Ухвала
від 28.12.2019 по справі 932/18992/19
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 932/18992/19

Провадження №1-кс/932/11331/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 грудня 2019 року м.Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні того ж суду в м. Дніпрі клопотання слідчого СВ ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , по кримінальному провадженню внесеному до ЄРДР під №12019040030002997, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17.12.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

18.12.2019 року до Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська надійшло вищевказане клопотання з якого вбачається наступне.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17.12.2019 до СВ ДВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшли матеріали Управління Служби Безпеки України в Дніпропетровській області про те, що невстановлені особи, ввівши в оману посадових осіб ДЗВО «Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту ім. Академіка В. Лазаряна», шляхом підроблення документів отримали запрошення на навчання іноземних студентів, які в свою чергу не приступили до навчання.

За вказаним фактом 17.12.2019 відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019040030002997, за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

27.12.2019 до СВ ДВП надійшло інформування оперуповноваженого ВКП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області, яке долучено до матеріалів кримінального провадження, про те, що в ходівиконання дорученняслідчого встановленопідприємство ТОВ«ФРЕШАН» ЄДРПОУ42160467,юридична адреса:м.Дніпро,вул.Січеславська Набережна,15а,директором тазасновником якогоявляється ОСОБА_4 такожявляється ФОПта іншіпідприємства щопідконтрольні останньому,що здійснюютьсвою фінансово-господарськудіяльність усфері торгівлісільськогосподарською сировиною,торгівлю фруктамита овочами.Для здійсненнясвоєї діяльностіпідприємство використовуєскладські приміщеннящо знаходятьсяза адресою: АДРЕСА_1 .Встановлено щопосадовими особамивищезазначених підприємствпри здійсненнісвоєї господарськоїдіяльності длявиконання робітпов`язаних ззавантаженням,відвантаженням сортуваннямовочей іфруктів таіншими роботамине офіційнозалучаються неповнолітніособи від13до 16років,та іноземнихгромадян щоперебувають іпрацюють натериторії Українинелегально безоформлення посвідкина тимчасовепроживання ворганах ДМСУкраїни впорушення вимогЗакону України«Про правовийстатус іноземцівта осіббез громадянства»при цьомугрубо порушуючизаконодавство пропрацю.За отриманоюінформацією зазначеніособи працюютьна вказаномускладі напостійній основіта їхкількість складаєвід 20до 30осіб.

На теперішній час у органу досудового розслідування є реальні підстави вважати, що докази перебувають за місцемрозташування овочесховища,а самеза адресою: м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 169.

На теперішній час місцезнаходження можливих речових доказів у кримінальному провадженні невідомо, що не дає можливості подальшого об`єктивного проведення досудового розслідування.

Як зазначено у клопотанні, метою проведення обшуку є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Відповідно до інформаційної довідки з Єдиного реєстру речових прав на нерухоме майно, приміщення, в якому заплановано проведення обшуку належить на праві приватної власності ТОВ «НЕШ ГРУП», код: 37070068.

Згідно ст. 480 КПК України, до суб`єкта та приміщення, де буде проводитись обшук, особливий порядок кримінального провадження не застосовується.

Приймаючи до уваги викладене, враховуючи, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного кримінального провадження, орган досудового розслідування вважає за необхідне звернутися до суду з клопотанням про проведення обшуку з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, усіх документів, предметів, складених та/або створених, спеціально підготовлених до або під час вчинення кримінально правопорушення, а також встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення, що забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування кримінального провадження.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав, прохав задовольнити.

Розглянувшиклопотання,заслухавшипоясненняслідчого,дослідившинаданідоклопотаннядодатки,приходжу довисновку проте,що вонопідлягає задоволеннюз наведениху ньомупідстав,оскільки вважаюдоведенимщобуловчиненокримінальнеправопорушення;відшукуваніречімаютьзначеннядлядосудовогорозслідування;відомості,якімістятьсяувідшукуванихречах,можутьбутидоказамипідчассудовогорозгляду; відшукувані речі, документи знаходяться у місці зазначеному в клопотанні та іншим шляхом отримати відшукуванні речі і документи, тобто сприяти встановленню істини у справі, окрім проведення обшуку у слідчого немає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 233, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково

Дозволити слідчим слідчоїгрупи СВ Дніпровського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , проведення обшуку за місцем знаходження овочесховища, а саме за адресою: АДРЕСА_1 (включаючивсі житловіта нежитловіприміщення,гаражі,сараї,тимчасові будівлі,тощо,які розташованіна територіїза вищевказаноюадресою) - з метою виявлення (відшукування), фіксації і вилучення:

-Дозвільних документів на заняття господарською діяльністю за вказаною адресою;

-технічного паспорту на об`єкт нерухомості;

-накази та посадові інструкції осіб, які відповідають за функціонування та підтримання роботи;

-накази та відповідну документацію щодо працевлаштування працівників;

-технічні паспорти та ліцензії на обладнання, за допомогою якого ведеться господарська діяльність;

-журнали інструктажів працівників;

-журналів видачі працівникам спецодягу;

-документації щодо розроблення евакуаційних виходів з території;

-договорів із юридичними особами щодо придбання продукції, з додатками;

-платіжні доручення, товарні чеки, печатки та штампи;

-чорнових записів щодо кількості фактично працюючих працівників;

-

-автотранспортної техніки, яка використовується для транспортування товарів;

-осіб, які не являються громадянами України, та які незаконно перебувають на її території;

-документів, які мають ознаки підроблення (посвідки на тимчасове перебування на території України, запрошення для іноземних громадян та інше);

-мобільні телефони, які використовуються в злочинній діяльності, та в яких може міститися інформація щодо осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення;

-Зняття інформації з комп`ютерної техніки, в якій може міститись інформація щодо осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення або виготовлення підроблених документів;

В іншій частині вимог клопотання відмовити

Строк дії ухвали - до 27.01.2020 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.12.2019
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу86855601
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —932/18992/19

Ухвала від 28.12.2019

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні