Ухвала
від 13.01.2020 по справі 757/714/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/714/20-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора Броварськоїмісцевої прокуратуриКиївської області ОСОБА_3 протимчасовий доступдо речейта документів,

В С Т А Н О В И В :

11.01.2020 до провадженняслідчого суддіПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 надійшло клопотаннясторони кримінальногопровадження прокурораБроварської місцевоїпрокуратури Київськоїобласті ОСОБА_3 про наданнятимчасового доступудо документів,які перебуваютьу володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019160000000051 відомості про яке 24.01.2019 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що 11.04.2018 посадові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на інтернет-сайті « ІНФОРМАЦІЯ_2 » розмістили оголошення про проведення відкритих конкурсних торгів за предметом закупівлі UA-2018-04-11-001592-с - «Спеціалізований аеродромний прибиральний автомобіль із плужно - щіточним обладнанням та продувним агрегатом», очікувана вартість якого склала 20 000 000 грн.

02.07.2018за результатами проведення аукціону переможцем було визначено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ( ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 із ціновою пропозицією 19 470 000,00 грн.

У подальшому, 19.07.2018 між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договір про закупівлю №011-07/18, про закупівлю спеціалізованого аеродромного прибирального автомобілю із плужно-щіточним обладнанням та продувним агрегатом ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Згідно п.4.2.1. вищезазначеного договору КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зобов`язується здійснити попередню оплату у розмірі 70% вартості товару протягом 15 банківських днів з моменту підписання уповноваженими представниками сторін договору.

Разом з тим, з метою уникнення конкуренції під час проведення публічних торгів з боку інших дилерів спецтехніки та надання переваги продавцю, посадовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у тендерній пропозиції заявлено «Спеціалізований аеродромний прибиральний автомобіль із плужно - щіточним обладнанням та продувним агрегатом», однак відповідно до податкових відомостей, зазначений у договорі автомобіль IVECO TRAKKER AD190T36W є снігоприбиральним.

Крім того, відповідно до п. 1.2 розділу 1 договору про закупівлю №011-07/18 учасник гарантує, що товар (автомобіль IVECO TRAKKER AD190T36W) належить йому на праві власності, не перебуває під забороною відчуження, арештом, не є предметом застави ті іншим засобом забезпечення виконання зобов`язань перед будь-якими фізичними або юридичними особами, державними органами і державою, а також не є предметом будь-якого іншого обтяження чи обмеження, передбаченого чинним законодавством України.

Однак, згідно отриманих у ході досудового розслідування відомостей від ІНФОРМАЦІЯ_5 та ІНФОРМАЦІЯ_6 зазначений автомобіль на обліку у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » не перебував.

Разом з тим встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » після отримання авансового платежу від КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », придбав зазначений у договорі автомобіль у офіційного дилера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за 8 702 286 грн.

Таким чином, службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » значно завищена ціна тендерної пропозиції на закупівлю товару, що призвело до нанесення збитків останньому.

Слідчий абопрокурор всудове засідання не з`явились, слідчий направив заяву про розгляд клопотання без його участі та задоволення клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для надання доступу до запитуваних стороною кримінального провадження речей.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159, 160, 161, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_4 та процесуальним керівникам у кримінальному провадженні, що включені до групи прокурорів, а саме: начальнику відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо розкрадання державних коштів Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 , прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо розкрадання державних коштів Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях Офісу Генерального прокурора ОСОБА_6 , прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо розкрадання державних коштів Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях Офісу Генерального прокурора ОСОБА_7 , прокурору Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_8 , прокурору Броварської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 , прокурору Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_9 , прокурору першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях підслідних Державному бюро розслідувань, прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_10 , начальнику відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Миколаївської області ОСОБА_11 , прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо розкрадання державних коштів Департаменту процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях Офісу Генерального прокурора ОСОБА_12 , спільно зпрацівниками ІНФОРМАЦІЯ_8 задорученням слідчогоабо прокурора, отримати тимчасовий доступ до речей та документів, а саме доступ до документації конкурсних торгів стосовно участі підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ( ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 »,(ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у процедурах державних закупівель, які проводились КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за період з 2018 по 2019 роки, договорів (у т.ч. додаткових), укладених КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з указаними підприємствами та додатків до них, документації, що стосується придбання спеціалізованого аеродромного прибирального автомобілю із плужно-щіточним обладнанням та продувним агрегатом IVECO TRAKKER AD190T36W та «автобус перонний пасажирський TAM VIVAR 104WL», поставки даної техніки до КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та розрахунків за них, актів здачі-приймання, товарно-транспортних накладних, оскільки наявні достатні підстави вважати, що вони можуть знаходитись у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разіневиконання ухвалипро тимчасовийдоступ доречей ідокументів слідчийсуддя,суд заклопотанням стороникримінального провадження,якій наданоправо надоступ доречей ідокументів напідставі ухвали,має правопостановити ухвалупро дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/714/20-к

Примірник 2 наданий прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.01.2020
Оприлюднено06.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/714/20-к

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні