Ухвала
від 09.01.2020 по справі 405/18/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/18/20

1-кс/405/13/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2020 року слідчий суддяЛенінського районногосуду м.Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі судовогозасідання ОСОБА_2 ,за участю старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання, погоджене начальником відділу прокуратури Кіровоградської області пронадання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження внесеними в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12019120020002639 від 04.04.2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.190, ч.1 ст.199 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019120020002369 від 04.04.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190, ч.1 ст. 199 Кримінального кодексу України щодо шахрайських дій невстановлених осіб, які здійснюють продаж неякісного товару горілки з підробленими марками акцизного збору.

Клопотання обгрунтовано тим, що на початку квітня 2019 року гр. ОСОБА_4 придбав горілку торгової марки «Неміров» у м.Кропивницький, с.Нове, вул.Центральна (ринок «с.Нове»). Після розпиття якої у гр. ОСОБА_4 різко погіршився стан здоров`я і він звернувся до Кіровоградської районної лікарні, де йому діагностували порушення у роботі шлунка та порекомендували пройти амбулаторне лікування.

На придбаних ОСОБА_4 пляшках була наклеєна марка акцизного зборуторгові марки «Неміров» та акцизні марки із номерами АВ 11 ААББ 499482 09/16 та АВ 11ААББ499475 09/16. Протоколом огладу предметів, вказані пляшки та акцизні марки були вилучені.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до незаконної діяльності, пов`язаної з виготовленням та подальшим продажем алкогольної продукції причетні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса місця проживання АДРЕСА_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований та проживаючий за адресою: АДРЕСА_2 .

Протоколами допиту свідків підтверджується, що дійсно на території Черкаської та Кіровоградської області здійснюють свою діяльність група осіб, які спеціалізуються на незаконному виготовленні, зберіганні та реалізації алкогольної продукції, зокрема пластикових пляшок ємкістю по 5 літрів кожна та у скляній тарі із торговими марками «Неміров», «Закарпатський», «Столічна» із підробленими марками акцизного збору.

Проведеною судово-технічною експертизою документів встановлено, що марки акцизного податку на вилучених пляшках є підробленими.

Проведеною судово-хімічною експертизою встановлено, що вилучена речовина є горілкою, із вмістом сивушних масел, які є шкідливі для здоров`я.

Крім того досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_6 та ОСОБА_5 до реалізації фальсифікованих алкогольних продуктів залучили громадянина ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_3 , який маючи на меті власне збагачення, в порушення вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», здійснює незаконне виготовлення, реалізацію з підробленими марками акцизного податку, зберігання з метою збуту та збут незаконного виготовлених алкогольних напоїв.

Встановлено, що громадянин ОСОБА_7 здійснює вивіз продукції, яку отримує у ОСОБА_6 та ОСОБА_5 до гаражного приміщення кооперативу «Металург 2» код ЄДРПОУ 23232658 розміщеного за адресою: Кіровоградська область, м.Кропивницький, с.Нове, вул.Металургів, 20а, гараж № НОМЕР_1 та у подальшому здійснює поставку алкогольної продукції до роздрібних точок на території Кіровоградської області.

Гаражне приміщення № 192 розташоване за адресою: АДРЕСА_4 , на земельній ділянці яка передана у постійне користування для розміщення гаражного кооперативу громадському об`єднанню «Металург-2» (ЄДРПОУ 3232658).

Таким чином, у вищевказаному гаражному приміщені яке використовує ОСОБА_7 можуть знаходитися речі, документи, які мають значення як речові докази у кримінальному провадженні, тобто марки акцизного податку для алкогольних напоїв,незаконно виготовлені підакцизні товари (алкогольні напої), сировина (спирт та спиртовмісні суміші) та обладнаннядля виробництва, чорнові записи щодо обсягів реалізованої продукції які використовуються для вчинення кримінального правопорушення, грошові кошти здобуті злочинним шляхом.

Враховуючи, що про підозру у даному кримінальному провадженні нікому не повідомлено, а також те, що особи, які причетні до вчинення злочину діють конспіративно, з метою уникнення відповідальності, доступ до зазначених речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати у добровільному порядку шляхом їх витребування відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених Кримінально процесуальним кодексом України, тому з метою уникнення можливості умисного знищення речей та документів які можуть мати істотне значення для встановлення усіх обставин, а також для проведення відповідних експертних досліджень, з метою підтвердження фактів незаконного виробництва підакцизних товарів, керуючись ст.ст. 39, 110, 234 КПК України слідчий просив задовольнити клопотання.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання пронаданнядозволу напроведення обшуку, просив його задовольнити з підстав зазначених в ньому.

З`ясувавши думку слідчого, дослідивши та оцінивши в сукупності матеріали, додані до клопотання, ґрунтуючись на засадах справедливості, виваженості та законності, приходжу до висновку про доцільність часткового задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Частиною 1,2 статті 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; речі, які планується виявити, мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду а тому клопотання підлягає частковому задоволенню.

В тойже час,слідчим вклопотанні тапід чассудового засіданняне доведенообгрунтованість вилученняв данномукримінальному провадженні грошових коштів здобутих злочинним шляхом, тому в цій частині суд вважає за необхідне відмовити.

Керуючись ст.ст.110, 233, 234, 235, 309 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , погоджене начальником відділу прокуратури Кіровоградської області пронадання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження внесеними в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12019120020002639 від 04.04.2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.190, ч.1 ст.199 КК України задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 ,на проведення обшуку гаражного приміщення № НОМЕР_1 на території гаражного кооперативу «Металург 2» код ЄДРПОУ 23232658 за адресою: м. Кропивницький, вул. Металургів, 20 а, з метою відшукання речей та документів, які мають значення, як речові докази у кримінальному провадженні, а саме: марки акцизного податку для алкогольних напоїв, незаконно виготовлені підакцизні товари (алкогольні напої), сировина (спирт та спиртовмісні суміші) та обладнання для виробництва, чорнові записи щодо обсягів реалізованої продукції, які використовуються для вчинення кримінального правопорушення.

В задоволенні інших вимог відмовити.

Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Дві копіїухвали надатидля виконання.

Слідчий суддя ОСОБА_13 Тьор

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу86805418
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —405/18/20

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Тьор Є. М.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Тьор Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні