Ухвала
від 15.01.2020 по справі 904/5628/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

15.01.2020м. ДніпроСправа № 904/5628/19 Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговельний будинок "Славія" про грошові вимоги на суму 341 230, 99 грн. у справі №904/5628/19

за заявою Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕРРА-ІНКОГНІТО" (50000, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, вул.Новоросійська, буд.14/1, ідентифікаційний код юридичної особи 36607331)

до боржника Акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут гірничорудного машинобудування з дослідним заводом" (50024, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, вул. Петра Калнишевського, буд.1А, ідентифікаційний код юридичної особи 04819211)

про визнання банкрутом

Суддя Суховаров А.В.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕРРА-ІНКОГНІТО" звернулось до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут гірничорудного машинобудування з дослідним заводом".

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області 19.12.2019 відкрито провадження у справі №904/5628/19 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕРРА-ІНКОГНІТО" про визнання банкрутом Акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут гірничорудного машинобудування з дослідним заводом" (50024, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, вул. Петра Калнишевського, буд.1А, ідентифікаційний код юридичної особи 04819211), визнано грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕРРА -ІНКОГНІТО" на суму 4 535 218, 00грн.; введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів до 06.06.2020; призначено розпорядником майна боржника - Акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут гірничорудного машинобудування з дослідним заводом" арбітражного керуючого Ратинську Сталіну Вікторівну, яка діє на підставі свідоцтва на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №845 від 15.04.2013 (54017, м .Миколаїв , вул. Московська, буд.54-А, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ); призначено попереднє засідання на 11.02.2020.

Згідно повідомлення від 20.20.2019 господарським судом Дніпропетровської області оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі №904/5628/19 про банкрутство Акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут гірничорудного машинобудування з дослідним заводом" (50024, Дніпропетровська область, м.Кривий Ріг, вул. Петра Калнишевського, буд.1 А, ідентифікаційний код юридичної особи 04819211).

14.01.2020 Товариство з обмеженою відповідальністю "Торговельний будинок "Славія" звернулось до господарського суду Дніпропетровської області із заявою про визнання грошових вимог, за змістом якої просить суд:

- визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговельний будинок "Славія" до Акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут гірничорудного машинобудування з дослідним заводом" у розмірі 341 230,99 грн., з яких: 261 393,99 грн. - основний борг, 14 488,51 грн. - пеня, 65 348,49 грн. -штраф, 5 118,47 грн. - судовий збір, 10 000,00 грн. - витрати за надання правової допомоги;

- грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговельний будинок "Славія" (ідентифікаційний код юридичної особи 31674361) включити до реєстру вимог кредиторів та задовольнити в порядку та черговості, встановленими Кодексом України з процедур банкрутства;

- судові витрати покласти на боржника.

Суд дійшов висновку щодо залишення вказаної заяви без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

За змістом ст. 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Такий самий обов`язок покладається на позивача у разі залучення судом до участі у справі іншого відповідача, заміни неналежного відповідача, залучення або вступу у справу третьої особи.

Відповідно до частини 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

За змістом 3 частини 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства заява кредитора має містити:

найменування господарського суду, до якого подається заява;

найменування боржника, його місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

ім`я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

розмір вимог кредитора до боржника з окремим зазначенням суми неустойки (штрафу, пені);

виклад обставин, що підтверджують вимоги до боржника, та їх обґрунтування;

відомості про наявність заставного майна боржника, яке є забезпеченням вимог;

перелік документів, що додаються до заяви.

До заяви в обов`язковому порядку додаються докази сплати судового збору, докази надсилання копії заяви боржнику і розпоряднику майна, а також документи, що підтверджують грошові вимоги до боржника.

Заява підписується кредитором або його уповноваженим представником.

Господарський суд зобов`язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Кодексу та Господарського процесуального кодексу України, про що постановляється ухвала, в якій зазначається дата попереднього засідання суду.

Згідно з п.п. 59, 61 Правил надання послуг поштового зв`язку внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Форма опису вкладення до цінного листа (форма 107), затверджена Порядком пересилання поштових відправлень затвердженому наказом Українського державного підприємства поштового зв`язку "Укрпошта" від 12 травня 2006 року №211, повинна містити: найменування поштамту, на ім`я кого направлені документи, куди, найменування предметів, кількість предметів, оголошена цінність предметів, загальний підсумок предметів, відправник, хто перевірив (посада, підпис працівника зв`язку), відбиток календарного штемпеля місця приймання.

За змістом частини 1 статті 77 Господарського процесуального кодексу України, обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть бути підтверджені іншими засобами доказування.

За результатом дослідження поданої заяви, судом встановлено, що у якості доказів направлення на адресу розпорядника майна Ратинської С.В. та Акціонерного товариства "Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут гірничорудного машинобудування з дослідним заводом" заяви про визнання грошових вимог Товариством з обмеженою відповідальністю "Торговельний будинок "Славія" додано накладні №4909804435240 від 14.01.2020, №4909804435258 від 14.01.2020, в той час описи вкладення про направлення заяви з додатками на адресу боржника та розпорядника майна відсутні.

За відсутності описів вкладення з переліком документів, направлених розпоряднику майна та боржнику, суд не може дійти однозначного висновку щодо направлення вказаним особам заяви з додатками.

З огляду на відсутність належних доказів направлення заяви з додатками божнику та розпоряднику майна, заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова Компанія "Торговельний будинок "Славія" підлягає залишенню без руху.

Відповідно до приписів частин 1, 2 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч.4 ст.174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ч.1 ст. 174, ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст. 34, 37 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговельний будинок "Славія" залишити без руху.

Товариству з обмеженою відповідальністю "Торговельний будинок "Славія" протягом 10 днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки заяви, а саме надати до господарського суду Дніпропетровської області:

- належні докази направлення Товариству з обмеженою відповідальністю "ТЕХНОКРАФТ-ЗАХІД", розпоряднику майна Ратинській С.В. копії заяви з додатками.

Роз`яснити заявнику, що у тому випадку, якщо заявник не усуне всі недоліки у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, яка звернулась із заявою про визнання грошових вимог.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 15.01.2020 та не підлягає оскарженню.

Суддя А.В. Суховаров

Дата ухвалення рішення15.01.2020
Оприлюднено16.01.2020
Номер документу86931728
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/5628/19

Ухвала від 01.11.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 19.10.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 23.09.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Постанова від 13.09.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Судовий наказ від 11.08.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 02.08.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 20.07.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Рішення від 20.07.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 19.07.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 14.07.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні