Ухвала
від 13.01.2020 по справі 548/2610/19
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/2610/19

Провадження №2/548/152/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

13 січня 2020 року м. Хорол

Суддя Хорольського районного суду Полтавської області Старокожко В.П., розглянувши матеріали позовної заяви Вишняківського будинку-інтернату для людей похилого віку та інвалідів, адреса: АДРЕСА_1 . АДРЕСА_2 буд. 100, Хорольського району Полтавської області, до ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_3 , третя особа: ОСОБА_2 , адреса: АДРЕСА_2 , про стягнення аліментів на утримання непрацездатного батька,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Хорольського районного суду Полтавської області з позовною заявою до відповідача про стягнення аліментів на утримання непрацездатного батька на підставі ст. 202 СК України.

Вказаний позов підсудний Хорольському районному суду Полтавської області. Позовну заяву подано відповідно до вимог ст. 175 ЦПК. До позову додано всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги. Тому, підстав для залишення позову без руху та повернення цього позову позивачу не має.

Позивач згідно ст. 5 Закону України "Про судовий збір" звільнений від сплати судового збору при подачі в суд позовної заяви про стягнення аліментів.

Ціна позову, зазначена у заяві, не перевищує ста прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що дає підстави вважати, що ця справа є малозначною, відноситься до категорії спорів про стягнення аліментів та має незначну складність і у відповідності до положень ч. 4, 6 ст. 19, ч. 4 ст. 274 ЦПК України може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без виклику чи повідомлення сторін за наявними матеріалами.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Вишняківського будинку-інтернату для людей похилого віку та інвалідів до ОСОБА_1 , третя особа: ОСОБА_2 , про стягнення аліментів на утримання непрацездатного батька прийняти до розгляду та відкрити провадження по справі.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі одночасно з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Відповідач має право протягом 16 днів з дня вручення цієї ухвали надіслати безпосередньо до канцелярії суду відзив на позов з доданими доказами на яких він грунтується, з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) такого відзиву і доданих доказів до нього позивачу.

Позивач вправі подати протягом 5 днів з дня отримання вказаного відзиву відповідь на відзив з належно викладеними у ньому своїми поясненнями, міркуваннями і аргументами щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) такої відповіді на відзив і доданих доказів до нього іншим учасникам справи.

В разі подання вказаної відповіді на відзив відповідач вправі подати протягом 5 днів заперечення щодо наведених позивачем у цій відповіді вказаних пояснень, міркувань і аргументів і інше з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих доказів до нього іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що:

- у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи;

- у разі подання ним відзиву, він повинен подати суду докази разом з поданням такого відзиву.

Роз`яснити сторонам, що:

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч. 8 ст. 83 ЦПК України);

- копії відзиву, відповіді на відзив, заперечень, доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи , крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 83 ЦПК України).

Зобов`язати відповідача надати суду довідку про доходи з місця роботи та довідку про присвоєння ідентифікаційного податкового номеру.

Згідно ч. 4 ст. 83 ЦПК України якщо вказані вище документи та докази не можуть бути подані до суду у встановлений строк учасники справи повинні про це повідомити суд письмово із зазначенням причин їх неподачі.

Відповідно до ч. 5 ст. 95 ЦПК України при наданні доказів у копіях учасник справи підтверджує відповідність копії оригіналу своїм підписом із зазначенням дати такого посвідчення.

Вказану цивільну справу розглядатиме суддя Хорольського районного суду Старокожко В.П. одноособово без проведення судового засідання та повідомлення сторін.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній веб-сторінці Хорольського районного суду Полтавської області https://hr.pl.court.gov.ua/sud1628/ , а саме у вкладці "ГРОМАДЯНАМ" переглянути "Список судових справ, призначених до розгляду" https://hr.pl.court.gov.ua/sud1628/gromadyanam/csz/ та "Інформацію щодо стадій розгляду судових справ https://court.gov.ua/fair/sud1628//.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише в частині недотримання правил підсудності протягом 15 днів з моменту отримання її копії учасниками справи шляхом подання відповідної заяви до Полтавського апеляційного суду, а також до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи - до Хорольського районного суду Полтавської області.

Суддя В.П. Старокожко

СудХорольський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення13.01.2020
Оприлюднено14.01.2020
Номер документу86863796
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —548/2610/19

Рішення від 06.03.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні