Ухвала
від 14.01.2020 по справі 202/235/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/235/20

Провадження № 1-кс/202/342/2020

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

14 січня 2020 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні третього ВРКП СУФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження № 32019040040000060 відомості щодо якого 04 грудня 2019 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

13 січня 2020 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дане клопотання, згідно з протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду, було передано слідчому судді 13 січня 2020 року.

Згідно з матеріалами клопотання, у ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що до СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області надійшов узагальнений матеріал Державної служби фінансового моніторингу України № 0732/2019/ДСК відповідно до якого встановлено, що службові особи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) діючи в період 2018-2019 років, здійснили фінансові операції, пов`язані із внесенням та зняттям готівкових коштів з власних розрахункових рахунків, які надходили за оплату ТМЦ, робіт та послуг, які не відповідають офіційно задекларованим фінансовим операціям та доходам, чим ухилились від сплати податків в значних розмірах.

В ході досудового розслідування, було встановлено, що службовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) було відкрито рахунки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 у банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_4 ), та у період 2018-2019 р.р. використовували їх з метою переведення коштів.

Слідчий у своєму клопотанні звертає увагу слідчого судді на те, що в ході розслідування отримані відомості, які можуть свідчити про те, що фінансові операції, пов`язані з внесенням і зняттям службовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), коштів на рахунках № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 у банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_4 ), є такими, що спрямовані на легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, та з метою встановлення способу встановлення руху грошових коштів по рахункам № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_4 ), та документів для з`ясування дійсності проведення фінансово-господарських операцій вказаним підприємством являється їх дослідження, необхідно здійснити тимчасовий доступ до вищезазначених документів та їх вилучення, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_4 ), зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Наведене зумовило слідчого за погодженням з прокурором звернутись до слідчого судді з відповідним клопотанням.

З метою запобігання можливої зміни або знищення документів, до яких планується отримати тимчасовий доступ, слідчий просила розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий у судове засідання не з`явилась, натомість до матеріалів клопотання додала заяву, відповідно до якої просила здійснювати розгляд клопотання без її участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, доходить наступного висновку.

Відповідно дост. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.2 ст.160 КПК України у клопотанні зазначаються: 1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; 2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; 4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; 6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; 7) обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, клопотання слідчого погоджено прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , однак в доданому витязі з Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні підтвердження того, що саме ОСОБА_4 є процесуальним керівником в кримінальному провадженні № 32019040040000060 від 04 грудня 2019 року, що на думку слідчого судді є підставою для відмови у задоволенні клопотання. Постанову про створення групи прокурорів у кримінальному провадженні, до матеріалів клопотання також не додано.

За вказаних обставин, слідчий суддя доходить переконання про необхідність відмови в задоволенні клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.110,131-132,159-160,162-166,309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів відмовити.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/235/20

Ухвала від 27.05.2021

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 24.11.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Слюсар Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні