Ухвала
від 14.01.2020 по справі 200/382/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

14 січня 2020 р. Справа №200/382/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Зінченко О.В., ознайомившись із адміністративним позовом Головного управління ДПС у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСМОР ГРУП про накладення арешту на кошти та інші цінності на рахунках платника податків, -

В С Т А Н О В И В:

10 січня 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДФС у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСМОР ГРУП про накладення арешту на кошти та інші цінності на рахунках платника податків, що знаходиться в банках.

Відповідно до статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України), суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 160, 161 цього Кодексу.

Згідно до частини 3 статті 161 КАС України передбачено, що до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі (відповідно до частини 1 статті 6 Закону "Про судовий збір").

Постановою Правління Національного банку України № 22 від 21.01.2004 затверджена Інструкція про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті (далі - Інструкція), якою встановлені загальні правила, види і стандарти розрахунків клієнтів банків та банків у грошовій одиниці України на території України, що здійснюються за участю банків. Нормами Інструкції встановлені вимоги щодо заповнення розрахункових документів.

Відповідно до пункту 3.1. Інструкції платіжне доручення оформляється платником за формою, наведеною в додатку 2 до цієї Інструкції, згідно з вимогами щодо заповнення реквізитів розрахункових документів, що викладені в додатку 8 до цієї Інструкції, та подається до банку, що обслуговує його, у кількості примірників, потрібних для всіх учасників безготівкових розрахунків.

З додатків 2, 8 до Інструкції вбачається, що одним із реквізитів платіжного доручення є "Призначення платежу", який заповнюється з урахуванням вимог, установлених главою 3 Інструкції.

Пунктом 3.7. Інструкції визначено, що реквізит "Призначення платежу" платіжного доручення заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється перерахування коштів отримувачу. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України. Платник відповідає за дані, що зазначені в реквізиті платіжного доручення "Призначення платежу".

Платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.

Водночас позивачем при зверненні до суду із адміністративним позовом додано копію платіжного доручення № 192 від 16 жовтня 2019 року про сплату 2 036,37 грн. з призначенням: судовий збір за позовом ГУ ДПС у Донецькій області до ФО ОСОБА_1 .

Отже, з огляду на викладене, в контексті даних обставин суд приходить до висновку, що копія платіжного доручення № 192 від 16 жовтня 2019 року про сплату 2 036,37 грн. з призначенням: судовий збір за позовом ГУ ДПС у Донецькій області до ФО ОСОБА_1 не є належним доказом сплати судового збору за поданий адміністративний позов до Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСМОР ГРУП про накладення арешту на кошти та інші цінності на рахунках платника податків.

Означена вище правова позиція цілком узгоджується із правовою позицією викладеною Верховним Судом у справі № 905/1057/18 під час прийняття постанови від 16 січня 2019 року.

Окрім того, суд зазначає наступне.

Адміністративний позов ГУ ДПС у Донецькій області направила на адресу суду,згідно поштового відправлення 26 грудня 2019 року.

Позивачем заявлені позовні вимоги немайнового характеру.

Пунктом 3 частини 2 статті 4 наведеного Закону встановлено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб`єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою - підприємцем ставка судового збору становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2018 рік від 07 грудня 2017 року № 2246-VIII визначено, що прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб з 1 січня 2019 року становить 1921 гривень.

Відповідно до частини 1 статті 169 КАС України встановлено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, позивач має сплатити 1921,00 грн. судового збору за подання адміністративного позову (платіжні реквізити для перерахування судового збору: Рахунок отримувача UA 408999980313121206084005075, отримувач коштів: Слов`янське УК/м. Слов`янськ/22030101, код отримувача за ЄДРПОУ: 37803368, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП), МФО 899998, код класифікації доходів бюджету: 22030101, із зазначенням призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр), судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Донецький окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа) та надати до суду оригінал квитанції про сплату судового збору відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір".

З огляду на викладене, позовну заяву необхідно залишити без руху, а позивачу надати строк для усунення згаданих вище недоліків, шляхом подання до суду: документу про сплату 1921,00 грн. судового збору.

Частиною 3 статті 169 КАС України передбачено, що якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 171 цього Кодексу.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Керуючись ст. ст. 161, 169, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління ДФС у Донецькій області Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСМОР ГРУП про накладення арешту на кошти та інші цінності на рахунках платника податків,- залишити без руху.

Надати Головному управлінню ДФС у Донецькій області десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення виявлених недоліків шляхом подання до Донецького окружного адміністративного суду: документу про сплату 1921,00 грн. судового збору за подання позову до Товариства з обмеженою відповідальністю ЛІСМОР ГРУП про накладення арешту на кошти та інші цінності на рахунках платника податків.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Зінченко

Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено15.01.2020
Номер документу86898322
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення арешту на кошти та інші цінності на рахунках платника податків

Судовий реєстр по справі —200/382/20-а

Рішення від 23.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 28.01.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зінченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні