Ухвала
від 10.01.2020 по справі 360/60/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

10 січня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/60/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тихонов І.В., перевіривши матеріали за позовною заявою Головного управління ДПС у Луганській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Сілтор Буд про стягнення коштів за податковим боргом,

ВСТАНОВИВ:

08 січня 2020 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління ДПС у Луганській області (далі також - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю Сілтор Буд (далі також - відповідач), в якій просить стягнути з відповідача кошти за податковим боргом з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих боржника та в системі електронного адміністрування ПДВ в загальній сумі 3395 грн. 86 коп. з ПДВ в дохід Державного бюджету України за наступними реквізитами: розрахунковий рахунок ПА 648999980000031119029012151, отримувач УК у Кремін. р-ні/КРЕМІНС.Р-Н/14060100, ОКПО 37796309, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП).

За приписами пунктів 3 та 6 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу, чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі (частина друга статті 171 КАС України).

Перевіривши матеріали адміністративного позову, суд встановив таке.

Відповідно до пунктів 2 частини п`ятої статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються:

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Як слідує з позовної заяви, у порушення вищевказаної норми, позивачем у позовній заяві не зазначено ідентифікаційний код відповідача як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Отже, позивачу необхідно надати належним чином оформлений адміністративний позов, з дотриманням вимог статті 160 КАС України.

Відповідно до пункту 4 частини п`ятої статті 160 КАС України в позовній заяві зазначається: зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Відповідно до пункту 5 частини п`ятої статті 160 КАС України у позовній заяві зазначається виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до частини четвертої статті 161 КАС України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У позовні заяві та доданих до неї документів зазначено, що податковий борг у відповідача виник податковий борг на загальну суму 3395,86 грн., який повністю складаються з штрафних (фінансових) санкцій, за наслідками ППР, прийнятого Головним управлінням ДФС у Луганській області. Головне управління ДФС у Луганській області, з метою погашення податкового боргу, відповідно до статті 59 ПК України було надіслано на адресу відповідача податкову вимогу форми Ю № 3762-51 від 29.11.2018.

Також у позовній заяві зазначено, що з метою забезпечення реалізації вимог Постанови Кабміну №537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби від 19.06.2019, керуючись Положенням про Головне управління ДПС у Луганській області, затвердженим наказом ДПС України Про затвердження положень про територіальні органи ДПС № 14 від 12.07.2019 та наказом ДПС України № 36 Про початок діяльності Державної податкової служби України від 28.08.2019, Головне управління ДПС у Луганській області розпочало виконання функцій і повноважень Головного управління ДФС у Луганській області.

Згідно з інформацією, яка зазначена в Єдиному державному реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 10.01.2020 Головне управління ДФС у Луганській області, ідентифікаційним кодом 39591445, перебуває в стані припинення, запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи до реєстру на цей час не внесено.

Отже, позивачу необхідно надати докази передачі від Головного управління ДФС у Луганській області до Головного управління ДПС у Луганській області документації, яка стала підставою звернення до суду із зазначеним позовом.

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтею 160, 161, 169, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Головного управління ДПС у Луганській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Сілтор Буд про стягнення коштів за податковим боргом залишити без руху.

Запропонувати позивачу протягом 5-ти (п`яти) днів з дати отримання даної ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання суду;

- належним чином оформлений адміністративний позов, з дотриманням вимог статті 160 КАС України;

- доказів передачі від Головного управління ДФС у Луганській області до Головного управління ДПС у Луганській області документації, яка стала підставою звернення до суду із зазначеним позовом.

Якщо недоліки позовної заяви не будуть усунуті у строк, встановлений судом, позовна заява буде повернута позивачеві та вважатиметься неподаною.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяІ.В. Тихонов

Дата ухвалення рішення10.01.2020
Оприлюднено13.01.2020
Номер документу86826408
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів за податковим боргом

Судовий реєстр по справі —360/60/20

Рішення від 28.02.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 17.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 10.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні