Рішення
від 02.01.2020 по справі 923/915/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 січня 2020 року м. Херсон Справа № 923/915/19

Господарський суд Херсонської області у складі судді Литвинової В.В. за участю секретаря судового засідання Горголь О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія", м. Херсон

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Семілла", м. Скадовськ Херсонської області

про стягнення заборгованості в сумі 22 388,77 грн за договором про постачання електричної енергії

за участю представників:

позивача - Мацула Є. Г.;

відповідача - не прибув.

28.10.2019 до Господарського суду Херсонської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Семілла", в якій просить стягнути заборгованість у розмірі 22 388,77 грн за договором про постачання електричної енергії споживачу.

11.11.2019 суд ухвалив розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін, призначено засідання суду на 03.12.2019.

Ухвалою від 03.12.2019 розгляд справи відкладено на 02.01.2020.

Позивач в судовому засіданні наполягав на задоволенні позовних вимог з підстав, викладених у позові.

Відповідач в судові засідання 03.12.2019 та 02.01.2020 не прибув, відзив у строки, зазначені в ухвалі суду від 11.11.2019, не надав.

Ухвали суду від 11.11.2019 та від 03.12.2019, надіслані на адресу відповідача, зазначену в позовній заяві: м. Скадовськ Херсонської області вул. Шевченка 2, повернулись до суду з відміткою пошти "за закінченням строку зберігання".

Судом з метою встановлення місцезнаходження відповідача здійснено витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (а. с. 71), з якого вбачається, що юридичну особу відповідача зареєстровано в реєстрі, місцезнаходження - м. Скадовськ Херсонської області вул. Шевченка 2.

Згідно з п. 5) ч. 6 ст. 242 ГПК України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження , місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

З огляду на викладене, враховуючи п. 5) ч. 6 ст. 242 ГПК України, відповідач вважаєтья належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, оскільки всі ухвали суду надсилалась судом за адресою, зареєстрованою у встановленому порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 202 ГПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

З огляду на неявку представника відповідача, суд зазначає, що в силу статті 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі. Основними засадами (принципами) господарського судочинства є: 1) верховенство права; 2) рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом; 3) гласність і відкритість судового процесу та його повне фіксування технічними засобами; 4) змагальність сторін; 5) диспозитивність; 6) пропорційність; 7) обов`язковість судового рішення; 8) забезпечення права на апеляційний перегляд справи; 9) забезпечення права на касаційне оскарження судового рішення у визначених законом випадках; 10) розумність строків розгляду справи судом; 11) неприпустимість зловживання процесуальними правами; 12) відшкодування судових витрат сторони, на користь якої ухвалене судове рішення.

Відповідно до ст. 56 ГПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь в судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Особиста участь у справі особи не позбавляє її права мати в цій справі представника. Юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника. Держава, Автономна Республіка Крим, територіальна громада беруть участь у справі через відповідний орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування), або через представника.

Зважаючи на те, що неявка відповідача не перешкоджає всебічному, повному та об`єктивному розгляду всіх обставин справи, а також приймаючи до уваги, що відповідач не скористався наданими йому процесуальними правами, за висновками суду, у матеріалах справи достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, внаслідок чого справа з метою дотримання процесуальних строків вирішення спору може бути розглянута за наявними у ній документами.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши представника позивача, - суд

в с т а н о в и в:

Нова модель системи договірних відносин на роздрібному ринку електричної енергії визначені Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП віл 14.03.2018 № 312 (далі - ПРРЕЕ, Правила).

14 червня 2018 року Товариством з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" (позивач) отримано ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу (постанова НКРЕКП №429 від 14.06.2018), яка видана державним Регулятором - Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП).

Відповідно до Розділу III ПРРЕЕ місцем провадження господарської діяльності електропостачальника є територія України.

Відповідно до ст.714 Цивільного кодексу України, за договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов`язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов`язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного та іншого обладнання.

Згідно частини 1 статті 275 Господарського кодексу України, за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов`язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується. Окремим видом договору енергопостачання є договір постачання електричної енергії споживачу. Особливості постачання електричної енергії споживачам та вимоги до договору постачання електричної енергії споживачу встановлюються Законом України "Про ринок електричної енергії".

Частиною 2 статті 275 Господарського кодексу України, відпуск енергії без оформлення договору енергопостачання не допускається.

Енергопостачальні підприємства інших, крім державної і комунальної, форм власності можуть брати участь у забезпеченні енергією будь-яких споживачів, у тому числі через державну (комунальну) енергомережу, на умовах, визначених відповідними договорами.

Відповідно до ПРРЕЕ Постачання (продаж) електричної енергії споживачу здійснюється за договором про постачання електричної енергії споживачу обраним споживачем електропостачальником, який отримав відповідну ліцензію, за вільними цінами.

Договір про постачання електричної енергії споживачу визначає умови продажу споживачу електричної енергії, як товарної продукції за ринковими цінами та визначає зокрема, ціну та/або порядок розрахунку ціни електричної енергії, способи оплати, спосіб оплати послуг з розподілу електричної енергії (через електропостачальника в одному рахунку або напряму з оператором системи розподілу) тощо.

Договір про постачання електричної енергії споживачу із обраним електропостачальником укладається, як правило, шляхом приєднання споживача до розробленого електропостачальником договору на умовах комерційної пропозиції, опублікованої електропостачальником. При цьому споживач має право вільно обирати та змінювати електропостачальників.

За цим Договором Постачальник продає електричну енергію Споживачу для забезпечення потреб електроустановок Споживача, а Споживач оплачує Постачальнику вартість спожитої (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору.

13.11.2018 Товариство з обмеженою відповідальністю "Семілла" (відповідач) звернулось до Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" із заявою - приєднання до договору про постачання електричної енергії споживачу на умовах комерційної пропозиції "вільна ціна - стандарт 2". Вид об"єкта - елеватор, адреса об"єкта - м. Скадовськ вул. Шевченка 2. Початком постачання електричної енергії зазначено 01.01.2019 р (а.с. 21-22).

01.01.2019 Товариством з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" розпочато постачання електричної енергії до об`єктів споживача на підставі укладеного договору про постачання електричної енергії споживачу №37500790 (далі - Договір).

Згідно з п. 2.1 договору, за цим договором постачальник продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача, а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купованої) електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього договору.

Відповідно до п. 13.1 договору, цей договір укладається на строк, зазначений в комерційній пропозиції, яку обрав споживач.

В комерційній пропозиції "вільна ціна - стандарт 2" (а.с. 23-25) зазначено строк договору з 01.01.2019 до 31.12.2019. Договір вважається продовженим на кожний наступний календарний рік, якщо за 21 день до закінчення дії договору жодною із сторін не буде заявлено про припинення або перегляд його умов.

Правилами, а саме п. 5.2.1 передбачені права електропостачальника:

1) на своєчасне та в повному обсязі отримання коштів за продану електричну енергію відповідно до укладених договорів;

2) звертатися до оператора системи щодо відключення (обмеження) електроживлення споживача у випадках, визначених цими Правилами, крім випадків постачання вразливим споживачам, визначених Кабінетом Міністрів України;

8) на стягнення пені та застосування інших санкцій за несвоєчасну оплату спожитої електричної енергії відповідно до вимог законодавства;

9) на всі види забезпечення виконання зобов`язань споживачем щодо оплати договірних обсягів споживання електричної енергії у формі і видах, передбачених законодавством України;

В свою чергу споживач у відповідності п.5.5.5 Правил зобов`язаний: 2) сплачувати за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів;

3) за умови неповної оплати за спожиту електричну енергію припинити власне електроспоживання відповідно до умов договору;

Згідно п. 2.3.13 ПРРЕЕ обсяги спожитої електричної енергії визначаються за розрахунковий період, який становить 1 місяць.

У відповідності до п. 4.12 ПРРЕЕ розрахунки між споживачем та електропостачальником (іншими учасниками роздрібного ринку, якщо вони беруть участь у розрахунках) здійснюються згідно з даними, отриманими від адміністратора комерційного обліку в порядку, передбаченому Кодексом комерційного обліку, про обсяги поставленої, розподіленої (переданої) та купленої електричної енергії. Плата за спожиту протягом розрахункового періоду електричну енергію вноситься не пізніше 20 числа наступного місяця, якщо договором не встановлено іншого терміну. Рахунок за спожиту електричну енергію оплачується:

- протягом 5 робочих днів від дня отримання рахунка непобутовим споживачем.

Пунктом 5.1 Договору передбачено, що Споживач розраховується з Постачальником за електричну енергію за цінами, що визначаються відповідно до механізму визначення ціни електричної енергії, згідно з обраною Споживачем комерційною пропозицією, яка є додатком 2 до цього Договору.

Спосіб визначення ціни (тарифу) електричної енергії зазначається в комерційній пропозиції Постачальника (п. 5.2 Договору).

Відповідно до п. 5.7 договору, оплата рахунка постачальника має бути здійснена споживачем у строк, визначений в рахунку, який не може бути меншим 5 робочих днів з моменту отримання його споживачем, або протягом 5 робочих днів від дати, зазначеної у комерційній пропозиції, щодо оплати рахунку, оформленого споживачем. Всі платіжні документи, що виставляються постачальником, мають містити чітку інформацію про суму платежу, порядок та строки оплати, що погоджені сторонами цього договору.

Відповідно до умов комерційної пропозиції "вільна ціна - стандарт 2 " остаточний розрахунок проводиться за фактично відпущену електроенергію 7 числа місяця наступного за розрахунковим (або в наступний робочий день після 7 числа якщо ця дата припадає на вихідний чи святковий день). Термін (строк) надання рахунку за спожиту електроенергію - по закінченню розрахункового місяця постачальник 7 числа наступного за розрахунковим (або в наступний робочий день після 7 числа якщо ця дата припадає на вихідний чи святковий день) виставляє споживачу остаточний рахунок на оплату фактично спожитої електроенергії за розрахунковий період. Виставлені постачальником рахунки за фактично відпущену електроенергію підлягають сплаті споживачем протягом 5 робочих днів здати отримання. Датою отримання рахунку вважається дата особистого вручення або дата розміщення рахунку в особистому кабінеті споживача, що підтверджується належним повідомлення споживача на його e-mail адресу (електронну поштову скриньку). Спосіб отримання рахунку сторони узгодили - за допомогою електронного зв"язку, електронна пошта споживача - tdkredobrig@ukr.net.

Згідно з п. 5.6 Договору, розрахунки споживача за договором здійснюються на поточний рахунок із спеціальним режимом використання. Споживач не обмежується в праві здійснювати оплату за цим договором через банківську платіжну систему, он-лайн переказ, поштовий переказ, внесення готівки через касу постачальника та в інший не заборонений законодавством спосіб.

На виконання Договору про постачання електричної енергії споживачу №37500790 Позивач виконував свої зобов`язання з постачання електроенергії, і у порядку передбаченому Договором виставляв Відповідачу рахунки на оплату об`єму спожитої ним активної електроенергії у період з січня 2019 року по вересень 2019 року (а.с. 26, 28, 30, 32, 34-35, 37-38), а саме: за січень 2019 року - 2615,39 грн за 1265 кВт спожитої електроенергії, лютий 2019 року - 2421,92 грн за 1143 кВт, березень 2019 року - 2666,75 грн за 1266 кВт, травень 2019 - 20930,42 грн за 9895 кВт, червень 2019 - 4358,18 грн за 2070 кВт, серпень 2019 - 3928,91 грн за 1350 кВт. Всього - на суму 236921,57 грн.

Кількість спожитої відповідачем електроенергії підтверджується листом Акціонерного товариства "Херсонобленерго" від 16.10.2019 № 61/06-053035 (а.с. 47) та актами приймання- передачі електроенергії (а.с. 27, 29, 31, 33, 36, 39).

Таким чином, за розрахунковий період січень 2019 - вересень 2019 ТОВ "ХОЕК" від AT "Херсонобленерго", як оператора системи розподілу, були отримані дані щодо фактичного споживання електричної енергії відповідача - 16 989 кВт/год.

Відповідач частково сплатив заборгованість за спожиту електроенергію в сумі 16000грн, а саме - 8000 грн 28.02.2019 та 8000 грн 06.05.2019, що підтверджується витягом з особового рахунку відповідача (а.с. 43).

З огляду на викладене, заборгованість відповідача за спожиту електричну енергію становить 20921,57 грн.

Частиною 1 статті 193 ГК України встановлено обов`язок суб`єктів господарювання та інших учасників господарських відносин виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що звичайно ставляться.

Аналогічні вимоги щодо виконання зобов`язання закріплені і в статті 526 ЦК України.

Відповідно до статті 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог закону, інших актів цивільного законодавства, а за їх відсутності - відповідно до звичаїв ділового обороту, або інших вимог, що звичайно ставляться.

Належне виконання зобов`язання означає виконання його належними суб`єктами, у належному місці, в належний строк (термін), щодо належного предмета і належним способом.

Якщо при виконанні зобов`язання порушується хоча б одна із зазначених вимог, таке виконання вважається неналежним.

Відповідно до статті 629 ЦК України укладений між сторонами Договір про постачання електричної енергії з моменту його укладення набирає силу закону. Він є обов`язковим для виконання обома сторонами і сторони мають дотримуватися взятих на себе зобов`язань за договором.

Доказів перерахування боргу в сумі 20921,57 грн, як і будь-яких заперечень проти позову, відповідачем не надано станом на день розгляду спору, тому позовні вимоги про стягнення основного боргу підлягають задоволенню в повному розмірі.

Згідно з комерційною пропозицією "вільна ціна - стандарт 2 " штраф за перевищення споживачем замовленого обсягу нараховується за підсумком розрахункового місяця у розмірі вартості обсягу на який відбулось перевищення.

Споживач подає постачальнику помісячні прогнозні обсяги споживання електричної енергії на наступний календарний рік не пізніше 10 числа останнього місяця року, що передує року споживання. Споживач самостійно контролює власне споживання . При необхідності збільшення чи зменшення заявленого обсягу споживання електроенергії на відповідний розрахунковий період, споживач повинен не пізніше 2 числа місяця, що передує розрахунковому надати постачальнику письмову заяву про зміну замовленого обсягу електроенергії наступного розрахункового місяця.

Позивач подав 02.01.2020 для залучення до матеріалів справи копії заяв відповідача про зменшення лімітів використання електроенергії, відповідно до яких він просив встановити йому ліміти 5 тис. кВт на місяць.

Як зазначалось вище, відповідач у травні 2019 року спожив 9895 кВт електроенергії, з яких 4895 кВт є відхиленням від замовлених обсягів. З огляду на викладене, відповідачу нараховано 86,30 грн за перевищення замовленого обсягу споживання, про що зазначено в рахунку № 37500790 від 01.06.2019 (а.с. 32).

Доказів перерахування боргу в сумі 86,30 грн, як і будь-яких заперечень проти позову, відповідачем не надано станом на день розгляду спору, тому позовні вимоги про стягнення 86,30 грн за перевищення замовленого обсягу споживання підлягають задоволенню.

Розглядаючи позовні вимоги про стягнення 32,42 грн 3% річних, розрахунок яких додано до позовної заяви (а.с. 12), суд виходить з наступного.

Відповідно до частини 2 ст. 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

З урахуванням вимог ч.2 ст. 625 ЦК України позовні вимоги про стягнення 3% річних в сумі 32,42 грн також підлягають задоволенню.

Щодо позовних вимог про стягнення 1348,48 грн пені, то суд враховує наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 530 ЦК України, якщо у зобов"язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Згідно зі статтею 611 ЦК України у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором, або законом, зокрема: припинення зобов`язання внаслідок односторонньої відмови від зобов`язання, якщо це встановлено договором або законом або розірвання договору; зміна умов зобов`язання; сплата неустойки (в тому числі і пені); відшкодування збитків.

Штрафними санкціями за вимогами статті 230 Господарського Кодексу України визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), які учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежне виконання господарського зобов`язання.

Відповідно до приписів ст. 549 ЦК України неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов`язання. Штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов`язання. Пенею є неустойка, що обчислюється від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожний день прострочення виконання.

Частиною 6 ст. 231 Господарського Кодексу України зазначено, що штрафні санкції за порушення грошових зобов`язань встановлюються у відсотках, розмір яких визначається обліковою ставкою Національного банку України за весь час користування чужими коштами, якщо інший розмір відсотків не передбачено законом або договором.

За приписом ст. 3 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" та ч. 2 ст. 343 Господарського Кодексу України розмір пені за прострочку платежу не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України", що діяла у період, за який сплачується пеня. Якщо в укладеному сторонами договорі зазначено вищий розмір пені, ніж передбачений у цій нормі, застосуванню підлягає пеня в розмірі загальної подвійної облікової ставки.

Укладаючи Договір про постачання електричної енергії, сторони пунктом 5.8 передбачили, що у разі порушення Споживачем строків оплати за цим Договором, Постачальник має право вимагати сплату пені.

Пеня нараховується за кожен день прострочення оплати.

Споживач сплачує за вимогою Постачальника пеню у розмірі, що визначається цим Договором та зазначається в комерційній пропозиції, яка є додатком 2 до цього Договору.

Згідно з комерційною пропозицією "вільна ціна - стандарт 2 " (а.с. 23-25) сторони визначили, що пеня за порушення строків оплати нараховується в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день прострочення платежу (попередньої оплати/остаточного платежу) без обмеження періоду її нарахування, до дати повної оплати.

Враховуючи те, що відповідач не виконав обов`язків за договором по своєчасних розрахунках за надані послуги, а також з урахуванням розміру нарахованої позивачем пені, з відповідача на користь позивача підлягає стягненню пеня за період прострочки в розмірі 1348,48 грн.

Крім того, керуючись Правилами роздрібного ринку електричної енергії, та п. 5.8 Договору, до об`єктів Товариства з обмеженою відповідальністю "Семілла" було припинено постачання електричної енергії 01.10.2019 (лист АТ "Херсонобленерго" від 16.10.2019 №61/06-053035 - а.с. 47), про що його було попереджено листом №12-7550 від 16.09.19 р. (а.с. 44), який було направлено рекомендованим листом з повідомленням, що підтверджується списком згрупованих відправлень та фіскальним чеком (а.с. 45,46).

Відповідно до ст. 73 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

За змістом ст. 76 ГПК України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Водночас обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування (ст. 77 ГПК України).

Відповідно до ст. 86 ГПК України, суд, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності, дійшов висновку задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Відповідно до ст. 129 ГПК України судові витрати покладаються на відповідача. На підставі вищевикладених норм права, керуючись ст.ст. 129, 232-240 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

2.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Семілла" (м. Скадовськ Херсонської області вул. Шевченка, 2, код 39943184) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" (м. Херсон, вул. Перекопська, 178, код 42117825):

- 20921,57 грн заборгованості за спожиту електричну енергію, 1348,48 грн пені, 32,42грн річних, 86,30 грн за перевищення замовленого обсягу споживання - на поточний рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" із спеціальним режимом використання UA 753524570000026031301529885 в ТВБВ № 10021/01 Філія Херсонське обласне управління АТ"ОЩАДБАНК" МФО 352457,

- 1921 грн судового збору - на поточний рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" НОМЕР_1 в ТВБВ № 10021/01 Філія Херсонське обласне управління АТ"ОЩАДБАНК" МФО 352457.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційна скарга подається до Південно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Херсонської області (підпункт 17.5 пункту 1 Розділу ХІ "Перехідні положення" Господарського процесуального кодексу України).

Дата складання повного тексту рішення 10.01.2020.

Суддя В.В.Литвинова

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення02.01.2020
Оприлюднено11.01.2020
Номер документу86817635
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/915/19

Рішення від 02.01.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 03.12.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 30.10.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні