Рішення
від 11.01.2020 по справі 133/3360/19
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.01.2020 Справа №133/3360/19

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

В складі головуючого судді Сєчка В.Л.

за участю секретаря Паращенко Л.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Козятині Вінницької області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Михайлинська сільська рада Козятинського району Вінницької області, про встановлення факту родинних відносин, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася в суд із заявою про встановлення факту родинних відносин із ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , і просить встановити, що остання була її матір`ю.

Свої вимоги заявник мотивує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її мати ОСОБА_2 , яка на день смерті проживала та була зареєстрована по АДРЕСА_1 .

Після смерті матері спадщину прийняла заявник як спадкоємець першої черги за законом. Інших спадкоємців немає.

На даний час заявник вирішила належним чином оформити свої спадкові права на майно, проте вона не може довести родинні відносини з померлою матір`ю.

Так, відповідно до свідоцтва про її народження прізвище в графі мати ОСОБА_2 , а в свідоцтві про смерть матері її прізвище зазначено ОСОБА_2 . ОСОБА_2 - це дівоче прізвище її матері і будь-яких документів про зміну прізвища з ОСОБА_2 на ОСОБА_2 немає.

У зв`язку із розбіжностями в документах, заявник не може довести того факту, що померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 була її матір`юі тому необхідно встановити факт родинних відносин в судовому порядку.

В судове засідання заявник не з`явилася, проте подала суду заяву в якій підтримала заявлені вимоги і просить справу розглянути у її відсутності.

Представник заінтересованої особи - Михайлинський сільський голова Поліщук М. в судове засідання не з`явився, проте надав суду заяву, в якій заявлені вимоги визнав, просить справу слухати у його відсутності.

Оскільки, визнання поданої заяви заінтересованою особою не суперечить закону, не порушує права, свободи та інтереси інших осіб, суд вважає, що заявлені вимоги підлягають задоволенню.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 , яка на день смерті проживала та була зареєстрована по АДРЕСА_1 (а.с.6).

Згідно свідоцтва про народження заявника її батьками записані ОСОБА_5 та ОСОБА_2 , тобто прізвище її матері записане як ОСОБА_2 (а.с.7).Проте, в свідоцтві про смерть матері заявника її прізвищезаписане як ОСОБА_2 (а.с.3), а також в паспорті померлої матері заявника її прізвище записане як ОСОБА_2 (а.с.4-5).

Згідно довідки виданої виконкомом Михайлинської сільської ради №320 від 01.07.2019 сім`я померлої ОСОБА_2 складалась з наступних осіб - доньки ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с.6).

Через розбіжності в написанні прізвища матері заявника у вищевказаних документах, остання не може довести того факту, що померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 була її матір`ю та реалізувати своє спадкове право.

Досліджені докази дають суду підстави задовольнити подану заяву в повному обсязі.

Правовідносини, які склались між сторонами регулюються ст.315 ч.1 п.1 ЦПК України, відповідно до якої, суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Керуючись ст.ст.259, 263-265, 315, 319 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Заяву задовольнити. Встановити факт, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , дійсно була матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду через Козятинський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник: ОСОБА_1 , проживає: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Заінтересована особа: Михайлинська сільська рада Козятинського району Вінницької області, знаходиться: пров. Кооперативний, 13 с. Михайлин Козятинського району Вінницької області, ЄДРПОУ 04328335.

Повне судове рішення складено 11.01.20.

Суддя - підпис - В.Л. Сєчко

Згідно з оригіналом.

Суддя В.Л. Сєчко

Секретар Л.І. Паращенко

Дата документу 11.01.2020

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення11.01.2020
Оприлюднено14.01.2020
Номер документу86853667
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —133/3360/19

Рішення від 11.01.2020

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сєчко В. Л.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Сєчко В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні