Рішення
від 08.01.2020 по справі 649/1394/19
ВЕЛИКОЛЕПЕТИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 649/1394/19

Провадження №2-о/649/4/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 січня 2020 року Великолепетиський районний суд Херсонської області у складі:

головуючого Соловйова В.В.

секретаря судового засідання Погорілої О.С.

за участю: заявника ОСОБА_1

представника заінтересованої особи Грушка Д.Д.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в смт. Велика Лепетиха цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Миколаївська сільська рада Великолепетиського району Херсонської області про встановлення факту, що має юридичне значення

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулася до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, мотивуючи свої вимоги тим, що 04 березня 2001 року їй Миколаївською сільською радою було видано Державний акт на право постійного користування землею IV-XC № 013553, на земельну ділянку загальною площею 1,97 га., розташовану на території Миколаївської сільської ради. Але при виготовленні вказаного правовстановлюючого документу було зроблено помилку у написанні її по-батькові та замість ОСОБА_1 було помилково вписано ОСОБА_1 . Заявник зазначила, що на даний час вона має намір отримати у власність вказану земельну ділянку, але через допущену помилку не може документально підтвердити факт належності їй вказаного правовстановлюючого документу. Також вона намагалася у позасудовому порядку вирішити це питання, але виправлення у Державних актах не допускаються. Встановлення даного факту необхідно для подальшого оформлення права власності на землю. Заявник просить суд встановити факт належності їй - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженці с. Козачки Лановецького району Тернопільської області, Державного акту на право постійного користування землею IV-XC № 013553, виданого 04 березня 2001 року на ім`я ОСОБА_1 Миколаївською сільською радою, зареєстрованого у Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за №58.

У підготовче засідання заявник ОСОБА_1 не з"явилася, але надала до суду заяву у якій зазначила, що заявлені вимоги підтримує, просить суд їх задовольнити, а справу розглянути у її відсутність.

Представник заінтересованої особи - Миколаївської сільської ради - Грушка Д.Д. у підготовче засідання не з"явилася, але надала до суду заяву у якій просить суд розгляд заяви ОСОБА_1 проводити у її відсутність, заявлені вимоги визнає.

Прийнявши відповідно до ст. 206 ЦПК України визнання представником заінтересованої особи заяви та вивчивши письмові матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України суди розглядають справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів осіб, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Судом встановлено, що на підставі рішення Миколаївської сільської ради народних депутатів Великолепетиського району Херсонської області від 29.12.1998 року №25 ОСОБА_1 передана у постійне користування земельна ділянка площею 1.97 га. для ведення особистого підсобного господарства, про що видано Державний акт на право постійного користування землею серії ІV-ХС №013553, який зареєстровано в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за №58.

Дійсно у Державному акті на право постійного користування землею серії ІV-ХС №013553, який видано ОСОБА_1 було допущено помилку у написанні її по-батькові, а саме: замість ОСОБА_1 невірно записано ОСОБА_1 , оскільки паспортом громадянина України НОМЕР_1 виданим Великолепетиським РВ УМВС України в Херсонській області 12.01.1998 року підтверджується, що вірне по-батькові заявника саме ОСОБА_1 .

Так, згідно із п. 4.1. Інструкції про заповнення бланків державних актів на право власності на земельну ділянку і на право постійного користування земельною ділянкою, затвердженою Наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 22.06.2009 року № 325, яка втратила чинність 15.10.2013 року, виправлення орфографічних або технічних помилок у бланку та державному акті не допускається, а тому ОСОБА_1 Миколаївською сільською радою було відмовлено у внесенні виправлень до Державного акту, що підтверджується відповідним листом сільської ради від 11.12.2019 року за № 287.

Встановлення факту належності правовстановлюючого документу на земельну ділянку необхідно для здійснення державної реєстрації речового права.

Враховуючи вищевикладене, судом встановлено факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженці с. Козачки Лановецького району Тернопільської області, Державного акту на право постійного користування землею IV-XC № 013553, виданого 04 березня 2001 року на ім`я ОСОБА_1 Миколаївською сільською радою, зареєстрованого у Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за №58, а тому заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 12, 200, 206, 265, 273, 315 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженці с. Козачки Лановецького району Тернопільської області, Державного акту на право постійного користування землею IV-XC № 013553, виданого 04 березня 2001 року на ім`я ОСОБА_1 Миколаївською сільською радою, зареєстрованого у Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за №58.

Заявник - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа - Миколаївська сільська рада, ЄДРПОУ 04401569, місце реєстрації юридичної особи вул. Миру 63 б, с. Миколаївка Великолепетиського району Херсонської області.

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Головуючий підпис

Дата ухвалення рішення08.01.2020
Оприлюднено11.01.2020
Номер документу86805245
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —649/1394/19

Рішення від 08.01.2020

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Соловйов В. В.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Соловйов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні