Ухвала
від 14.01.2020 по справі 759/398/20
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/305/20

ун. № 759/398/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 січня 2020 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого Святошинськогоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу м.Києві ОСОБА_2 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 8 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12019100080005328 відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.07.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України,

В С Т А Н О В И В:

14.01.2020 року до Святошинського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого Святошинськогоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу м.Києві ОСОБА_2 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 8 ОСОБА_3 про надання слідчому слідчого відділу Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві ОСОБА_2 , або задорученням впорядку ст.ст.40,41КПК Україниоперативному працівнику - тимчасовий доступ (з можливістю вилучення), а саме: у Спеціалізованої державної організація « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: позитивного висновку за результатами проведення комплексної державної експертизи проекту з назвою «Реконструкція гуртожитку по АДРЕСА_1 » під житловий будинок складеного 18.08.2004р.

Досудовим розслідуванням встановлено, у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що до Святошинського управління поліції, надійшло повідомлення про те що, невстановлені особи, самовільно, всупереч установленому законом порядку, правомірність яких оспорюється організацією, за адресою: АДРЕСА_2 , розпочали реконструкцію будинку.

Згідно з повідомлення про початок виконання робі/ про зміну даних у повідомленні про початок виконання підготовчих робі встановлено, об`єктом будівництва є: реконструкція будинку АДРЕСА_1 (І пуків комплекс). Види будівництва реконструкція. Земельна ділянка використовується на підставі договору земельної ділянки, зареєстрованого ІНФОРМАЦІЯ_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ) у книзі записів державної реєстрації договорів від 17.05.2005 №75-6-00201; Угода про поновлення договору оренди земельної ділянки, зареєстрована в реєстрі №42.

Кадастровий номер земельної ділянки на якій проводиться будівництво 8000000000:75:291:0002.

Згідно з листом ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » встановлено, що 18.08.2004 Спеціалізована державна організація « ІНФОРМАЦІЯ_1 » склала позитивний висновок за результатами проведення комплексної державної експертизи проекту з назвою «Реконструкція гуртожитку по АДРЕСА_1 » під житловий будинок.У разі необхідності, ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » може надати слідчому поліції тимчасовий доступ до вказаного позитивного висновку, складеного 18.08.2004 року, у порядку, визначеному главою 15 КПК України (на підставі ухвали слідчого судді).

Згідно чинного Кримінального процесуального законодавства України тягар доказування перед слідчим суддею, судом наявності підстав застосування заходів забезпечення кримінального провадження покладено на слідчого та прокурора як на суб`єктів, які здійснюють кримінальне провадження, а тому вони мають обґрунтувати необхідність застосування заходів його забезпечення.

У відповідності до ч. 1 ст.98КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ст.84КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому КПК порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Згідно ч. 1 ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.6 ч.1 ст.164КПК України в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено розпорядження надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити зазначені речі і документи, якщо відповідне рішення було прийнято слідчим суддею, судом.

Слідчий до судового засідання не прибув, надавши заяву про розгляд клопотання за її відсутності, слідчий просить клопотання задовольнити.

На підставі ч.4ст. 107 КПК Українисудове засідання проводилось без технічної фіксації.

Дослідивши документи та матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність його задоволення з таких підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно частини 5, 6 статті 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не виключають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачаються довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до п.4 ч.1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах належать конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Отже, надання тимчасового доступу до речей і документів здійснюється виключно у випадку доведення стороною кримінального провадження у своєму клопотанні обставин, передбачених ч. 5, 6 ст. 163 КПК України.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

За таких обставин, з урахуванням доводів слідчого викладених у клопотанні, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з того, що речі та документи, які необхідно вилучити, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 159-164, 166, 309, 369-372 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Святошинськогоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїу м.Києві ОСОБА_2 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 8 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12019100080005328 відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.07.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Святошинського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві ОСОБА_2 , або задорученням впорядку ст.ст.40,41КПК Україниоперативному працівнику - тимчасовий доступ (з можливістю вилучення), а саме: у Спеціалізованої державної організація « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: позитивного висновку за результатами проведення комплексної державної експертизи проекту з назвою «Реконструкція гуртожитку по АДРЕСА_1 » під житловий будинок складеного 18.08.2004р.

У разі відсутності будь-яких з вище перелічених документів, зазначити письмово окремим листом про причину не надання документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу86924321
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.07.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України

Судовий реєстр по справі —759/398/20

Ухвала від 14.01.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Миколаєць І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні