Ухвала
від 09.01.2020 по справі 522/10731/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/10731/19

Провадження № 1-кс/522/272/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 січня 2020 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП Приморського ВП в місті Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Шевченківського ВП Приморського ВП в місті Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_2 за погодженням із прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, тобто можливості ознайомлення та вилучення завірених належним чином копій документів, які знаходятьсяу володінніІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме документів реєстраційної справи ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

До Одеської місцевої прокуратури № 3 надійшло звернення ОСОБА_3 про те, що посадові особи Приватного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » зловживають службовим становищем, незаконно заволоділи акціями, які належать працівникам « ІНФОРМАЦІЯ_2 », використовують приміщення кіностудії не за призначенням, здають павільйони в оренду під складські приміщення, використовують територію в якості паркінгу.

За даним фактом Одеською місцевою прокуратурою № 3 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016160000000597 від 29.07.2016, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.191, ст. 356 КК України, від 22.11.2019.

В ході проведення досудового розслідування встановлено підслідність по даному кримінальному провадженню за Шевченківським ВП Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області.

Також, з метою повного, всебічного, об`єктивного, неупередженого вирішення всіх поставлених питань у зверненні ОСОБА_3 , у ході досудового розслідування необхідно вилучити завірені належним чином копії реєстраційної справи ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Зазначені документи, як самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для повного, всебічного та об`єктивного дослідження обставин кримінального провадження, зокрема встановлення осіб, що причетні до вчинення вищезазначеного злочину.

Іншим способом, ніж отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів, отримати інформацію та документи, що мають доказове значення в даному кримінальному провадженні, неможливо.

Враховуючи викладене, а також те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи мають значення для встановлення істини по справі та знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливість отримання вказаних відомостей в інший спосіб.

У зв`язку з викладеним, у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, та можливості їх вилучення.

Слідчий в судове засідання не з`явився, хоча був повідомлений належним чином, в установленому законом порядку. Надав до суду заяву, згідно якої просить розглядати клопотання у його відсутність, вимоги, викладені у клопотанні просив задовольнити.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів повинні бути зазначені підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають чи можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Наявні у кримінальному провадженні матеріали дають достатні підстави вважати, що речі та документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 мають значення для кримінального провадження, оскільки іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Шевченківського ВП Приморського ВП в місті Одесі ГУ НП в Одеській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу, задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, тобто можливості ознайомлення та вилучення завірених належним чином копій документів, які знаходятьсяу володінніІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме документів реєстраційної справи ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Відповідальні особи ІНФОРМАЦІЯ_1 зобов`язані надати доступ та можливість вилучення слідчимСВШевченківського ВППриморського ВМв м.Одесі ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_2 та/або слідчими/прокурорами з групи слідчих/прокурорів у кримінальному провадженні зазначених документів.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

09.01.2020

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу86797875
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу

Судовий реєстр по справі —522/10731/19

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 15.12.2023

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 14.02.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 14.02.2022

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 21.12.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 21.12.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Постанова від 22.06.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 11.12.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні