Ухвала
від 13.01.2020 по справі 127/539/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/539/20

Провадження №1-кс/127/272/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2020 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_4 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_5 ..

Клопотання мотивоване тим, що слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 1202020000000006 від 03.01.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України.

Підставою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стали матеріали перевірки УСР у Вінницькій області ДСР НП України відповідно до яких встановлено, що 29.12.2019 невідома особа знаходячись в м. Вінниці здійснила реалізацію алкогольної продукції з використанням підроблених марок акцизного податку.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи ТОВ «Петрус-Алко» (код ЄДРПОУ 36942172), юридична адреса якого м. Київ, вул. Святошинська, буд. 32, незаконно виготовляють та здійснюють реалізацію фальсифікованої алкогольної продукції з підробленими марками акцизного збору.

Також встановлено, що оптовий склад ТОВ «Петрус-Алко» із алкогольною продукцією торгової марки «Златогор», з підробленими марками акцизного збору знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 59.

В подальшому представники ТОВ «Петрус-Алко» постачають вищевказану алкогольну продукцію до оптових магазинів для реалізації по ціні нищій за ринкову. Одним із таких магазинів знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Короленка, 7 склад-магазин №10 а.

Відповідно до інформації отриманої з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником будівлі, що розташована за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, буд. 59, являється ТОВ «Вінгазінвест» (код ЄДРПОУ 41007568).

Відповідно до висновку експертизи Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України № 6 від 10.01.2020, марки акцизного податку, які наклеєні на алкогольних виробах та були добровільно надані заявником у кримінальному провадженні ОСОБА_6 не відповідають зразкам, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукування та вилучення підроблених марок акцизного податку, обладнання за допомогою котрого здійснювалось їх виготовлення, лікеро горілчаних виробів на котрих наклеєні підроблені марки акцизного податку, документів, що підтверджують походження зазначеної продукції, чорнових записів, інших предметів та речей, на яких можуть міститися відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 110, 234 КПК України, слідчий звернувся з даним клопотанням.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб..

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, буд. 59, можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукування та вилучення підроблених марок акцизного податку, обладнання за допомогою якого здійснювалось їх виготовлення, лікеро горілчаних виробів на котрих наклеєні підроблені марки акцизного податку, документів, що підтверджують походження зазначеної продукції, чорнових записів, інших предметів та речей, на яких можуть міститися відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу86854529
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —127/539/20

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні