Ухвала
від 14.01.2020 по справі 213/4947/19
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/4947/19

Номер провадження 1-кс/213/36/20

У Х В А Л А

14 січня 2020 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчої ОСОБА_3 , розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Інгулецького ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , яке подане в межах кримінального провадження №12019040740001260 від 11 грудня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

13 січня 2020 року до Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло вищевказане клопотання, де слідчий зазначає, що 11 грудня 2019 року до КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР був доставлений ОСОБА_5 , з діагнозом: «Сполучена травма. Закрита черепно-мозкова травма. Струс головного мозку. Субдуральні гематоми з обох сторін. Закрита травма грудної клітини. Розрив лівої легені».

Відомості за даною подією внесено до ЄРДР за №12019040740001260 від 11 грудня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України.

В клопотанні слідчий вказує, що згідно довідки КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » КМР встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з 11 грудня 2019 року перебував на стаціонарному лікуванні у відділенні політравми Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Криворізької міської ради.

Для проведення судово-медичної експертизи необхідно оригінали стаціонарних та амбулаторних карток ОСОБА_6 , які містять відомості про стан його здоров`я, та які знаходяться на зберіганні в умовах Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Криворізької міської ради.

Зазначає, що оригінали зазначених вище медичних карток мають значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, оскільки в них містяться відомості про стан здоров`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , і необхідні для проведення судово-медичної експертизи.

Просить надати йому тимчасовий доступ до медичної документації з приводу лікування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у відділенні політравми Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Криворізької міської ради, розташована за адресою АДРЕСА_1 з можливістю тимчасового вилучення вказаної медичної документації.

Слідча в судовому засіданні клопотання підтримала та, посилаючись на обставини викладені в клопотанні, просила його задовольнити.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України судовий розгляд проводився без представника КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Вислухав слідчу, дослідив надані матеріали, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню зважаючи на таке.

Так, Інгулецьким ВП КВП ГУНП В Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, яке внесено до ЄРДР за №12019040740001260 від 11 грудня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України по факту спричинення ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тілесних ушкоджень.

Оригінали медичних карток стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мають значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, оскільки в них містяться відомості про стан його здоров`я, і необхідні для проведення судово-медичної експертизи.

Інформація, до якої просить надати доступ, відповідно п.2 ч.1 ст.162 КПК України відноситься до такої, що охороняється законом, і таким чином може бути надана лише за ухвалою слідчого судді.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони мають право звернутися до слідчого судді із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Беручи до уваги викладене вище, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю необхідним надати тимчасовий доступ до документів, що містять інформацію, яка відповідно до п.2 ч.1 ст.162 КПК України відноситься до такої, що охороняється законом.

Керуючись вимогами ст.ст. 107,131,159-160,163-165, 242 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Інгулецького ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , яке подане в межах кримінального провадження №12019040740001260 від 11 грудня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Інгулецького ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до медичної документації з приводу лікування ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 у відділенні політравми Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Криворізької міської ради, розташована за адресою АДРЕСА_1 з можливістю тимчасового вилучення вказаної медичної документації.

Роз`яснити, що відповідно до вимог ст. 165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді. Зазначена в ухвалі слідчого судді, особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Повідомити, що згідно зі ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії даної ухвали один місяць з дня її ухвалення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу86883569
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —213/4947/19

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Алексєєв О. В.

Ухвала від 18.12.2019

Кримінальне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Алексєєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні