Ухвала
від 09.01.2020 по справі 522/21717/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/21717/19

Провадження № 1-кс/522/301/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2020 року Слідчий суддя місцевого Приморського районного суду міста Одеси ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого 2 ВРКП СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 32019270000000056 від 16.10.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 205-1 ч. 1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

На адресу слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Одеській області, на підставі ст. 218 КПК України надійшли матеріали кримінального провадження №32019270000000056 від 16.10.2019, згідно яких, ухвалою Новозаводського районного суду м. Чернігова від 04.10.2019 зобов`язано СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області внести відомості до ЄРДР на підставі заяви ОСОБА_3 від 27.09.2019, згідно якої засновниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) вчинено кримінальне правопорушення , що містить ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України, а саме підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб підприємців.

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені досудовим розслідуванням особи внесли у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), завідомо неправдиві відомості щодо зміни місця знаходження юридичної особи, на підставі яких Державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 були внесені відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про зміну місця знаходження зазначеного підприємства.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_3 повідомив, що у вересні 2019 року йому, як засновнику та заступнику директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з відкритих джерел стало відомо, що за юридичною адресою зазначеного підприємства, а сама: АДРЕСА_1 , зареєстровано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », хочу власником земельної ділянки та нерухомого майна являється він особисто. Дозволів на реєстрацію підприємств за вказаною адресою нікому не давав, договорів оренди не укладав.

Разом з тим, під час досудового розслідування проведено огляд за адресою: АДРЕСА_1 , яким встановлено, що за вказаною вище адресою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) не знаходиться.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що згідно відомостей з ІС ДФС України «Податковий блок» 19.08.2019 Державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 внесено зміни до відомостей про юридичну особу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що не пов`язані зі змінами в установчих документах, зміна місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 .

Разом з тим, встановлено, що оригінали документів обліково-реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів та просить розглянути клопотання без його участі та участі осіб у володінні яких знаходяться інформація та документи, так як існує реальна загроза зміни або знищення оригіналів документів.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. У клопотання зазначаються: короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що міститься в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого 2 ВРКП СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати слідчомудругого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС вОдеській області ОСОБА_2 абоза постановою,дорученням слідчим,оперативним співробітникамструктурних підрозділівДФС Українитимчасовий доступта можливістьвилучення в ІНФОРМАЦІЯ_5 оригіналів документівобліково-реєстраційноїсправи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за період з моменту державної реєстрації по 17.12.2019 р.

Встановити строк дії ухвали протягом 1 (одного) місяця з дня її постановлення.

Ухвала підлягає оскарженню протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

09.01.2020

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу86797898
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —522/21717/19

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні