Ухвала
від 09.01.2020 по справі 2-1021/2010
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 2-1021/2010

Провадження № 6/521/54/20

У Х В А Л А

09 січня 2020 року м. Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Мирончук Н.В.,

за участю секретаря судового засідання Юраш К.Ю,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі заяву представника ТОВ Фінансова компанія УКРФІНАНС ГРУП про заміну сторони виконавчого провадження, поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчих листів до виконання, видачу дублікату виконавчих листів по цивільній справі за позовом Відкритого акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль в особі одеської обласної дирекції ВАТ Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Малиновського районного суду м. Одеси перебувала цивільна справа за позовом Відкритого акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль в особі одеської обласної дирекції ВАТ Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Представник ТОВ Фінансова компанія УКРФІНАНС ГРУП звернувся до Малиновського районного суду м. Одеси з заявою про вирішення питання щодо заміни стягувача ПАТ Райффайзен Банк Аваль на ТОВ Фінансова компанія УКРФІНАНС ГРУП , поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчих листів до виконання, видачу дублікату виконавчих листів у справі № 2-1021/2010.

Вимога вмотивована тим, що 12 грудня 2017 року між ПАТ РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ та ПАТ КОМЕРЦІЙНИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ БАНК був укладений договір відступлення права вимоги № 114/50 та договір відступлення прав за договорами застави від 18 грудня 2017 року, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Данич О.Ф. і зареєстрований у реєстрі під № 4338. Відповідно до зазначених договорів Первісний кредитор передав (відступив), а ПАТ КІБ прийняв всі права вимоги до боржників за кредитними договорами та договорами забезпечення (застави), у тому числі й до ОСОБА_1 .

В подальшому, між ПАТ КІБ та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ УКРФІНАНС ГРУП було укладено Договір відступлення права вимоги від 12 грудня 2017 року, згідно до умов якого ПАТ КІБ передав (відступив), а Новий кредитор прийняв всі права вимоги до боржників за кредитним портфелем, у тому числі до ОСОБА_1 .

Також, представник вказав, що до ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ УКРФІНАНС ГРУП на підставі ст. 27 Закону України Про заставу перейшли права, які забезпечують зобов`язання Боржника за основним договором, а саме: за договором застави транспортного засобу: від 13 лютого 2008 року, посвідченим приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Горецькою В.М., і зареєстрованим в реєстрі за № 748 та укладеним між АТ Райффайзен Банк Аваль та ОСОБА_1 , про що між ПАТ КІБ та ТОВ ФК УКРФІНАНС ГРУП був укладений окремий правочин - договір про відступлення прав вимоги за договорами застави від 18.12.2017 року, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Данич О.Ф. і зареєстрований у реєстрі за №4339.

Заявник зазначив, що сума заборгованості не погашена, рішення суду не виконано.

Виконавчий лист № 2-1021/10, виданий 28.10.2010 року на виконання рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 27 травня 2010 року відносно боржників ОСОБА_1 , ОСОБА_2 знаходився на примусовому виконанні в Першому Малиновському відділі державної виконавчої служби м. Одеси ГТУЮ в Одеській обл. Матеріали даного виконавчого провадження були повернені на підставі постанови про повернення виконавчого документа стягувачеві, від 31.12.2013 р. згідно п. 7 ч. 1 ст. 47 ЗУ Про виконавче провадження .

При цьому виконавчим органом у даній Постанові не вказано кому направлялися, виконавчі листи. Викладене свідчить про можливу втрату виконавчих документів , оскільки, наразі, не має можливості встановити чи направлявся, кому та коли саме, оригінали виконавчих листів.

Крім того, Заявником означені виконавчі листи не отримані, що підтверджується підписаним між сторонами - ПАТ «КІБ» та ТОВ ФК УКРФІНАНС ГРУП Актом приймання-передачі документації від 30.03.2018 року. У вказаному акті в Таблиці №1 міститься інформація про те, що оригінал виконавчого листа не передавався ТОВ ФК УКРФІНАНС ГРУП , що свідчить про втрату виконавчого документа, у зв`язку з чим необхідно отримати дублікат. Також, відсутність виконавчого листа у відповідному відділенні АТ Райффайзен Банк Аваль підтверджується відповіддю на запит № АП-17 від 01.11.2019 р.

У зв`язку з вищевикладеним, представник заявника просив суд здійснити заміну сторони (стягувача) у виконавчих листах, поновити пропущений строк пред`явлення виконавчих листів виданих Малиновським районним судом м. Одеси у справі №2-1021/2010 та видати дублікат виконавчих листів.

Представник заявника в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час та дату розгляду заяви, просив про розгляд справи за його відсутності.

Інші учасники процесу в судове засідання не з`явились.

Відповідно до ст. 442 ЦПК України , неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Суд, перевіривши доводи заявника, вважає, що заява підлягає задоволенню за наступними обставинами.

Згідно з ч.1 ст.442 ЦПК України , у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд змінює таку сторону її правонаступником.

Судом встановлено, що в провадженні Малиновського районного суду м. Одеси перебувала цивільна справа за позовом Відкритого акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль в особі Одеської обласної дирекції ВАТ Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , про стягнення заборгованості. Заочним рішенням Малиновського районного суду м. Одеси від 27.05.2010 року позов Відкритого акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль в особі одеської обласної дирекції ВАТ Райффайзен Банк Аваль - задоволено .

Відповідно до довідки з Архіву Малиновського районного суду м. Одеси, цивільна справа № 2-1021/2010 за строком зберігання знищена та в архіві на зберіганні перебувають лише оригінали процесуальних документів.

12 грудня 2017 року між ПАТ РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ та ПАТ КОМЕРЦІЙНИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ БАНК був укладений договір відступлення права вимоги № 114/50 та договір відступлення прав за договорами застави від 18 грудня 2017 року, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Данич О.Ф. і зареєстрований у реєстрі під № 4338. Відповідно до зазначених договорів Первісний кредитор передав (відступив), а ПАТ КІБ прийняв всі права вимоги до боржників за кредитними договорами та договорами забезпечення (застави), у тому числі й до ОСОБА_1 .

В подальшому, між ПАТ КІБ та ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ УКРФІНАНС ГРУП було укладено Договір відступлення права вимоги від 12 грудня 2017 року, згідно до умов якого ПАТ КІБ передав (відступив), а Новий кредитор прийняв всі права вимоги до боржників за кредитним портфелем, у тому числі до ОСОБА_1 .

Також до ТОВ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ УКРФІНАНС ГРУП на підставі ст. 27 Закону України Про заставу перейшли права, які забезпечують зобов`язання Боржника за основним договором, а саме: за договором застави транспортного засобу: від 13 лютого 2008 року, посвідченим приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу Горецькою В.М., і зареєстрованим в реєстрі за № 748 та укладеним між АТ Райффайзен Банк Аваль та ОСОБА_1 , про що між ПАТ КІБ та ТОВ ФК УКРФІНАНС ГРУП був укладений окремий правочин - договір про відступлення прав вимоги за договорами застави від 18.12.2017 року, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Данич О.Ф. і зареєстрований у реєстрі за №4339.

За викладених обставин, виникла необхідність в заміні стягувача у справі.

У відповідності до ст. 442 ЦПК України та п. 5ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження, суд змінює таку сторону її правонаступником.

Враховуючи викладене, ТОВ ФК УКРФІНАНС ГРУП є правонаступником ПАТ РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ .

Згідно з п.1 ч.1 ст. 512 ЦК України , кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою, внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги.)

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін, виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Також, заявник зазначив, що виконавчі листи по справі 2-1021/2010 ними не було отримано, що підтверджується підписаним між сторонами - ПАТ «КІБ» та ТОВ ФК УКРФІНАНС ГРУП Актом приймання-передачі документації від 30.03.2018 року.

Відповідно до акту в Таблиці №1 міститься інформація про те, що оригінал виконавчого листа не передавався ТОВ ФК УКРФІНАНС ГРУП .

Також, відсутність виконавчого листа у відповідному відділенні АТ Райффайзен Банк Аваль підтверджується відповіддю на запит № АП-17 від 01.11.2019 р.

Відповідно до ст. 433 ЦПК України, у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа, виданого судом, подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції. Заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа, виданого іншими органами (посадовими особами), подається до суду за місцем виконання відповідного рішення. Заява розглядається в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про поновлення пропущеного строку.

Згідно ст. 123 вказаного вище Кодексу, перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

За ст. 124 ЦПК України, строк, обчислюваний роками, закінчується у відповідні місяць і число останнього року строку. Строк, обчислюваний місяцями, закінчується у відповідне число останнього місяця строку. Якщо закінчення строку, обчислюваного місяцями, припадає на такий місяць, що відповідного числа не має, строк закінчується в останній день цього місяця. Якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день. Перебіг строку, закінчення якого пов`язане з подією, яка повинна неминуче настати, закінчується наступного дня після настання події. Останній день строку триває до 24 години, але коли в цей строк слід було вчинити процесуальну дію в суді, де робочий час закінчується раніше, строк закінчується в момент закінчення цього часу. Строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення заява, скарга, інші документи чи матеріали або грошові кошти здані на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв`язку.

Заявник вказує, що станом на час звернення до суду, рішення Малиновського районного суду м. Одеси у справі №2-1021/2010 не виконано.

У відповідності до п. 17.4 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України, в новій редакції, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу, як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Виходячи з вищевикладеного, суд приходить до висновку про задоволення заяви ТОВ Фінансова компанія УКРФІНАНС ГРУП про заміну сторони (стягувача) у виконавчих листах, поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчих листів виданих Малиновським районним судом м. Одеси у справі №2-1021/2010 та видачу дублікатів виконавчих листів.

Частиною 7 статті 127 ЦПК України передбачено, що про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку, суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

На підставі викладеного, керуючись ст. 442, 443 ЦПК України , ст. ст. 512 , 514 ЦК України , суд,

У Х В А Л И В:

Заяву представника ТОВ Фінансова компанія УКРФІНАНС ГРУП про заміну сторони виконавчого провадження, поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчих листів до виконання, видачу дублікату виконавчих листів по цивільній справі за позовом Відкритого акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль в особі одеської обласної дирекції ВАТ Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості- задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні - стягувача ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ на його правонаступника ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ УКРФІНАНС ГРУП (код ЄДРПОУ: 40326297; адреса: 01014, м. Київ, вул. Звіринецька, буд. 63) за виконавчим листом, виданим на підставі рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 27 травня 2010 року по справі № 2-1021/2010 р. щодо стягнення з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт серії НОМЕР_1 , виданий Іваничівським РВ УМВСУ в Волинській області 30.09.1997 року; реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 ; адреса: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ; паспорт серії НОМЕР_3 , виданий Малиновським РВ ОМУ УМВСУ в Одеській області 13.12.2002 року реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_4 ; адреса: АДРЕСА_1 ) на користь ПАТ Райффайзен Банк Аваль заборгованості за кредитним договором №014/0127/73/88341 від 13.02.2008 року в розмірі 934 494 (дев`ятсот тридцять чотири тисячі чотириста дев`яносто чотири) грн. 94 коп., судові витрати 1700 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи 30 грн.

Поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа, виданого на підставі рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 27 травня 2010 року по справі № 2-1021/2010 р. щодо стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь правонаступника ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ УКРФІНАНС ГРУП (код ЄДРПОУ: 40326297; адреса: 01014, м. Київ, вул. Звіринецька, буд. 63). заборгованості за кредитним договором №014/0127/73/88341 від 13.02.2008 року в розмірі 934 494 (дев`ятсот тридцять чотири тисячі чотириста дев`яносто чотири) грн. 94 коп., судові витрати 1700 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи 30 грн.

Видати дублікат виконавчих листів відносно боржників ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , виданого на виконання рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 27 травня 2010 року по справі № 2-1021/2010 р. щодо стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь ПАТ Райффайзен Банк Аваль заборгованості за кредитним договором №014/0127/73/88431 від 13.02.2008 року в розмірі 934 494 (дев`ятсот тридцять чотири тисячі чотириста дев`яносто чотири) грн. 94 коп., судові витрати 1700 грн. та витрати на інформаційно- технічне забезпечення розгляду справи 30 грн.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені ст.ст. 353-354 ЦПК України.

Суддя: Н.В. Мирончук

Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено14.01.2020
Номер документу86867751
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2-1021/2010

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Тернівський міський суд Дніпропетровської області

Корягін В. О.

Рішення від 01.04.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Циганок В. Г.

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мирончук Н. В.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Мирончук Н. В.

Рішення від 24.07.2015

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Трегубенко С. В.

Ухвала від 21.12.2018

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Радченко Л. А.

Ухвала від 12.05.2010

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гринів М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні