Ухвала
від 15.01.2020 по справі 360/4701/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

15 січня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/4701/19

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Борзаниці С.В.,

при секретарі судового засідання: Кравцовій Т.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області про залучення співвідповідача в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Комунального дошкільного навчального закладу (дитячий садок) Оленка Містківської сільської ради Сватівського району Луганської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

31.10.2019 до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області (далі також - позивач, ГУ ДСНС України у Луганській області) до Комунального дошкільного навчального закладу (дитячий садок) Оленка Містківської сільської ради Сватівського району Луганської області (далі також - відповідач, КДНЗ д/с Оленка ), в якій просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Комунального дошкільного навчального закладу (дитячий садок) Оленка Містківської сільської ради Сватівського району Луганської області у вигляді зупинення експлуатації будівлі споруд та приміщень зареєстрованого за адресою: 92654, Луганська область, Сватівський район, с. Містки, вул. Покровська, буд.6. до повного усунення всіх порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки в зазначеній будівлі, вказаних в Акті перевірки від 16.08.2019 № 34.

Ухвалою від 27.12.2019 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 15.01.2020.

Від представника ГУ ДСНС України у Луганській області надійшло клопотання про залучення співвідповідача - Містківську сільську раду Сватівського району Луганської області, оскільки відповідно до пункту 1.4 Статуту Комунального дошкільного навчального закладу (дитячий садок) Оленка його засновником є Містківська сільська рада Сватівського району Луганської області, яка здійснює фінансування дошкільного закладу.

Розглянувши клопотання про залучення співвідповідача, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до частини третьої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України)якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно зі статтею 6 Кодексу цивільного захисту України обов`язок із забезпечення пожежної безпеки в жилих приміщеннях державного, комунального, громадського житлового фонду, фонду житлово-будівельних кооперативів покладається на квартиронаймачів і власників квартир, а в жилих приміщеннях приватного житлового фонду та інших спорудах, приватних житлових будинках садибного типу, дачних і садових будинках з господарськими спорудами та будівлями - на їх власників або наймачів, якщо це обумовлено договором найму.

У пункті 6 Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС від 30.12.2014 № 1417, зазначено, що у разі передачі в оренду цілісного майнового комплексу або окремих його частин, приміщень, інших об`єктів за домовленістю сторін цивільно правового договору визначаються права та обов`язки орендаря та орендодавця щодо забезпечення пожежної безпеки та відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки на об`єкті оренди.

Відповідно до пункту 1.4 Статуту Комунального дошкільного навчального закладу (дитячий садок) Оленка його засновником є Містківську сільську раду Сватівського району Луганської області, яка здійснює фінансування дошкільного закладу, його матеріально-технічне забезпечення, надає необхідні будівлі з обладнанням і матеріалами, організовує будівництво і ремонт приміщень, їх господарське обслуговування, харчування та медичне обслуговування дітей.

Також згідно з пунктом 10.1 вказаного Статуту визначено, що джерелами фінансування дошкільного закладу є кошти:

- кошти батьків або осіб, які їх замінюють;

- добровільні пожертвування і цільові внески фізичних і юридичних осіб;

- інші надходження, які не заборонені чинним законодавством.

Відповідно до пункту 10.2 вказаного Статуту дошкільний заклад за погодженням із

засновником має право: придбавати, орендувати необхідне йому обладнання та інше майно; отримувати допомогу від підприємств, установ, організацій або фізичних осіб; здавати в оренду приміщення, споруди, обладнання юридичним та фізичним особам для провадження освітньої діяльності згідно із законодавством.

Таким чином, відповідно до статутних документів дошкільний заклад не має самостійних управлінських функцій та джерел фінансування. Згідно Статуту такими функціями наділена Містківська сільська рада Сватівського району Луганської області.

Як наслідок, зазначені вище обставини обумовлюють необхідність залучення співвідповідачем у справі - Містківську сільську раду Сватівського району Луганської області.

Частинами першою, другою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з пунктом десятим частини шостої статті 12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо: інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Оскільки справа вже розглядалася та вживалися заходи для зібрання документів, суд вважає за можливе справу розглядати в порядку в спрощеному позовному провадженні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статтями 12, 48, 241, 243, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про залучення співвідповідача у справі № 360/4701/19 - задовольнити.

Залучити до участі у справі № 360/4701/19 як співвідповідача Містківську сільську раду Сватівського району Луганської області (ідентифікаційний код: 04337127, місцезнаходження: 92654, Луганська обл., Сватівський район, с. Містки, вул. Миру, буд. 14).

Зобов`язати Містківську сільську раду Сватівського району Луганської області до 03 лютого 2020 року надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву (відзив) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду) разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Справа розглядатиметься в спрощеному позовному провадженні з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 04 лютого 2020 року о 15 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення або підписання та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.В. Борзаниця

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2020
Оприлюднено17.01.2020
Номер документу86925868
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/4701/19

Рішення від 04.02.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 15.01.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 27.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 27.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 03.12.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні