну ( АДРЕСА_1 , свідоцтво №530 від 15.03.13, РНОКПП НОМЕР_1 ); у призначенні ліквідатором арбітражного керуючого Пісної Д.В. відмовлено; оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач" відповідно до ч. 3 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, зобов`язано ліквідатора виконати дії, передбачені розділом ІV Кодексу України з процедур банкрутства, та подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс після завершення всіх розрахунків з кредиторами.

Не погоджуючись з зазначеною вище постановою, арбітражний керуючий Пісна Д.В. звернулася до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просила суд скасувати постанову Господарського суду Чернігівської області від 28 жовтня 2019 року в частині призначення ліквідатором арбітражного керуючого Вихор Юлії Сергіївни та ухвалити нове рішення, яким призначити арбітражного керуючого Пісну Дарію Володимирівну ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач".

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 27 листопада 2019 року прийнято заяву Державної податкової служби у Чернігівській області про визнання кредиторських вимог до банкрута; вирішення питання щодо призначення судового засідання з розгляду заяви Державної податкової служби у Чернігівській області про визнання кредиторських вимог до банкрута відкладено до повернення матеріалів справи №927/878/19 до Господарського суду Чернігівської області.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 03 грудня 2019 року апеляційну скаргу арбітражного керуючого Пісної Дарії Володимирівни на постанову Господарського суду Чернігівської області від 28 жовтня 2019 року у справі №927/878/19 задоволено частково; постанову Господарського суду Чернігівської області від 28 жовтня 2019 року у справі №927/878/19 скасовано; матеріали справи №927/878/19 повернуто до Господарського суду Чернігівської області для розгляду по суті.

Згідно розпорядження №02-01/75/19 від 16 грудня 2019 року "Щодо призначення повторного автоматизованого розподілу справи №927/878/19" призначено повторний автоматизований розподіл судової справи №927/878/19.

Автоматизованою системою документообігу Господарського суду Чернігівської області 16 грудня 2019 року справу №927/878/19 передано на розгляд судді Белову С.В.

21 жовтня 2019 року введено в дію Кодекс України з процедур банкрутства, який набрав чинності 21 квітня 2019 року.

Згідно частини другої Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано таким, що втратив чинність, зокрема, Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (ВВР України, 1992 р., №31 із наступними змінами).

Частиною четвертою Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу. Реалізація майна боржника здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу, крім майна боржника, оголошення про продаж якого опубліковане до дня введення в дію цього Кодексу. У разі не продажу такого майна його подальша реалізація здійснюється відповідно до вимог цього Кодексу.

Враховуючи наведене, подальший розгляд даної справи здійснюється відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

У відповідності до ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

На виконання вимог Кодексу України з процедур банкрутства, Господарський судом Чернігівської області 17 грудня 2019 року було здійснено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

У відповідь на запит суду, автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України 17 грудня 2019 року визначено арбітражних керуючих:

1.Ушач Юрій Володимирович;

2. Іванюк Олександр Миколайович ;

3. Буртовий Микола Васильович .

18 грудня 2019 року на адресу господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича про згоду на призначення у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач".

Частиною 2 статті 28 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що в ухвалі про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд пропонує трьом визначеним шляхом автоматизованого відбору арбітражним керуючим подати заяву про участь у цій справі.

Так, ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 18 грудня 2019 року прийнято до розгляду справу №927/878/19 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач" (код 41851585); призначено розгляд справи на 09 січня 2020 року; зобов`язано арбітражних керуючих визначених автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України подати заяви про участь у цій справі.

Приймаючи постанову від 03 грудня 2019 року у даній справі Північний апеляційний господарський суд зауважив, що КзПБ не передбачає спрощеного порядку провадження у справах про банкрутство юридичних осіб, який був передбачений ч.3 ст.7 Закону про банкрутство, а також не передбачає особливостей банкрутства боржника, що ліквідується власником. З огляду на те, що Закон про банкрутство втратив чинність з введенням в дію КзПБ, Північний апеляційний господарський суд зауважив, що подальше провадження у даній справі має здійснюватися за правилами КзПБ в загальному порядку для юридичних осіб , тобто з застосуванням процедури розпорядження майном з подальшим переходом до процедури санації чи ліквідації (ст. 6, 44, 49, 57, 58 КзПБ). Крім того, Північний апеляційний господарський суд у постанові від 03 грудня 2019 року зазначив про те, що оскільки розгляд даної справи відбуватиметься за загальною процедурою для юридичних осіб, то місцевим господарським судом буде призначено розпорядника майна у порядку визначеному КзПБ.

Суд зазначає, що перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство та ознак неплатоспроможності боржника була здійснена в судовому засіданні 18 жовтня 2019 року, за результатами якої було відкрито провадження у цій справі за нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", чинного на той момент.

Згідно ч. 5 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами розгляду заяви про відкриття провадження у справі та відзиву боржника господарський суд постановляє ухвалу, зокрема, про відкриття провадження у справі.

За приписами ч. 8 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства відкриваючи провадження у справі про банкрутство, судом вводиться процедура розпорядження майном та призначається розпорядник майна.

Як вже було зазначено вище, автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України 17 грудня 2019 року визначено арбітражних керуючих: 1.Ушач Юрій Володимирович; 2. Іванюк Олександр Миколайович ; 3. Буртовий Микола Васильович .

18 грудня 2019 року на адресу господарського суду надійшла заява арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича про згоду на призначення у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач". Арбітражним керуючим Ушачем Юрієм Володимировичем надано суду копію свідоцтва №531 від 15 березня 2013 року про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого, копію договору СТД №3451954 страхування відповідальності арбітражного керуючого від 05 березня 2019 року, інформацію про кандидатуру арбітражного керуючого та копію свідоцтва про підвищення кваліфікації арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича.

Заяви від арбітражних керуючих Іванюка Олександра Миколайовича та Буртового Миколи Васильовича на адресу суду не надійшли.

У відповідності до ч.2 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства у разі якщо заява про участь у справі надійшла лише від одного арбітражного керуючого, господарський суд призначає таку особу розпорядником майна/керуючим реструктуризацією. У разі якщо заява про участь у справі надійшла від двох або трьох арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору, господарський суд призначає розпорядником майна/керуючим реструктуризацією особу, яка була першою визначена шляхом автоматизованого відбору.

Згідно ч.2 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника , яке не перебуває в заставі.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича, який був першим визначений шляхом автоматизованого відбору та від якого до суду надійшла заява на його участь у даній справі, суд встановив, що подана заява відповідає вимогам чинного законодавства, арбітражний керуючий не відноситься до категорії осіб, які не можуть бути призначені розпорядником майна у даній справі.

На підставі вищевикладеного, враховуючи, що провадження у даній справі вже відкрито та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне ввести процедуру розпорядження майном боржника та призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича (свідоцтво №531 від 15 березня 2013 року, адреса: вул. Шевченка, 42, оф. 105, м. Чернігів, 14035) та встановити розмір оплати послуг арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач" у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним своїх повноважень.

Враховуючи те, що голова ліквідаційної комісії ТОВ "Агровет Постач" звернувся до суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство на підставі ст. 11, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", що діяв на момент звернення, приписи якого не вимагали авансування заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду винагороди арбітражного керуючого, суд вважає за необхідне основну винагороду арбітражного керуючого сплачувати за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

З врахуванням вимог Кодексу України з процедур банкрутства щодо призначення розпорядника майна боржника, а також враховуючи, що арбітражними керуючими Пісною Д.В. та Вихор Ю.С. раніше були подані заяви про призначення їх ліквідатором у даній справі, суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні заяв, поданих арбітражними керуючими Пісною Д.В. та Вихор Ю.С. про призначення їх ліквідатором у даній справі.

З метою дотримання вимог ч. 9 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, суд оприлюднює повідомлення про відкриття провадження у справі боржника (офіційне оприлюднення).

Суд вважає за необхідне заяву ГУ ДПС у Чернігівській області з кредиторськими вимогами призначити до розгляду в попередньому судовому засіданні.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1.Відмовити в задоволенні заяв арбітражних керуючих Пісної Д.В. та Вихор Ю.С. про призначення ліквідатором у даній справі.

2.Ввести процедуру розпорядження майном боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач" (вул. Гетьмана Полуботка, 7, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 41851585).

3.Призначити розпорядником майна боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Постач" (вул. Гетьмана Полуботка, 7, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 41851585) арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича (свідоцтво №531 від 15 березня 2013 року, адреса: вул. Шевченка, 42, оф. 105, м. Чернігів, 14035, РНОКПП НОМЕР_2 ).

4.Встановити основну грошову винагороду розпоряднику майна арбітражному керуючому Ушачу Юрію Володимировичу у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна, за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

5.Оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство з метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України.

6.Встановити строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 28 лютого 2020 року.

7.Встановити строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 02 березня 2020 року.

8.Попередне засідання призначити на 04 березня 2020 року на 09:30 год у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал судових засідань № 302 .

9.Заяву ГУ ДПС у Чернігівській області з кредиторськими вимогами призначити до розгляду в попередньому судовому засіданні.

10.Копію даної ухвали надіслати: боржнику; розпоряднику майна Ушачу Ю.В. (вул. Шевченка, 42, оф. 105, м. Чернігів, 14035); голові ліквідаційної комісії боржника Кареті О.О. ( АДРЕСА_2 ); арбітражному керуючому Вихор Ю.С. ( АДРЕСА_1 ); арбітражному керуючому Пісна Д.В. (м. Київ, вул. Ямська буд.41, оф.5/3); ГУ ДПС у Чернігівській області (вул. Реміснича, 11, м.Чернігів, 14000); Деснянському ВДВС Чернігівського міського управління юстиції (14030, м. Чернігів, вул.Шевченка, 118); Деснянському районному суду м. Чернігова (пр.Перемоги, 141, м. Чернігів, 14038); Відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області (14005, м. Чернігів, проспект Миру, 49-а, к. 703); арбітражним керуючим визначеним автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України: Іванюку О.М. (а/с 707, м.Черкаси, 18003), Буртовому М.В. ( вул. Кудрявська, 11, м. Київ, 04053 ).

Ухвала складена та підписана 09 січня 2020 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням п.17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено10.01.2020
Номер документу86795880
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —927/878/19

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 10.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 15.06.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 09.06.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Постанова від 23.04.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 09.04.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 04.03.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 23.01.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 18.12.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні