Постанова
від 03.04.2007 по справі а5/093-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А5/093-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16тел. 230-31-77

ПОСТАНОВА

Іменем України

"03" квітня 2007 р.                                                                   Справа № А5/093-07

Господарський суд Київської області в складі судді Подоляка Ю.В., при секретарі Оксаковській М.А., розглянувши адміністративну справу

за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Богуславському районі, м. Богуслав

до

Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Побережківське”, с. Побережка, Богуславський район

про стягнення 438,72 грн.

за участю представників:

позивача:Омельченко Ю.М. - дов. від 14.02.2007р., № 39

відповідача:

не з'явились, про час і місце судового засідання повідомлені належним чином.

обставини справи:

Відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Богуславському районі (далі –позивач) заявлено адміністративний позов до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Побережківське” (далі –відповідач) про стягнення 438,72 грн. заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач, як платник обов'язкових страхових внесків, в порушення вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності”, несвоєчасно сплачував до відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України страхові внески, а відтак за ним рахується заборгованість в сумі  438,72 грн.

В судовому засіданні представник позивача повністю підтримав позовні вимоги, посилаючись на обставини викладені в позові.

Відповідач, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи в судове засідання не з'явився, відзиву на позовну заяву не надіслав, про причини неявки суд не повідомив.

Згідно з приписами частини 2 статі 128 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи.

Враховуючи те, що господарський суд повідомив сторони про розгляд справи належним чином відповідно до пункту 3.5.11 Інструкції з діловодства в господарських судах України, затвердженої наказом Голови Вищого господарського суду України від 10.12.2002р. №75, що підтверджується: журналом вихідної кореспонденції канцелярії господарського суду Київської області; відповідною відміткою на першому примірнику ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі, що міститься в матеріалах справи, повістками про виклик в судове засідання суд розглядає справу за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення представника позивача, присутнього у судовому засіданні, суд

встановив:

Відповідно до приписів статті 46 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності” Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України провадить збір та акумулювання страхових внесків, має автономну, незалежну від будь-якої іншої, систему фінансування.

Згідно зі статтею 45 названого Закону, роботодавець як страхувальник зобов'язаний своєчасно реєструватися у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду.

Відповідач, як платник обов'язкових страхових внесків, зареєстрований у Відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Богуславському районі Київської області. В порушення вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності”  відповідач упродовж 2006 року несвоєчасно та не в повному розмірі сплачував до відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків страхові внески, у зв'язку з чим за ним утворилась заборгованість в розмірі 438,72 грн.

Факт наявності заборгованості відповідача підтверджується розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за ІV квартал 2006 року, ксерокопія якої залучена до матеріалів справи. Згадана розрахункова відомість підписана керівником відповідача, скріплена печаткою підприємства та самостійно подана позивачеві. У рядку 30 цієї відомості зазначена недоїмка зі сплати страхових внесків у розмірі 438,72 грн.

Приписами частини 8 статті 47 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” передбачено, що страхувальник здійснює страховий внесок у Фонд соціального страхування від нещасних випадків у порядку і строки, які визначаються страховиком.

Таким чином, заборгованість відповідача зі сплати страхових внесків перед позивачем на час розгляду справи становить 438,72 грн. Доказів сплати зазначеної заборгованості на час вирішення спору відповідачем до суду не подано.   

За таких обставин та враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги про стягнення з відповідача заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в розмірі 438,72 грн. є доведеними, обґрунтованими, а відтак підлягають задоволенню.

Судові витрати розподіляються відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст. ст. 128, 158, 160 - 163, 167, п. 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд -

постановив:

 1. Позовні вимоги задовольнити.

 2. Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю „Побережківське” (09732, Київська область, Богуславський район, с. Побережка, код 33505209) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Богуславському районі Київської області (09700, Київська область, м. Богуслав, вул. Миколаївська, 28,  код 25885732) 438,72 грн. заборгованості зі сплати страхових внесків.

Дана постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляціне оскарження або апеляційної скарги в порядку, встановленому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за правилами, встановленими статтями  185-187 КАС України.

             Суддя                                                                                                  

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.04.2007
Оприлюднено29.08.2007
Номер документу867976
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а5/093-07

Постанова від 03.04.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Ухвала від 05.03.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні