Ухвала
від 16.01.2020 по справі 215/217/20
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 215/217/20

1-кс/215/77/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2020 року Тернівський районний суд м. Кривого Рогу у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі: секретаря ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

прокурора Криворізької місцевої прокуратури № 2 - ОСОБА_4

розглянувши в залі № 4 Тернівського районного суду м. Кривого Рогу, клопотання слідчого про дозвіл на проведення обшуку за кримінальним провадженням № 12020040760000066, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15.01.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України,

ВСТАНОВИВ:

16.01.2020 р. слідчий СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку приміщень та території АГЗС «SUN» за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 70г, а також прилеглої території на якій розташоване обладнання, зазначивши, що 15.01.2020 р. до Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшла письмова заява про те, що невстановлені особи за адресою вул. І.Сірка, 70г в Тернівському районі м. Кривого Рогу, здійснюють господарську діяльність з порушеннями безпеки експлуатації систем газопостачання.

Вказаний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12020040760000066від 15.01.2020 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

Допитаний під час досудового розслідування заявник ОСОБА_5 , показав, що йому як мешканцю Тернівського району, а саме ж/м «ПівнГЗК», відомо, що за адресою: АДРЕСА_1 , працює автомобільна газозаправна станція «SUN». Будучи безробітним він намагався влаштуватися туди на роботу заправником, однак коли йому відмовили у працевлаштуванні, від заправника який там вже працював йому стало відомо, що вказана газозаправна станція працює без документів.

Крім того в ході проведення досудового розслідування були також допитані в якості свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , які пояснили, що будучи власниками автомобілів, які обладнанні ГБО, неодноразово заправлялись газом на вказаній заправці в період з грудня 2019 р. по січень 2020 р..

Крім того, в ході перевірки особовим складом СКП Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області, наявності дозвільних документів на зайняття господарською діяльністю, пов`язаною з реалізацією газоподібного палива, працівниками АГЗС «SUN», був наданий лише договір суборенди нежитлового приміщення фірмою ТОВ «РІТЕЙЛ ЕНЕРДЖІ».

З метою перевірки показів ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , вилучення технічної документації, комп`ютерного обладнання за допомогою якого здійснюється облік реалізованого палива, обладнання за допомогою якого здійснюється господарська діяльність (резервуари для зберігання палива, газозаправні роздавальні колонки), котре може вказати на осіб причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, а також оскільки є підстави вважати, що дане майно може бути знищено або змінено його місцезнаходження особами причетними до вчинення даного кримінального правопорушення, необхідно провести обшук приміщень АГЗС «SUN», а саме: приміщення одноповерхової будівлі та території АГЗС, що розташовані за адресою: м. Кривий Ріг, Тернівський район, вул. І.Сірка, 70г, та прилеглої території на якій розташовано обладнання, для реалізації газоподібного палива (резервуари для зберігання палива, газозаправні роздавальні колонки).

Слідчий та прокурор в судовому засіданні підтримали клопотання.

Дослідивши клопотання та долучені до нього документи, з огляду на викладене, та те, що проникнення до вказаного приміщення, території АГЗС та прилеглої до них території, зумовлене необхідністю виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання про проведення обшуку є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню виходячи зі слідуючих правових підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до КПК України збирання доказів, в тому числі і речових, відбувається через інститут слідчих дій, зокрема, вилучення в ході огляду, проведення обшуку. Також слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання, збирання доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, земельна ділянка з кадастровим номером 1211000000:07:116:0203 за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 70г, належить територіальній громаді міста Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради, орендарем якої є ПАТ «Криворіжгаз» та яким користується ТОВ «РІТЕЙЛ ЕНЕРДЖІ».

Згідно до вимог ч. ч. 1, 2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування, а у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до підсудності Вищого антикорупційного суду, - на підставі ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 236, 237 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 задовольнити та надати дозвіл слідчим СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області - ОСОБА_3 , ОСОБА_9 на проведення обшуку приміщень, та території АГЗС «SUN», а також прилеглої до них території на якій розташоване обладнання, за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Івана Сірка, 70г, які належать територіальній громаді міста Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради, орендарем якої є ПАТ «Криворіжгаз» та якими користується ТОВ «РІТЕЙЛ ЕНЕРДЖІ», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування речових доказів, а також речей, що мають значення для досудового розслідування, а саме: технічної документації, іншої документації на право заняття господарською діяльністю, комп`ютерного обладнання за допомогою якого здійснюється облік реалізованого палива (монітори, системні блоки, маніпулятори, клавіатури), касові апарати, грошові кошти, отриманні від незаконної господарської діяльності, обладнання за допомогою якого здійснюється господарська діяльність (резервуари для зберігання палива, газозаправні роздавальні колонки), комп`ютерне обладнання за допомогою якого здійснюється відеофіксація на території АГЗС (флеш накопичувачі, системні блоки, жорсткі диски), яке може вказати на осіб причетних до вчинення даного кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу86937904
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —215/217/20

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Науменко Я. О.

Ухвала від 12.02.2020

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Науменко Я. О.

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Науменко Я. О.

Ухвала від 16.01.2020

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Лиходєдов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні