Ухвала
від 09.01.2020 по справі 629/9/20
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/9/20

Номер провадження 1-кс/629/26/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2020 року слідчий суддя Лозівського міськрайонного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши в залі суду м. Лозова Харківської області клопотання слідчого Лозівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню № 42019221380000170 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України,-

в с т а н о в и в:

Слідчий Лозівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Лозівської місцевої прокуратури, в якому просив надати тимчасовий доступ до документації ІНФОРМАЦІЯ_1 , з можливістю подальшого вилучення, а саме: оригіналу рішення № 772 від 27.08.2019 року та оригіналу протоколу до нього, документів на підставі яких було прийнято рішення № 772 від 27.08.2019 року, в тому числі: заяву (звернення) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на розміщення зблокованих тимчасових споруд у кількості 5 штук біля б. АДРЕСА_1 . (графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування з прив`язкою до місцевості з кресленням контурів ТС); копії документів, які були надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: схему розміщення ТС, ескізи фасадів ТС, схему благоустрою території, технічні умови щодо інженерного забезпечення отримані замовником у балансоутримувача відповідних інженерних мереж; паспорт прив`язки вищевказаної споруди з прив`язкою до кожної окремої тимчасової споруди (їх за рішенням 5) з відображенням благоустрою прилеглої території та інженерного забезпечення; рішення відповідного органу з питань містобудування та архітектури про відповідність намірів щодо місця розташування ТС комплексній схемі розміщення ТС та будівельним нормам; письмову заяву посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про те, що вони виконали вимоги паспорту прив`язки при встановленні тимчасової споруди та документи щодо перевірки посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , законності та відповідності законним нормам споруди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що біля б. АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання зазначив, що до Лозівської місцевої прокуратури Харківської області надійшла заява ГО « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в якій вказано, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », зловживаючи службовим становищем, самовільно розмістили тимчасову споруду за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що рішенням ІНФОРМАЦІЯ_1 № 772 від 27.08.2019 року надано згоду ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на будівлю п`яти зблокованих тимчасових споруд для продовження підприємницької діяльності п`яти торгівельних павільйонів за адресою: АДРЕСА_1 . При цьому ІНФОРМАЦІЯ_4 вказаним рішенням зобов`язала ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », звернутись до ІНФОРМАЦІЯ_5 з заявою щодо оформлення паспорта прив`язки тимчасових споруд протягом 6 місяців з дати отримання паспорту прив`язки тимчасових споруд і т.п. Згідно з пунктом 3 вказаного рішення: «У разі недотримання термінів та вимог, в тому числі вищевказаних, рішення втрачає чинність, а тимчасова споруда підлягає демонтажу».

08.11.2019 року був проведений огляд місця події, в ході якої встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 та приміщенням « ІНФОРМАЦІЯ_6 » розміщено повністю добудовану одноповерхову торгівельну споруду, яка має прямокутну форму, розмірами приблизно 17 на 10 метрів (170 квадратних метрів). Вказану споруду візуально розміщено на бетонному фундаменті.

Відповідно до ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про благоустрій населених пунктів», наказу № 244 «Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності» - тимчасовою спорудою є одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених матеріалів без улаштування фундаменту, тимчасова споруда може мати закрите приміщення для перебування людей павільйон площею не більше 30 квадратних метрів.

Крім того, було встановлено, що вказане рішення № 772 від 27.08.2019 року на користь ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було підписано та прийнято виконавчим комітетом у складі міського голови ОСОБА_4 та членів комітету ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , а аналізом переліку засновників юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », встановлено, що серед них є ОСОБА_8 , який являється також кінцевим бенефіціарним власником та керівником без обмежень. А станом на 27.08.2019 року співвласником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » був ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 .

Допитаний в якості свідка ОСОБА_9 пояснив, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було створено, але фактично господарчою діяльністю не займалось. Про господарчу діяльність ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » йому нічого не відомо. Крім того, в жовтні 2019 року з переліку засновників вийшов ОСОБА_7 та ОСОБА_10 , а зайшов ОСОБА_8 та ще одна особа. Фактично господарчою діяльністю в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » займається його директор ОСОБА_8 .

З метою всебічного розслідування кримінального провадження та перевірки на предмет наявності складу злочину в діях посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до ІНФОРМАЦІЯ_1 був направлений запит для отримання наступних документів: документів на підставі яких було прийнято рішення № 772 від 27.08.2019 року; заяву (звернення) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на розміщення зблокованих тимчасових споруд у кількості 5 штук біля б. АДРЕСА_1 . (графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування з прив`язкою до місцевості з кресленням контурів ТС); копії документів, які були надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: схему розміщення ТС, ескізи фасадів ТС, схему благоустрою території, технічні умови щодо інженерного забезпечення отримані замовником у балансоутримувача відповідних інженерних мереж; паспорт прив`язки вищевказаної споруди з прив`язкою до кожної окремої тимчасової споруди (їх за рішенням 5) з відображенням благоустрою прилеглої території та інженерного забезпечення; рішення відповідного органу з питань містобудування та архітектури про відповідність намірів щодо місця розташування ТС комплексній схемі розміщення ТС та будівельним нормам; письмову заяву посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про те, що вони виконали вимоги паспорту прив`язки при встановленні тимчасової споруди.

На вказаний запит листом ІНФОРМАЦІЯ_1 від 24.12.2019 року у наданні вказаних документів було відмовлено.

16 грудня 2019 року до ІНФОРМАЦІЯ_7 був направлений запит щодо отримання інформації про власників, колишніх власників, дату входу та виходу учасників та засновників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », але листом від 24.12.2019 року в наданні даної інформації було відмовлено.

На даний час встановлено, що в незаконно збудованому приміщенні на площі в 170 квадратних метрів біля будинку АДРЕСА_1 , здійснює свою діяльність магазин ІНФОРМАЦІЯ_8 , відділення 569.

Таким чином, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що не бажання виконавчих органів місцевого самоврядування реагувати на самовільне будівництво ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » дає підстави вважати про їх заінтересованість в незаконному розташуванні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вказаної споруди, так як володільцем вказаного підприємства, на момент прийняття рішення та після був секретар ІНФОРМАЦІЯ_9 ОСОБА_7 , а з жовтня 2019 року його рідний брат ОСОБА_8 .

Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України суд розглядає клопотання за відсутності представника ІНФОРМАЦІЯ_1 , який повідомлявся своєчасно та належним чином.

Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

07.11.2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені дані про матеріали кримінального провадження № 42019221380000170 за ч. 1 ст. 364-1 КК України.

На виконання вимог ст.ст. 160, 162 КПК України, слідчий належно обґрунтував клопотання в частині доступу до документів, а саме: оригіналу рішення № 772 від 27.08.2019 року та оригіналу протоколу до нього, документів на підставі яких було прийнято рішення № 772 від 27.08.2019 року, в тому числі: заяву (звернення) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на розміщення зблокованих тимчасових споруд у кількості 5 штук біля б. АДРЕСА_1 . (графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування з прив`язкою до місцевості з кресленням контурів ТС); копії документів, які були надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: схему розміщення ТС, ескізи фасадів ТС, схему благоустрою території, технічні умови щодо інженерного забезпечення отримані замовником у балансоутримувача відповідних інженерних мереж; паспорт прив`язки вищевказаної споруди з прив`язкою до кожної окремої тимчасової споруди (їх за рішенням 5) з відображенням благоустрою прилеглої території та інженерного забезпечення; рішення відповідного органу з питань містобудування та архітектури про відповідність намірів щодо місця розташування ТС комплексній схемі розміщення ТС та будівельним нормам; письмову заяву посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про те, що вони виконали вимоги паспорту прив`язки при встановленні тимчасової споруди та документи щодо перевірки посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , законності та відповідності законним нормам споруди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що біля б. АДРЕСА_1 , довів наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка зазначена в клопотанні, перебуває в ІНФОРМАЦІЯ_10 , в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також можливість використання як доказів відомостей, що містить дана інформація та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 163, 164,166 КПК України,

у х в а л и в :

Клопотання слідчого Лозівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати слідчому відділення СВ Лозівського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документації ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованої за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю подальшого вилучення, а саме: оригіналу рішення № 772 від 27.08.2019 року та оригіналу протоколу до нього, документів на підставі яких було прийнято рішення № 772 від 27.08.2019 року, в тому числі: заяву (звернення) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на розміщення зблокованих тимчасових споруд у кількості 5 штук біля б. АДРЕСА_1 . (графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування з прив`язкою до місцевості з кресленням контурів ТС); копії документів, які були надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: схему розміщення ТС, ескізи фасадів ТС, схему благоустрою території, технічні умови щодо інженерного забезпечення отримані замовником у балансоутримувача відповідних інженерних мереж; паспорт прив`язки вищевказаної споруди з прив`язкою до кожної окремої тимчасової споруди (їх за рішенням 5) з відображенням благоустрою прилеглої території та інженерного забезпечення; рішення відповідного органу з питань містобудування та архітектури про відповідність намірів щодо місця розташування ТС комплексній схемі розміщення ТС та будівельним нормам; письмову заяву посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про те, що вони виконали вимоги паспорту прив`язки при встановленні тимчасової споруди та документи щодо перевірки посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , законності та відповідності законним нормам споруди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що біля будинку АДРЕСА_1 .

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_4 надати вказану інформацію з можливістю здійснення тимчасового доступу до неї та подальшого її вилучення.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити положення ст. 166 КПК України, а саме, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених речей і документів.

Один примірник ухвали та її копію направити слідчому відділення СВ Лозівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_3 , зобов`язавши його вручити копію ухвали представнику ІНФОРМАЦІЯ_1 , при врученні якої пред`явити оригінал ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу86832328
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню № 42019221380000170 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України

Судовий реєстр по справі —629/9/20

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Смірнова Н. А.

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Смірнова Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні