Ухвала
від 09.01.2020 по справі 640/12309/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/12309/17

н/п 1-кс/953/153/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" січня 2020 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні суду в м. Харкові клопотання старшого слідчого другого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню №32017220000000110 від 25.07.2017 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, -

встановив:

21.12.2019 до Київського районного суду м. Харкова надійшло клопотання про надання тимчасового доступу до оригіналів наступних документів (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх), які були надані для державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) (реєстраційна справа), а саме: заповненої реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи, копії рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи, одного примірника установчих документів (установчого акту, статуту або засновницького договору) документу, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи, наказів про призначення та зняття з посади посадових осіб та інших осіб, заповненої реєстраційної картки на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; нотаріально посвідченої копії рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу, яким затверджено зміни до установчих документів; оригіналу установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію; одного примірника змін до установчих документів юридичної особи, одного примірника установчих документів у новій редакції (установчого акту, статуту або засновницького договору), документу, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів, копії рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників), завіреної в установленому порядку, або нотаріально посвідченої копії заяви фізичної особи про вихід зі складу засновників (учасників), або нотаріально посвідченого документу про передання права засновника (учасника) іншій особі, або рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) зі складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи, які знаходяться у володінні, що перебувають у реєстраційній справі ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

На обґрунтування клопотання зазначає, що СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017220000000110 від 25.07.2017 за ч.1 ст.205-1, ч.2 ст.205-1 КК України за фактом внесення ОСОБА_4 восени 2017 р. завідомо неправдивих відомостей в установчі та реєстраційні документи, які відповідно до закону були подані для проведення реєстрації (перереєстрації) ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код НОМЕР_2 ) (колишня назва ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ").

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " має юридичну адресу: АДРЕСА_2 , керівником та засновником в період з 02.10.2017 по теперішній час є ОСОБА_4 (і.п.н. НОМЕР_3 ), що зареєстрований з адресою: АДРЕСА_3 , який під час допиту в якості свідка надав показання, що він жодного відношення до фінансово-господарської діяльності зазначеного підприємства не має. Договір про визнання електронних документів він не укладав і не підписував, електронні ключі не отримував, статутний фонд не формував, банківські рахунки не відкривав, господарські угоди не укладав, первинні документи не підписував. Хто міг зареєструвати та вести фінансово-господарську діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » останньому не відомо, проте ОСОБА_4 зазначив, що він в приміщенні нотаріальної контори, що розташована за адресою: АДРЕСА_4 , підписав документи, які в подальшому були використанні для перереєстрації підприємства на його ім`я, зокрема довіреність на ім`я ОСОБА_5 . Внаслідок вказаних дій ОСОБА_4 став керівником та засновником ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код НОМЕР_2 ) (колишня назва ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ").

В ході огляду Єдиного державного реєстру встановлено, що у розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться статутні та реєстраційні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) (реєстраційна справа).

Слідчий ОСОБА_3 до судового засідання не з`явився, до канцелярії суду надійшла заява від слідчого, в якій просить розглядати клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів без його участі у зв`язку зі службовою зайнятістю, подане клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_2 , будучи належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду клопотання слідчого, в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив. Неприбуття цієї особи за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Іншими засобами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалось, оскільки всі особи, які беруть участь у судовому провадженні не прибули в судове засідання.

Керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

ухвалив:

Дозволити право тимчасового доступу до документів, зобов`язавши представника ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчому другого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Харківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які були надані для державної реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) (реєстраційна справа), а саме: заповненої реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи, копії рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи, одного примірника установчих документів (установчого акту, статуту або засновницького договору) документу, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи, наказів про призначення та зняття з посади посадових осіб та інших осіб, заповненої реєстраційної картки на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; нотаріально посвідченої копії рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу, яким затверджено зміни до установчих документів; оригіналу установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію; одного примірника змін до установчих документів юридичної особи, одного примірника установчих документів у новій редакції (установчого акту, статуту або засновницького договору), документу, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів, копії рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників), завіреної в установленому порядку, або нотаріально посвідченої копії заяви фізичної особи про вихід зі складу засновників (учасників), або нотаріально посвідченого документу про передання права засновника (учасника) іншій особі, або рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) зі складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи, з можливістю їх вилучення в завірених належним чином копіях.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 09.02.2020.

Роз`яснити представнику ІНФОРМАЦІЯ_2 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —640/12309/17

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні