Ухвала
від 04.01.2020 по справі 405/7/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/7/20

1-кс/405/2/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 січня 2020 року слідчий суддяЛенінського районногосуду м.Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі судовогозасідання ОСОБА_2 ,за участю заступника начальника управління-начальника ВРКП СУ ФР ГУ ДФС в Кіровоградській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання, погоджене начальником відділу прокуратури Кіровоградської області пронадання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження внесеними в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 32019120010000068 від 29.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Клопотання обгрунтовано тим, що в слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області перебуває кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29.11.2019 за №32019120010000068 щодо ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інших невстановлених осіб за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2019 року ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інші особи, за попередньою змовою між собою, неодноразово, будучи охоплені єдиним умислом, здійснюють придбання у невстановлених досудовим розслідуванням осіб спирту етилового, води, ємностей різних розмірів, інше обладнання за допомогою якого на території домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 здійснюють незаконне виготовлення алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя та здоров`я людей, які у подальшому реалізовують мешканцям Кіровоградської області, в тому числі: з приміщення магазину, за адресою: АДРЕСА_2 , а також, шляхом розвезення замовникам на автомобілі «Mitsubishi Outlander», д.н.з. НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_4 .

Так, мешканці м.Кропивницького ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ФОП ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , облаштували домоволодіння за місцем проживання ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , як місце для незаконного виготовлення алкогольних напоїв зі спирту етилового, де вказана алкогольна продукція зберігається та звідки вказаними особами й здійснюється її реалізація місцевим мешканцям у пластикових ємностях різних об`ємів від 0,5 літрів до 5 літрів. При цьому, виготовлення алкогольних напоїв здійснюється з недоброякісної сировини (спирту) шляхом розведення непідготовленою водою, в тому числі водопровідною.

Крім того, реалізація незаконно виготовлених ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 алкогольних напоїв мешканцям м.Кропивницького та Кіровоградської області відбувається шляхом розвезення їх на автомобілі марки «Mitsubishi Outlander», д.н.з. НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_4 , відповідно до замовлень, які надходять на мобільний телефон останнього.

Також, незаконне зберігання та реалізація вищевказаної алкогольної продукції здійснюється у належному ОСОБА_5 магазині, за адресою: АДРЕСА_2 за допомогою залучених останнім до протиправної діяльності продавців ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Придбану недоброякісну сировину (спирт) ОСОБА_5 доставляє до свого домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 та незаконно виготовлені з нього алкогольні напої до свого магазину за адресою: АДРЕСА_2 , використовуючи належні йому автомобілі марки «Opel Movano», д.н.з. НОМЕР_2 та марки «Mercedes-Benz Vito 115», д.н.з. НОМЕР_3 .

Крім того, розслідуванням встановлено, що зберігання незаконно придбаного спирту етилового ОСОБА_4 здійснює в гаражному приміщенні № НОМЕР_4 блоку № НОМЕР_5 товариства власників гаражів «Мрія» (код за ЄДРПОУ 13745084) в с.Соколівське Кропивницького району Кіровоградської області.

Недоброякісну сировину (спирт) ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , з метою виготовлення алкогольних напоїв, систематично придбавають у невстановлених осіб з Черкаської області в різних об`ємах, близько 500 літрів на місяць.

Також, розслідуванням встановлено, що одним з місць придбання ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 незаконно виготовленого спирту етилового з метою подальшого незаконного виготовлення з нього алкогольних напоїв є ПП «Олександрія Преміум» (код за ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська обл., м.Олександрія, вул. Леоніда Коваленка,32.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій по даному кримінальному провадженню встановлено, що ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 здійснюють придбання незаконно виготовленого спирту етилового з метою подальшого виготовлення з нього алкогольних напоїв та збуту, з території ПП «Олександрія Преміум» (код за ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська обл., м.Олександрія, вул. Леоніда Коваленка, 32, яка згідно Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №194581090 від 23.12.2019, належить на праві приватної власності Товариству з обмеженою відповідальністю «МІДАС-АВТО» (код за ЄДРПОУ 34987756).

Беручи до уваги вищевикладене, з метою встановлення предметів кримінального правопорушення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, недоброякісної сировини (спирту), знарядь скоєння кримінального правопорушення (транспортних засобів, якими транспортується придбаний незаконно виготовлені спирт і алкогольні напої, тари, ємностей різних об`ємів для зберігання та виготовлення алкогольних напоїв, шлангів, лійок, водяних насосів, спиртометрів, різних інгредієнтів для виготовлення алкогольних напоїв, етикеток, клею, пристроїв для закупорювання пляшок з незаконно виготовленими алкогольними напоями, пломб і засобів для пломбування, тощо), чорнових рукописних/друкованих записів, мобільних телефонів з вмонтованими в них SIM-картками і картками пам`яті, інших предметів та документів на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, виникла необхідність в проведенні обшуку території та приміщень ПП «Олександрія Преміум» (код за ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська обл., м. Олександрія, вул. Леоніда Коваленка, 32, яке належить на праві державної власності Товариству з обмеженою відповідальністю «МІДАС-АВТО» (код за ЄДРПОУ 34987756). Керуючись ст. 234 КПК України, слідчий просив задовольнити клопотання.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання пронаданнядозволу напроведення обшуку, просив його задовольнити з підстав зазначених в ньому.

З`ясувавши думку слідчого, дослідивши та оцінивши в сукупності матеріали, додані до клопотання, ґрунтуючись на засадах справедливості, виваженості та законності, приходжу до висновку про доцільність задоволення клопотаннята надання дозволу на проведення обшуку.

Частиною 1,2 статті 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; речі, які планується виявити, мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись ст.ст.110, 233, 234, 235, 309 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника управління-начальника ВРКП СУ ФР ГУ ДФС в Кіровоградській області ОСОБА_3 , погоджене начальником відділу прокуратури Кіровоградської області пронадання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження внесеними в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 32019120010000068 від 29.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України задовольнити.

Надати дозвілна проведення обшуку території та приміщень ПП «Олександрія Преміум» (код ЄДРПОУ 42329970), за адресою: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Леоніда Коваленка, 32, яке належить на праві власності Товариству з обмеженою відповідальністю «МІДАС-АВТО» (код ЄДРПОУ 34987756), з метою відшукання і вилучення предметів кримінального правопорушення, а саме: незаконно виготовлених алкогольних напоїв, недоброякісної сировини (спирту), знарядь скоєння кримінального правопорушення (транспортних засобів, якими транспортується придбаний незаконно виготовлені спирт і алкогольні напої, тари, лійок, водяних насосів, спиртометрів, різних інгредієнтів для виготовлення алкогольних напоїв, єтикетот, клею, пристроїв для закупорювання пляшок з незаконно виготовленими алкогольними напоями, пломб і засобів для пломбування, тощо), чорнових рукописних/друкованих записів, мобільних телефонів з вмонтованими в них SIM-картками і картами пам`яті, інших предметів та документів на паперових та електронних носіях ( системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Дві копіїухвали надатидля виконання.

Слідчий суддя ОСОБА_9 Тьор

Дата ухвалення рішення04.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу86916492
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —405/7/20

Ухвала від 04.01.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Тьор Є. М.

Ухвала від 04.01.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Тьор Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні