Ухвала
від 16.01.2020 по справі 683/1338/19
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/1338/19

1-кс/683/80/2020

У Х В А Л А

15 січня 2020 року м. Старокостянтинів

Слідчий суддя Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 12019240220000201 від 19 квітня 2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України,

в с т а н о в и в:

14 січня 2020 року старший слідчий СВ Старокостянтинівського відділення поліції ГУНП України в Хмельницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування клопотання зазначено, що упродовж січня - лютого 2019 року невстановлені особи з використанням РОS-терміналу, який належить АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », шахрайським шляхом здійснили платіжні операції по перерахунку коштів, чим спричинили вказаному товариству майнової шкоди.

19 квітня 2019 року за даним фактом розпочато досудове розслідування №12019240220000201 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Встановлено, що у жовтні 2018 року ОСОБА_4 зареєстрував ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в Старокостянтинівському відділені Красилівської ОДПІ без мети здійснення господарської діяльності. Згідно установчих документів, підприємство було зареєстровано для організації діяльності готелів та подібних засобів тимчасового розміщування за адресою: АДРЕСА_1 , проте за даною адресою ОСОБА_4 орендував однокімнатне приміщення для створення видимості ведення господарської діяльності.

22 грудня 2018 року директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - ОСОБА_4 звернувся до Старокостянтинівського відділення АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою отримання та встановлення POS-терміналу із підключенням послуги «Еквайринг» - функція ручного введення даних клієнтів (дистанційний прийом платежів за допомогою використання реквізитів карт платіжних систем ІНФОРМАЦІЯ_3 та ІНФОРМАЦІЯ_4 ) за адресою: АДРЕСА_1 .

В період з 14.01.2019 по 23.01.2019 ОСОБА_4 , використовуючи вказаний POS-термінал, шахрайським шляхом здійснив платіжні операції з картками клієнтів банківських установ Гонконга та Сінгапура, без присутності карт, на суму близько 2,5 млн. грн., частину з яких в подальшому перевів на розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а частину, можливо, витратив на власні потреби.

В ході проведення досудового розслідування здійснено аналіз карткових рахунків, які відкриті на ім`я ОСОБА_4 та встановлено факт перерахування грошових коштів із карткових рахунків останнього на розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) знаходиться на податковому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_6 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , основним видом діяльності є неспеціалізована оптова торгівля. Стан платника основний платник.

Директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » є ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_2 ), який є фізичною особою-підприємцем і знаходиться на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_7 (Київський район, м. Одеса), основний вид діяльності обслуговування напоями, юридична адреса АДРЕСА_3 , основний платник та є засновником, директором,

бухгалтером ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що знаходиться на податковому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_7 (Овідіопольський район), юридична адреса АДРЕСА_4 , основним видом діяльності є надання іншим допоміжних комерційних послуг, з 2018 року не звітує.

Засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » є ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_4 ), АДРЕСА_5 .

В ході подальшого аналізу встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » здійснювало придбання ТМЦ у ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), яке знаходиться на податковому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_8 , юридична адреса: АДРЕСА_6 , основним видом діяльності є інша допоміжна діяльність у сфері транспорту. Стан платника основний платник.

Таким чином, документи, які стали підставою для отримання грошових коштів від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та інші відомості, зокрема договори, правочини, акти, платіжні доручення та додатки до них, перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », і саме вони дають можливість встановити важливі обставин у даному кримінальному провадженні.

Беручи до уваги викладене вище, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий просить задовольнити клопотання.

Старший слідчий СВ Старокостянтинівського відділення поліції ГУНП України в Хмельницькій області капітан поліції ОСОБА_3 подав до суду заяву, у якій просив розглядати клопотання за його відсутності, клопотання підтримав та просить його задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

У відповідності до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В ч. 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про обґрунтованість клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів та доцільність застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження.

Керуючись ст. ст. 110, 159-166, 309 КПК України

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_11 , слідчому СВ

Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_12 , слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області лейтенанту поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_14 , заступнику начальника СВ Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області капітану поліції ОСОБА_15 , старшому о/у 1 сектора ВБКОЗ УСБУ у Хмельницькій області майору ОСОБА_16 та оперативним працівникам СКП Старокостянтинівського ВП ГУ НП в Хмельницькій області: підполковнику поліції ОСОБА_17 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_18 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_19 , лейтенанту поліції ОСОБА_20 , лейтенанту поліції ОСОБА_21 , лейтенанту поліції ОСОБА_22 та капітану поліції ОСОБА_23 тимчасовий доступ до документів, які зберігаються у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_2 , директором якого є ОСОБА_5

Зобов`язати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » надатина паперовому та (або) електронному носії документи, які стали підставою для отримання грошових коштів від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та інші відомості, зокрема, договори, правочини, акти, платіжні доручення та додатки до них, у період часу з 1 січня 2018 року по дату виконання ухвали.

Ухвала чинна до 15 лютого 2020 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено07.02.2023

Судовий реєстр по справі —683/1338/19

Ухвала від 16.05.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 22.03.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 22.03.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 22.03.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 09.12.2022

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 09.12.2022

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 08.12.2022

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сагайдак І. М.

Ухвала від 20.10.2022

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Бондарчук Л. А.

Ухвала від 18.10.2022

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Цішковський В. А.

Ухвала від 18.10.2022

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Цішковський В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні