Ухвала
від 15.01.2020 по справі 320/6296/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

15 січня 2020 року Справа № 320/6296/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лисенко В.І., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Прем`єр папір Україна до Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області про зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Прем`єр папір Україна з позовом до Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, в якому просило:

- визнати право власності на колісний трактор марки МТЗ-82.1.26, 2010 року випуску заводський номер НОМЕР_1 , двигун номер НОМЕР_2 , марка двигуна 4750 за Товариством з обмеженою відповідальністю ПРЕМ`ЄР ПАПІР УКРАЇНА , код ЄДРПОУ 39932743;

- зобов`язати Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснити державну (реєстрацію та облік трактору марки М`ІіЗ-82.1 .26І 2010 року випуску заводський номер НОМЕР_1, двигун номер НОМЕР_2 , марка двигуна 4750, видати свідоцтво про реєстрацію машини на ім`я Товариством з обмеженою відповідальністю ПРЕМ`ЄР ПАПІР УКРАЇНА , код ЄДРПОУ 39932743 та номерний знак.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 18.11.2019 відмовлено у відкритті провадження у частині позовних вимог щодо визнання права власності на колісний трактор марки МТЗ-82.1.26, 2010 року випуску заводський номер НОМЕР_1 , двигун номер НОМЕР_2 , марка двигуна 4750 за Товариством з обмеженою відповідальністю ПРЕМ`ЄР ПАПІР УКРАЇНА .

На підставі ухвали суду від 18.11.2019 відкрито спрощене позовне провадження у частині зобов`язання Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснити державну (реєстрацію та облік трактору марки М`ІіЗ-82.1 .26І 2010 року випуску заводський номер НОМЕР_1, двигун номер НОМЕР_2 , марка двигуна 4750, видати свідоцтво про реєстрацію машини на ім`я Товариством з обмеженою відповідальністю ПРЕМ`ЄР ПАПІР УКРАЇНА , код ЄДРПОУ 39932743 та номерний знак.

У судове засідання, призначене на 15.01.2020, сторони, належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не з`явились. Разом із цим, через канцелярію суду представником позивача подано заяву про залишення позову без розгляду.

Розглянувши вказане клопотання по суті, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до пункту п`ятого частини першої статті 240 КАС України, суд залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Частиною другою цієї статті встановлено, що заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

При цьому, частиною другою статті 262 КАС України, передбачено, що розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно із приписами частини третьої цієї ж статті, про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена.

Беручи до уваги той факт, що позивачем подано заяву про залишення позову без розгляду, у той же час, розгляд даної справи по суті ще не розпочато, суд дійшов висновку про задоволення заяви та залишення даного позову без розгляду.

Керуючись статтями 240, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Прем`єр папір Україна до Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області про зобов`язання вчинити певні дії, - залишити без розгляду.

Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Лисенко В.І.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2020
Оприлюднено17.01.2020
Номер документу86950809
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/6296/19

Ухвала від 15.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Судовий наказ від 04.09.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Ковальова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні