Ухвала
від 09.01.2020 по справі 11/308-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про задоволення заяви щодо заміни сторони

виконавчого провадження

"09" січня 2020 р. Cправа № 11/308-07

Господарський суд Вінницької області у складі судді Матвійчука В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву № б/н від 06.12.2019 Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про заміну сторони стягувача у виконавчому листі у справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Бершадському районі, м. Бершадь

до Приватного сільськогосподарського підприємства Війтівське ,

с. Війтівка Бершадського району

про стягнення 3551 грн. 62 коп.

за участю секретаря судового засідання Стафійчук І.С.,

представників сторін та заявника не з`явились

У С Т А Н О В И В :

На розгляді Господарського суду Вінницької області перебувала справа № 11/308-07 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Бершадському районі про стягнення з Приватного сільськогосподарського підприємства Війтівське 3551,62 грн. заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за віком на пільгових умовах.

Рішенням Господарського суду Вінницької області від 04.12.2007 задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в Бершадському районі: ухвалено стягнути з Приватного сільськогосподарського підприємства Війтівське на користь Управління Пенсійного фонду України в Бершадському районі 3551 грн. 62 коп. заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за віком на пільгових умовах; ухвалено стягнути з Приватного сільськогосподарського підприємства Війтівське в дохід Державного бюджету України 102 грн. державного мита та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

На виконання рішення Господарського суду Вінницької області 17.12.2007 видано відповідні накази.

06.12.2019 до Господарського суду Вінницької області надійшла заява б/н від 06.12.2019 Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про заміну стягувача в наказі про виконання рішення господарського суду, що виданий 17.12.2007 у справі № 11/308-07 на Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Ухвалою суду від 16.12.2019 заяву б/н від 06.12.2019 Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області залишено без руху та встановлено заявнику строк для усунення виявлених недоліків: 5 днів з дня вручення ухвали суду.

27.12.2019 до суду надійшло клопотання Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області б/н від 20.12.2019 на виконання ухвали суду від 16.12.2019.

Ухвалою суду від 27.12.2019 заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області б/н від 06.12.2019 призначено до розгляду в судовому засіданні на 09.01.2020.

В судове засідання представники сторін та заінтересованої особи не з`явились, хоча про дату час та місце розгляду заяви повідомлялись ухвалою суду, яка надсилалась їм рекомендованою кореспонденцією.

Згідно із абз. 2 ч. 3 ст. 334 ГПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

З врахуванням наведеного, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви за відсутності представників сторін та заінтересованої особи, оскільки їх неявка не перешкоджає такому розгляду.

Розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області б/н від 06.12.2019, суд дійшов висновку про її обґрунтованість, з огляду на наступне.

Як вбачається зі змісту заяви та наявних матеріалів справи, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 № 988 "Про питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", 01.04.2017 управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі реорганізовано шляхом приєднання до Бершадського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області, яке є правонаступником зазначеного управління.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України", Бершадське об`єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

03.09.2019 Бершадське об`єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області припинено, що підтверджується відповідним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

При цьому, 23.09.2019 року державним виконавцем Бершадського РВ ДВС ГТУЮ у Вінницькій області винесено постанову ВП № 58932908 про повернення виконавчого документа стягувачу, на підставі п. 2 ч. 1 ст. 37 ЗУ "Про виконавче провадження".

Наведені обставини підтверджені відповідними письмовими доказами.

В силу ч. 1, ч. 2 ст. 73 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч. 1 ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ГПК України, належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

Згідно ч.1, ч.2 ст. 79 ГПК України, достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування. Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання.

За змістом ст. 86 ГПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Відповідно до ч.ч. 1,2,5, ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

В силу ст. 52 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб`єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Статтею 334 ГПК України передбачено, що в разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 242 цього Кодексу.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи наведені вище обставини та положення закону, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви б/н від 06.12.2019 Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області та здійснення заміни сторони виконавчого провадження (стягувача) - Управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 242, 255, 326, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Задоволити заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області б/н від 06.12.2019 року про заміну стягувача у виконавчому листі по справі № 11/308-07, у повному обсязі.

2. Замінити стягувача - Управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21100, код ЄДРПОУ 13322403) у виконавчому провадженні з примусового виконання рішення Господарського суду Вінницької області від 04.12.2007 за наказом від 17.12.2007 у справі № 11/308-07.

3. Копію ухвали надіслати згідно переліку рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Згідно ч. 2 ст. 235 ГПК України, ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала підписана суддею - 11.01.2020 року.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-256, пп.17.5 п. 17 ч. 1 перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Матвійчук В.В.

віддрук. прим.:

1 - до справи

2 - Управління ПФУ в Бершадському районі (вул. Радянська, 23, м. Бершадь, Вінницька область, 24400)

3 - ПСП Війтівське (вул. Леніна, 120, с. Війтівка, Бершадський район, Вінницька область, 24400)

4 - Головне управління ПФУ у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21001)

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено13.01.2020
Номер документу86850801
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/308-07

Ухвала від 09.01.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 16.12.2019

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Рішення від 04.12.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 08.11.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Судовий наказ від 28.08.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко І.Ф.

Рішення від 07.08.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко І.Ф.

Ухвала від 19.07.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко І.Ф.

Ухвала від 27.06.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Ю.О.

Ухвала від 22.06.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко І.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні